Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 12 September 2012

Ini je yang mampu....

selamat petang cantik2 manis semua...apa progress kawin...bnyak x???mesti dah semakin naik peratusnya..bagus2...sama2lah kita....alhamdulillah...follower sudah seratus......horayy....ape yg xsabar tu kn lah tunggu ek..hehhehe...okay2....berbalik pada tjuk entry...

Ini je yang mampu....


Part 2 pembikinan veil..



bukan berkenaan dengan pendapat atau ape2 ye...ini adalah kerana diri cik mah sendiri..hahaha...disebabkan bertungkus lumus setiap hari makanya bunga telur sudah berjaya 85% siap dihasilkan....teramatlah bersyukur...semoga segalanya kemas n maintain untuk beberapa bulan lagi..hehhe....

ini je yang mampu untuk saat ini....
rentetan dari ini..supaya xmembazir...gn ape yg ade..hehhee..coklat lagi!!!!


 selepas berjaya menyiapkan 7 HB untuk bakal2 pengapit cik mah....eh xtau ke???baca cn ek..hehhe
cik mah pun teringat yg lepas bunga telur siap..kn proceed pada veil nikah..walaupun byang bj nikah masih samar2...harap2...ok...insyaAllah...risau tol hati ni...

teringat bekas dadih yg xguna dah..mama kata nk beli baru je..dah bnyak kali pkai..so dari membazir..gn semula...recycle lgi..bgus2...hehhe..puji diri sendiri plak tb2...next plak membersihkan bekas...n masukkan segala manik2...





tadaa...siap masuk bekas dah....cntik2...eh...ape ntah yg cntik....veilnya xde pun lg bayang....hahhaha...

next...cb dengan permulaan langkah2 nk setting border...ala...bila tgok n belek2 balik..la...keras la pulak border ni...adoi2...xpe2...akan di olah seolahnya..hahha...

sebelum ape2...kn lah try tu nk mcm ne..hehhehe






lepas dah olah..ini jadinya....ok x????oklah....sedapkan hati...t letak manik tu cntiklah...hahaha





so...wat masa ni..ini jelah yg termampu ye.....ni perlukan kesabaran n keprihatinan maksimum....harap2 n bdget...seminggu je nk sipkan..sbbnya ade bnda lain menanti lagi...bnyaknyer nk wat...boleh ke????mestilahkan...kawin lame lg r..hahhahha...

so...doakan cik mah berjaya untuk menyiapkannya ye....oh..kisah bj nikah ek??? luper nk cerita..ade dah progress..cumanya gmbar xde kot...xtau nk ckp mcm ne...xpe2...t klau sempat cik mah cerita ok...


TQ

CIK MAH

15 00 sudi berkongsi cerita:

Ayu'shaza Amir said...

dear, nk tengok cane ama nak buat. Kite nak try buat kat baju ti..hihi..

Amalina Ali said...

Gigih betul. Nana ni dah malas nak DIY bagai. Tapi pikirkan on-cost-nya, terpaksa gagahkan diri ni buat segala macam persiapan. hihi.

Review taw nanti baju nikahnya. :)

cik mah said...

@Ayu'shaza Amir
my bff:no hal..boleh je...ahd ni kita jumpe...cik mah ajar ek..cewahh...mcm expect je bunyinyer..ngan bunga2 skali cik mah ajar..hehehhe

cik mah said...

@Amalina Ali


gigih kerana kos n kerana suka nk DIY..hehehhe....sambil2 dok umah tgok tv tu...wat sikit2...semalam dah suku dah dah siap..hari ni smbung lagi..hehehe...okey..t cik mah citer ek...

myrah said...

wahh..rajin!
kte ni konon nak diy veil tapi satu hape pon xmula lagi, kain pon xbeli lagi..hehe

cik mah said...

@myrah

la yeker...kn bergerak skrang..start cari kain dulu...anta jahit tepi..beli manik....chaiyok2....

cik fadh said...

diy sendiri yer, cantik cik mah..gud luck yer ;)

salam perkenalan..

BIE said...

yang.. bie pon tga buat veil tapi tak gerak2 pon manik-manik tu.. sobbss.. sobss :)

good luck cik mah!

cik mah said...

@BIE
La yeker..sama2 lah kita...gud luck juga cik bie....

Ayu'shaza Amir said...

okai, nnt kite g cr barang2 manik & lace tu jugak ek. nak try diy kat shawl dulu. klu jadi, nak try wat kat baju ti. kite nak beli dress kosong jela. pastu diy beading. ^^

Fana | Aqim said...

waaaa..fana pun nak jahit pearl kat baju nikah..tapi start pun belom..adoii..

Cik Saila said...

berusahalah!! dah siap nnt tunjuk ya..sy suka tgk hasil org..sangat excited nk tgk :))

cik mah said...

MY BFF:okey...boleh2...kita wat shawl dulu ek....then baju pulak...

fana:hehehhe....kn start dari skrng ni fana...nnti xsempat...hehhe

cik saila..:yeah...semangat waja ni.....t cik mah tunjuk ek...

bintanghati said...

hai la cik mah rajinnye...
salute la kite dgn org diy ni..
heheehe...

semngt kan kann ,...

cik mah said...

@bintanghati

hehehe...tq cik bin...hehehhe...cik mah suka wat bnda2 diy ni...tu yg xjemu2 tu walaupun kdng2 penat...tp enjoy....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...