Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 11 September 2012

Dua-dua pun cantik....

selamat pagi...sperti biasalah....mood sngt baik semenjak hidup n aktiviti harian dipenuhi dengan DIY kerja kawin n bnda2 seangkatannya...hahhaha...seronok sngt ke tu???eh mestilah...untuk diri sendiri kan..hehhee..yg lebih seronoknyer...follower sudah 100 orang...seronok sgt2....t ade penghargaan buat semua...tunggu ye.so...ini adalah entry sambungan...dulu cik mah cerita terus bahagian dua..ni patah blik bahagian 1...boleh ek mcm ni..hahaha...kat cn bahagian 2...

BAHAGIAN 1

sebenarnya cik mah ada pasang niat untuk bnda ni..bnda ini bercerita tentang baju pengapit2 cik mah.tentang niat itu..lain kali baru cerita..klau ade rezeki..insyaAllah....amboi ramainya...ade ke yg sudi????adelah kot kan..klau xde..xpe...amik je adik2 sedara yg comel2 tu..ramai sangt dah...nk yg sorang...kembar...mcm2 adelah....tp...dlm perancangan..nk kawan2 tersayanglah...sbbnya...sama saiz..hahhaa...t adik2..kecik2 je nmpknya...cik mah plak nmpak bsar kan..hehehee

seperti biasa....apa2 nk wat kn wat reseach sikitlah kan...
terima kasih pada perpustakaan internet...google n yahoo...

dimulakan dengan yang ni...xsure ini majlis nikah or sanding...rasanya nikah....walaupun kawan2 yg hadir atau mungkin menjadi pengapit2 tidak memakai warna bj atau corak baju yg sama..tetap kelihatan sngt cantik dan ceria....bg cik mah..ia menjadi sngt ceria dan cantik kerana pengantin mengenakan busana putih atau yg sngt light...dgn warna ceria dari kawan2...so terhasil sesuatu yg sngt cantik kan....



yg kedua plak..sape yg tidak kenalkan..irma hasmie....ini pun sngtlah cntik juga..mereka memakai warna bj dan design bj yg sama xsilaplah..atau seakan2 sama....penggayaan selendang juga ala2 serupa...comel sgt...bila diapit mereka kan...irma pun memilih warna putih...terserlah keseriannya....sape suka ni????senyum sikit.......tq...hehehe

teruskan pada yang ini ye....ramai tau pengapit2 nya..mcm cik mah jugakalah....nnti...hehehhe warna hampir2 satu tone kan....cuma esign je yg berbeza2...maybe belikan mereka kain..then mereka design kot sendiri n p anta jahit sendiri...hehhehe....inilah yg cik mah maksudkan sama saiz....klau adik2...t kecik2 plak..hihi


ini seperti dalam bahagian dua..masa mjlis nikah..mereka memakai bj yg sama sebijik dari segi corak n warnanya kan...comel juga ni...adoi2..sudahnya semuanya comel2 kan....mana satu ntah....

okey...klau x silap ini penyampai berita..xsure TV berapa.....tp ini majlis pertunangannya....pengapit siap ade selempang lagi tau..ala2 tradisional gtu kan.....biru n hijau...cik mah suka.....


ini juga artis..zed zaidi bersama pasangannya....masa majlis sanding....semua pkai warna n jenis kain yg sama...cuma ade design yg berbeza...

so...sekarang ni..sebenarnya..cik mah inginkan pendapat cantik2 manis yg lebih berpengalaman n mungkin sudah bnyk membuat research dari cik mah....mana yg patut ek?????

  1. Warna yang sebiji sama dan design yang sama?
  2. Warna dalam tone warna yg sama contohnya biru...biru pekat...biru laut...biru cair...n seangkatannya...


n tolong pilihkan...majlis nikah or sanding yg sesuai untuk pengapit bnyak2 ni???
niat cik mah...klau rezeki lebih nk memberi hadiah pada mereka sehelai seorang mungkin sebagai tnda terima kasih menjadi pengapit cik mah....

yg cik mah terpikir adalah...membiarkan mereka menentukan design n warna...tp dua warna je tau..purple + pink untuk mjlis nikah...n memberi mereka sehelai sorang warna bj n design yg serupa untuk majlis sanding???

kn start dah ni kumpul2 pengapit klau nk pengapit ramai..takut jadual mereka bz nnti..hehhehe

dalam dilema la pulak..harap2 ade rezeki untuk melunaskan niat...amin2...

apa pendapat cantik manis???



TQ

CIK MAH

19 00 sudi berkongsi cerita:

Cik Tqah said...

eelalu si pengapit byk untuk angkat dulang.. my fren wat pengiringnya ms resepsi..maksudnye berarak ke dewan.. kalau majlis di rumah mungkin okie jugak.. baju lak.. corak sama design lain2 should be ok

cik mah said...

@Cik Tqah


oooo...aakan...mesti comel n cntik2 je pkai bj sama2 masa angkatkan dulangkan....then jd pengiring tu idea best juga tu....tq cik tqah bg cik mah idea...

ayu'shaza amir said...

sayang, pendapat i .. kale sama , design lain2 dan pakai pengapit ramai2 waktu nikah sbb nikah ama sorang dan tak serabut. plus waktu sanding ramai org dan byk event. tak dan nak nmpk cantik sama2.hee. time sanding baju sama tema kale je pon ok.. contohnye kale biru. tak kire la gelap ke, muda ke, electric blue ke..hihi..(imagine je da rase excited neh..hehe) ^^

Honey Sakura @ eiMyLiciOus said...

mcm eimy pengapit just gtau jek warna pepel...so depends kat dorang nak corak apa design apa..janji pepel...huhuhuhu...

hasilnya??? pengantin more to cream pengapit & dayang2 more to pepel...so dlm pic nampak sgt2 harmoni n menarik...he heeee

cik mah said...

@ayu'shaza amir

OOOOO....okey2...pham dah...so nmpak dah desicion disitu..harap2 niat yg ikhlas akan membuahkan hasil untuk pengapit2 tersayang nnti....biru....super super excited ni.....

cik mah said...

@Honey Sakura @ eiMyLiciOus

tu lah cik mah pun ade pk just nk gtau warna ape je...so ade bnyak variasi la kan nnti...mesti cntik....aaakan...pengantin pkai krim n putih lebih menyerlah if pengapit dah kaler kali....

ayu'shaza amir said...

betul2, kalau niat kita baik dan Allah izinkan, baiklah jadinya. ^^ kalau ada yg tak sudi pon, ramai je lain yg sudi. ehem .. hehehe. apa2 gitau okeh.. ^^

bintanghati said...

hebat la cik mah ni .. ehehe

baru semlm kite dpt pengapit utk majlis kite nnt... puas dah cari.. kwn2 rapat ni mcm segan2 nk jd pengapit.. last2 talent sendiri jg yg sudi jd pengapit.. pengapit kite sorang je la utk teman kite mn je pegi... utk pengapit bw dulang tu x la..mybe nnt sedara mara kite jek ..
jimat selagi boleh.... hehehe..

pengapit laki je x pat lagi.. sape ntah nnt...

cik mah said...

@bintanghati

hehehe...tq2...rase mcm superwoman plak bila cik bin puji..hehehhe...

la yeker..hahahha...yg klakanya cik mah xpropose pun lagi kat pengapit cik mah...t klau die xnk xtau lah..hrp2 nk lah..hehhehe...ooo...sedara mara cik mah kecik2 je..yg sebaya ni xde lah...

tu lah..pengapit lelaki pun kita nk cari kan...hehehe

cik mah said...

@ayu'shaza amir


btol2..ramai n bertimbum2 lg kan..hahahha....xpe...t ayu lah jadi semuanya untuk cik mah kan..hahahha....mama excited bila tau ayu nk sponsor sesuatu tu...hehhe...mmg ade nk minta tolong...tp t ek..next entry..hahahha

ayu'shaza amir said...

hikhik...bole2, takde masalah. apa saja untukmu..wahhh..hihi..^^

cik mah said...

@ayu'shaza amir

horayy...seronoknyer....okay2....ni yg wat lagi syang ni kat my bff ni... :)

ayu'shaza amir said...

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

LiNda said...

linda suke pengapit ade masa majlis sanding. Balikan kain dan biar mereka wat design pe yg dorang nak. Lagi bagus kalo warna baju pengapit adalah contra dengan warna baju kite.

**linda pun nak wat macam ni utk pengiring2 linda, tapi xtau la tunang linda nak ke xnak...

cik mah said...

@LiNda


oooo....aaa...t klau design sama dah mcm boria n kembar2 plak kan..hehehhe...cik mah tnyer en tunang...die semua boleh..hahaha...kdng2 die bukan phm sngt pun...mane die nk pk hal2 pompuan ni kan..hehhe

Zila Zainal said...

gambar 1st tu sangat cumel

Nn said...

kalau baju design sme dh mcm kumpulan marhaban. tp look nice jgk.

cik mah said...

@Zila Zainal

warna warni kan zila...cntik...

cik mah said...

@Nn

hehhee...btul juga tu kan...so kn sama warna je la kan...design lain2 ke...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...