Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 17 October 2014

Ada lebih lagi bagus.

Selamat pagi cantik manis...hari ni nk share...al kisah masa jadi mak buyong hari tu...

Ni kiranya perkongsian dari pengalaman cik mah lah ye..lain orng lain caranya...

Kakak cik mah awal2 lagi dah bagi lapik baby ni..cik mah pnggil ni lapik montot baby..hehe..masa ank kakak punya...tp cik mah dah awal2 pun beli...beli klau xsilap masa g sunway punya warehouse...hrga ??ampun..xingt dah..belas2 kot..pastu masa beli beg ala2 kura2 tu pun da ada jua lapik montot bby..warna merah...pastu yg hadiah beg kakak jual mama bg tu pun ada juga..warna purple...tgok..bukan 1 je..ada 4 tau..

Bg cik mahlah..ni mmg sngtlah berguna..yg kakak bg pkai kat dlm bilik...yg dah beli pkai kat ruang tamu..ahha...nmpk x ummi mls kuar masuk amik...then yg ada dlm beg tu..mmg sentiasa dlm beg...al kisahnya..masa azwa kecil2 lagi..ada jugaklah 3 4 kali anak ummi shhhyy kat ummi..yak yak pun pernah..tp atas lapiklah..lapik montot ni...alhamdulillah..selamat cadar n tilam baby azwa...klau travel pun..xde tempat nk tukar..pkai lapik ni je..mcm pernah cik mah cerita masa g tgok wayang tu..alhamdulillah..xrugi pun beli n ada lapik montot baby ni tau..mmg pada cik mah sngt berguna..selain lapik montot bby dari kena yak yak kat katill..le lapik masa nk tukar bj baby juga klau kuar jln2 ke...letak kejap atas bangku ke ape ke..MMG BERGUNA!!!

Pastu yg kedua nk share juga...tisu basah baby...masa dlm pantang mmg sngt berguna..lagi2 mlm..ye lah..baby slalu yak yak masa baru lahir...so..xkn lah pukul 3 pagi nk bw g cuci kat air paip kan..cian bby sejuk...so kenalah ada tisu basah..xlupa juga..beli spray baju tu...utk make sure montot baby bersih dicuci walaupun tisu tu dah basah...cik mah beli masa g sunway warehouse juga kot..maaf..cik mah sudah semakin tua..hahaha..pastu yg bekas ni mmg guna sampai sekrng..selalu beli yg refill je...yg refill ni tahan jugaklah sebulan setengah...so..kla ada sale..beli je lebih..xpe...nnti akan tetap guna..pastu juga..belilah juga yg tisu basah..packing kecik2 ni..supaya snng klau travel..kot terlupa bw towel ke ape ke kan...kot nnti anak makan comot ke..mak comot ke..hahaha...xrugi..confirm..MMG BERGUNA!!

Last skali klau ada lebih pun bagus adalah mainan...hahhaa..ni abah azwa punya keje..hehe..kereta abah tu dah mcm tempat simpan mainan azwa je..cik mah ckp mcm tu..sbb azwa slalunya akan ada 2 mainan..hahaha..1 yg cik mah beli..1 lagi..tetiba nnti cik long bg...cik long ni kan..tau2 je azwa suka..oh ye..xla semua mainan azwa beli sampai 2 kan..kaya sngtlah ummi ni ha...ummi beli dua klau azwa mmg suka main mainan tu..contohnya..azwa suka gigit teether die..so standby beli 2...n ketuk2 ni..bunyi pet pet..pet pet tu..cik long bagi 1 juga..pastu ulat lamaze ni..pun ciklong juga..xrugi..sbb cik mah rumah tingkat 1..ala2 townhouse ..tp bukan..xtaulah nk ckp..xpenting..hehe..so..renyah pulak nk bw turun naik mainan azwa..lagi2 klau travel berdua g umah maktok..g pejabat pos...payah..t ummi yg tua ni lupa bw..cian azwa dok terkapai2 atas car seat cari mainan..hehehe..
MMG BERGUNA!!

last skali...bantal karipap...


bagi cik mah ada 2 senang..1 basuh..1 lagi boleh guna...1 bawa dlm kereta..1 dalam rumah...murah je masa beli ni kat shopping mall..RM12 mcm tu je..azwa bukan tau pun...hehehe...bantal ni sesuai ngan baby...ada lubang sikit kat tgh..bg selesa bila baring..azwa kuat berpeluh..walaupun rambut xberapa bnyk...tp peluhnya huhh...so..umminy ni mmg rajinla membasuh bantal karipap azwa ni...so MMG BERGUNA!! sngt klau ada 2..xmembazir pun...

So inilah perkongsian cik mah..bg cik mah benda2 ni klau ada lebih lagi bagus..memudahkan kerja n xla membazir pun sbb mmg akan guna juga..

Pada m2b..hrp2 bg Idea nk beli belah brng bby...pada mommy2..ada lagi x nk tambah..bnda yg klau ada lebih lai bgus...meh2..sama2 kita share..

TQ

PUAN MAH..

12 00 sudi berkongsi cerita:

suhailah hamid said...

Nice sharing. Setuju dgn cik mah.

CikSiti said...

betul memang berguna kalau ada. tapi bila anak dah ramai ni aci redah jer haha

Ija Rased said...

the best moment

MizzTina said...

lapik bontot tu sgt berguna..nk elak tilam basah punye psl kan..kekeke..



cik mah btl nk ke tudung AJ tu.. klu nk, blh la selit..meh wassap 0133301105 - tina

Sya Mimie said...

Bntal karipap tu x bli pun tuk zahra. Tp mcm nk cri jgk. Sian zara pkai bntal biasa tu. Mcm licin skit.

Cik Jelita said...

setuju 100%...tp bantal karipap tu thaqif pakai kejap je, kalau letak jgk atas bantal karipap nti dok pusing2 kepala je.dia suka bantal besar n tinggi sikit.

cik mah said...

Tq2..kan2

cik mah said...

Hehe..yeker..haha..t mesti cik mah mcm tu juga..

cik mah said...

Kan2..

cik mah said...

Kan2..walaupun azwa gegirl..kdng tu tetiba je basah..haha..so mmg kena jaga2..

cik mah said...

Ooo yeker..bantal ni sesuai utk newborn..azwa dh besar sikit xpkai bantal..die suka tdo xde bantal..

cik mah said...

Aa...tp slalu jugak guna n kena basuh slalu..azwa kuat berpeluh klaj pkai bantal..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...