Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 29 June 2015

Bercuti ke cherating: Booking.com ke cherating..

Selamat pagi..


Hari ni nk share lagi cerita g cherating hari tu...ceritanya cik mah usha2 je dulu..baca dr review blogger2...then usha booking.com n agoda....pastu tgok booking.com Ada kosong lagi...pastu trylah call hotel the legend...call penuh katanya..huarghhhh...kecewa tau...

Then kawan2 cik mah ajarlah booking dr booking,com tu...sebab masa tu booking.com lagi murah dr agoda...murah RM30...boleh je booking tu guna debit kad maybank kita tu...so cik mah pun booking lah...masa tu booking bilik superior je...total 2 mlm RM460 skali breakfast...xmasuk GST ÿe...

Pastu sampai pukul 4 petang mcm tu nk check in..sblm tu pergi kenduri kawin...cik mah setelkan pasal check in...byr cash masa tu..then receptionists bg kunci..no bilik 333"..bilik belah belakang dekat taman..then tingkat atas..kami mmg request tingkat atas masa tu...

Pastu receptionist kata..bilik yg kami booking dah penuh...haaaaa...terkejut...pastu die kata dieorang dah upgrade bilik kitaorng ke grand deluxe katanya...terkejut sngt...teruslah okey...

Sbbnya..cik mah pernah usha2 bilik deluxe pun dah cantik..so..ckp kat abah azwa..rezeki azwa...terpinga2 die...hahaha..sampai2 bilik..terus terkejut..wahhhhh...sngt cantik!!!

Ni gmbr cik mah amik dr booking.com


Ni yg bilik superior cik mah tempah tu..


Yg ni pulak bilik grand deluxe..bilik grand deluxe ni hrga rm480 xsilap utk 1 malam...tu yg cik mah ckp rezeki azwa..cik mah dpt 2 mlm dgn hrga 1 malam..

Mmg sngt2 bezalah ngan superior...bukan beza ape..beza dari segi facilities je..mcm superior xde lah heater..xde iron..n xde peti sejuk pun...tp grand deluxe..lengkap sngt...bilik pun lagi besar...n Ada sofa...tv flat screen..view taman masa tu...

Bilik cik mah sebaik MACAM ni...cuma katil twin dua..kami dapatkan je..tempat nk charge sngtlah bnyk..puas ht..xpyh nk be rebut charge..hahahha...yg klaka..cik mah siap bw heater n iron tau sbb budget yea kan bilik superior...rezeki azwa dpt bilik grand deluxe...oh ye..paling2 best yg abah azwa paling suka adalah bantalnya...hahahha..bantalnya ada 4...puas hati juga...rasanya Ada 20 Kali en suami dok punk bantalnya ni sedap sngt...blik nnti kena cari gak bantalnya mcm ni katanya..


Bilik air pun sngtlah best...bersih n x berbau..semua kelengkapan Ada...shower cap..kit menjahit..Ada gelas kat bilik air...mungkin utk berkumur2...n Ada hair dryer juga...air panas mmg sure2 lah Ada...


Mmg sngt2 puas hati dengan service yea..Nescafé n tea pun Ada...siap hantar lagi pg tu klau nk tambah n bg air mineral...nk tukar tuala pun boleh pada hari berikutnya...oh ye..buka2 pintu..Ada  tergantung  Surat kabar...wahhhh....service mmg terbaiklah....

Balkoni pun bersih n Ada kerusi skali...kami lepak2 jugak kat luar tu amik angin malam...seronok sngt smbil makan kelopak lekor...hehehe...

So mmg sngt puas hati ngan bilik yg the legend bg ni..lagi2 bila dpt upgrade bilik..TQ so much the legend cherating....

ni link yg lain 







TQ

PUAN MAH


4 00 sudi berkongsi cerita:

misz sheyla said...

waa...seronok la masing2...memang betul2 rezeki..

cik mah said...

Aaa...tu lah..mmg rezeki betul..

IMaH said...

Rezeki cik mah sekeluarga. Dapat bilik yang best. mmg betul2 honeymoon la ni. Hihi..

cik mah said...

Itulah..xsangka gak...aaa...honeymoon ngan azwa skali..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...