Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 22 December 2015

Bercuti ke Krabi: Barracudas Tours Aonang,krabi...

selamat pagi..amaran awal..entry pnjng tau n bnyk gmbr..hehehe..sbb bnyk bnda nk share...

seperti yg cik mah pernah share sebelum ni tentang 4 island tours...kami amik dari pihak hotel je...so pukul 9 pagi tepat je..dah ada agent nk bw kami ke tempat berkumpul dtg hotel..wahhh..sngt2 menepati masa tau..bgus sngt...lps tu ada pick up beberapa orng lagi..then gerak g tempat berkumpul...

tadaaa..gmbr masa naik van tu...excited semuanya...


yg ni pulak masa tunggu yg lain2 berkumpul...mereka dah bahagi siap2 n ada yg amik nama utk pakej yg kita amik...


yg ni pendaftaran utk 4 island tours...azwa ibu n abi die..ibu n abilah rajin dukung die klau die penat selain abah..umi..xla...xlarat dah sayngku...umi dah bw adik..hehehe


k.masa ni dapat sticker sorang 1...lekatl;ah mana suka..hehe..utk 4 island tours masa ni warna pink..


tadaaa...


ni lah stickernya...then masa ni baru tau..kami di bw oleh barracudas tours...



tadaaa...kami pilih longtail boat je..sbb cik mah pregannt..xsesuai klau terhentak2...n pling bersyukur..pregnant kali ni xla sepenat dulu...dulu sikit2 je nk air..


tadaaa..kami dlm longtail boat..sebelum naik boat ada sedikit penerangan..sikit2 je...

bergerak ke pulau pertama PHRANANG BEACH


tadaa...kami bertiga..tq abi n ibu amikkan gmbr...boat kami no 11..kena ingt tu...bnyk boat sm tau..nnti salah naik payah pulak..hehehe..


masa diberi dekat sini dlm setengah jam xsilap...ada mcm temple kat caves tu..tp kami xg pun..so kami berendam2 kat tepi pantai je lah...

tadaa..weeee..kami bertiga..ops..berempat...hehehemasa ni xpakaikan azwa pelampung pun..sbb main2 air sekejap je tepi2 tu..so gilir2 pegang azwa je...






ni masa nk naik semula ke boat...

next kami bergeark ke CHICKEN ISLAND...




nmpk x ayamnya disitu..hehehe...

masa sampai sini..tempat utk snorkeling..alatan semua disediakan...masa dlm 45 minit mcm tu diberikan...n hanya yg pandai berenang je boleh turun snorkeling ye...cik mah n ibu azwa xturun..jaga azwa..abah malas nk turun juga katanya,...hahaha..



so..ada gmbr abi azwa je lah yg bersnorkeling terapung2 tu...cantik airnya...


sementara menunggu yg lain tgh snorkeling..kami bergmbrlah dekat atas boat...cantik pemandangan sekeliling...subahanaallah..

xla lepas tu kami gerak ke pulau ketiga utk makan tengah hari n mandi manda,,

PULAU TUP...

xjauh pun dari chicken island tu..masa cetek le jalan kaki je ke 3 pulau tu...ape ntah nama 1 lagi pulau..xingt..hehehe...

makan tgh hari dah include skali dah..paling best tu..siap boleh bertambah tau..bgusnyerlah...air mineral free je..le amik bape bnyk nk amik pun..hehehe



tadaa..makan tgh hari..ada ayam goreng..sayur..n ayam goreng kunyit gitu..ala2 lah kot..tp sedap..bekas le recycle..demi menjaga alam sekitar..hehe...

masa kat sini..lama diberikan juga...boleh mandi2 lepas makan2 tu...

so ape lagi..kami pun bagilah azwa main air..masa g ni..azwa je baby..yg lain dah 7 tahun keats...so mmg jadi tumpuanlah die..mat salleh semua dok usha die..agaknya sbb sama rambut..hahahha...




ini budak sngt excited..lupa diri jumpa air..xheran ummi n abah dah..tau nk main berendam je..ewah2 sngt...




dah siap2 dah pkaikan azwa sunblock utk kids...selamatlah kulit anak ummi..hehehe...tp xla panas sngt pun masa ni..walaupun pukul1..hahaha



tadaaa..lagi gmbr...cewahhh..masa ni kan ada cover yg waterproff tu..so suka2lah amik gmbr kena air..dengan hp je...suka sngtlah kan...



cakkk..kaklong berang2 lagi...die paling xlupa pong die...umi..pongg....terus tunjuk air...pelampunglah tu..nk sebut pnjng sngt..hahaha

then lepas kepenatan main..die nk susu...so susukan die n selimutkan takut die sejuk...tetiba team barracudas tu mcm kelam kabut je tgok dok kira2 orng..nmpk dari jari mcm 2 3 orng xcukup,...alahai..mana g ntah...dok kira2 lagi..padahal kata tadi siapa lambat tinggal..hahaha...kalutlah tu...xkanlah nk tinggalkan....


skalinya...ketua die sendiri kira...hahaha..pling kelakar sbb rupanya yg hilang tu sorang je..n sorang tu adalah AZWA...azwa yg dlm selimut dlm pelukan ummi..hahahahah...1 boat gelak...hahahah

rupanya anak buah die xkira azwa..xnmpk sbb azwa dlm selimut..hahaha

sesudah jumpa yg hilang ni..hahahaha..kami geraklah ke pulau terakhir..

PODA ISLANDS...

masa kat sini 2 jam diberikan..lama kan...

boleh lepak2 lagi n mandi2 lagi...cik mah xlrt dah nk mandi2..santai benda kain je lepak2...


tgoklah budak ni ngah buat ape tu...lepas makan je..yak lah tu..hahahaha...

lepas dah cuci2 yak tu...sibuklah nk mandi lagi..padahal die dah naik bintik2 dah kat bdn..tp belasahkan je lah...pk jap2 lagi lah...

so..abi die bw die g mandi..abah n ibu dah g berendam dulu dah..hahaha


kaklong sngt excited...


tadaaa..abi azwa n ibu azwa...tempat wajib amik gmbr...hehe


ni gmbr abi azwa amik..cantikkan...indahnya lah...oh ye..pulau ni pernah kena tsunami dulu...


cehhwahhh.minah salleh ngh bersantai2 main air lagi..

xla lepas tu hujan br nk start..so cepat2lah bw azwa naik atas boat..dekat pukul 2 lebih dah masa tu...

naik atas boat je ada disediakan buah tembikai..baiknyalah mereka...

makanlah puas2..azwa makan utk umi n abah skali..mmg hantu tembikai azwa ni....

makan2 buah..then gerak blik..masa ni start dah hujan2 lebat sikit...

blik tu naik tuk tuk..free je..dah include skjali agaknya..mereka hantar sampai ke hotel..dalam 3.30 ptg dah sampai hotel dah...so..kami berehat2 je lah...malam tu baru keluar jln2 lagi...

so sekian shj 4 island tours kami..terima kasih team barracudas..layanan yg sngt baik n peramah...seronok n selamat sngt rasa..oh ye...bby pun ada gak jaket keselamatan..so xde lah risau...azwa okey je pkai bila die tgok semua orang pkai...


sngt2 berbaloi dgn harganya...

Rindu sudah pada krabi..hehehe..












TQ

PUAN MAH





3 00 sudi berkongsi cerita:

acu yuhan said...

bestnye hi done folo, folo me back ;)

cik mah said...

@acu yuhan

tq2 sudi follow..k t cik mah follow ye...

aryan azra said...

cantik sungguh pantai di sini..tak pernah sampai lagi, tengok gambar yang dikongsi dulu lah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...