Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 18 December 2015

Bercuti ke Krabi: Emerald Pool & krabi town ,Krabi Thailand.

selamat pagi...

sambung lagi cerita bercuti hari tu...tekad nk habiskan sebelum tahun baru..hehehe...

ni kami ke emerald pool...dari pekan aonang nk ke emerald pool ni jauhnya 80km okey...jauh ya..bukan dekat..memula tu kami xtaulah sejauh tu..masa tu jln2 nk cari pakej...pastu jumpa bella..maaf ni terlupa nk snap tempat bella tu..sbb kepenatan sebenarnya...

baru sampai pagi tu..terus lepas makan gerak cari pakej..jln kaki tau...sambil2 tu survey harga nk sewa motor..rata2 250 Baht..xdpt murah dah masa tu..so deal2 ngan bella..tanya2 itu ini...pndai gak die ckp english...so sennglah nk cerita n tanya...

then baru tau..emerelad pool ni jauhnya sekian ye...bukan dekat lagi2 ngan cuaca panas n nk hujan mungkin nnti...ngan azwa lagi..xkanlah 80km..8km bolelah ku gagahkan juga...last2 deals...dapatlah 1650 Baht utk 2 orng ke emerlad pool...1250 sebenarnya 2 orang...400 Bht bayaran masuk emerald...azwa free...so kami berempat naik kereta..so kami plan pukul 1 tgh hari gerak g emeralad pool tu...

alhamdulillah mereka menepati masa...

paling best...kami naik toyota altis gitu..kira kereta sewa siap ada pemandu tau..berbaloi bg kami sebab perjalanan jauh...n kami bw azwa skali...lebih sejam gak perjalanan..klau naik moto..mau patah sudah pinggang ummi kamu ni syg...

masa sampai..separuh jln nk ke emerald pool start rintik2 hujan..so agak lecak sikit kat kawasan nk mandi tu..tp memang emerelad lah poolnya..mana dtgnya ntah..kagum sngt2...

xamik gmbr sngt..sbb cik mah lebih pada hati2 sbb takut tergelincir...



gmbr dari abi azwa...suasana masa baru sampai..ramai dah orng..hujan rintik2..jp2 berhenti..



masa baru lepas byr tiket nk masuk..perjalanan nk ke kolam 800m...



tadaaa...ngah kenal2kan air ngan azwa..agak licin..so kami main ditepian je...bahaya pulak rasa...


ramai juga orang...tgh tu dlm juga..tp kami xg pun..abi n abah azwa je g...


tadaaa..3 orng ini je berendam sampai ketengah..sorry gmbr kabur2 sikit..



ni lepas dah tukar bj..abi azwa n abah.dah jln dulu g cari makanan ringan nk kunyah2 katanya..hahaha...laparlah tu...



snap masa nk blik dah..dekat dgn tempat tiket...

lepas je dah mandi2 di emerald pool dlm sejam mcm tu..kami gerak nk ke krabi town..sj je nk jln2 jp..dah deals ngan kereta sewa..blik pukul 7..masa tu dlm 5 lbh sikit..so gerak ke krabi town..sampai ngam2 pukul 6 ptg..


lps je turun kereta...maaf muka comot..xde nk touchup2...hahaha...

kat krabi town ni cr ubat azwa sbb chicken pox azwa nk naik..masa2 ni lah pulak kan nk kena..hahaha...nasib ada sepupu en suami orang thai..mesej2 die ,..die sent gmbr..kami cari dekat farmasi...nasib gak murah..hehe...

kat krabi town ni kami beli sedikit cenderahati..ni nnti cik mah share ye..akhir2 episod nnti..gitu skali...


eh2..nk tau x...ada zebra crossing kan..tp comel sngt2.tau ada gmbr zebra...tertarik betul masa tu..hahaha...pndai n bernas ideanya..hehehe...mcm comel je kan...

tepat pukul 7..kami gerak balik ke hotel...perghh..laju tau abg kereta sewa bawa kami...paling klaka sbnrnya..masa awal2 nk dtg tu..sesat jugaklah die cr emerald pool..hahaha...

lagi klaka...br kami perasan..road tax xde...no plat depan belakang pun xde...perghhh.alhamdulillah kami selamat ke sana sini..hehehe...

so tu je lah cerita hari pertama g ke emerald pool yg jauh itu..hahaha..n krabi town yg best juga..sekejap benar rasa sejam tu...nasib sempat grab bj n cenderahati..












TQ

PUAN MAH


0 00 sudi berkongsi cerita:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...