Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 2 December 2015

Jari azwa bernanah...

selamat pagi...

ni kisah balik dari krabi yg lepas...masa blik tu ada perasan jari azwa bengkak sikit..belah kiri...tetiba 2 hari lepas tu bernanah...die xdelah nangis2..tp sakit juga..sbb die terjaga malam kadang2 nk tisu basah tu..suh lap2 kat nanah tu...mencucuk2 agaknya..risaunyerlah umi masa tu..mcm2 dalam fikiran ni tau..petang tu terus g klinik..

alhamdulillah dktr muda je..tp bgus ape yg dinasihatkan..die xberani nk cucuk..sbb kesian t baby nangis2..xsanggup..cik mah pun lagilah xsanggup,.,pastu dktr bg pendapat..die akan bg ubat antibiotik...dalam 2 hari klau xpecah sendiri juga..die suruh dtg semula n die akan bg surat refer hospitral n hospital akan pecahkan juga..sbb takut lagi bahaya...

bengkak tu bahagian ruas atas je yg dekat kuku tu..tp nanh tu xla semua part..part tepi kuku tu je..tp umi tetap berdebar2 tgok..kesiannyer..dktr kata maybe jangkitan kuman...

n masa tu nanah tu kira macam dah masak sngt dah,..tunggu masa je nk pecah..

then esoknyer petang..lepas azwa bgn tdo..tgok2..eh dah pecah dah nanah tu...huhhh..leganyalah hati ummi...cuma bengkak tu ada sikit2...n dah semakin pulih beberapa hari selepas tu..alhamdulillah...risau nk kena bw g hospital..xsanggup dgr die nangis..nasiblah pecah sendiri...



tulah tempat nanahnya...alhamdulillah semuanya dah okey..n sapu krim sikit utk cepatkan pemulihan...syukur xde pape yg serius..benda kecil ni pun..ya allah berdebarnya hati ummi..naluri ibu2 lah kononyer..hehe...

TQ

PUAN MAH

4 00 sudi berkongsi cerita:

Aimi Muhamad said...

anak kdg jaga malam2 ngs pun risau padahal dia nk poopoo je pn.tp naluri ibu msti dh risau mcm3 pk ingt demam atau sakit kat memana sblm kesan bhwa dia sbnrnya dok poopoo

cik hani said...

alahai..kakak azwa ni..
semoga jari tu cepat baik ye

cik mah said...

Itulah kan...mcm2 pk...azwa jarang sngt poo poo mlm...tu yg klau die terjaga risau jadi..sbb die jenis tdo nyenyak..

cik mah said...

Tq aunty hani...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...