Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 15 December 2015

Bercuti ke Krabi: Indian & thai food restaurant krabi,thailand..


Selamat pagi..

Kali ni nk share tentang makanan halal di krabi...ni makan mlm hari kedua...

Kami naik tuk tuk nk ke area masjid krabi tu dr hotel...kos pergi balik naik tuk tuk 140 Baht utk dua orang...

Masa tu dah lapar sngt2...so Ada singgah bangboo nama restaurant tu...tp mcm mahal sngt bg kami...so jln sikit lagi..jumpa kedai Indian & Thai food restaurant ni...yg pelayan dok ajak2 kami tu pndai ckp melayu,,die orng Pakistan pernah duduk Malaysia..skrng kerja dekat krabi..

Pelayan tu siap ckp Aaron aziz dtg kedai ni mkn smlm..hahaha...mmg cik mah follow ig Aaron.,die mmg Ada dekat krabi masa tu...tp ingt die dah blik..

So kami pun trylah kedai ni..memandangkan Ada promo ikan masa tu 200 baht..


Ni gelagat azwa masa menunggu order sampai...layankan je lah die..hahah




Tadaaa..ni kami...bff cik mah n hubs die...n cik mah n en suami...kami minum air mineral je sbb lps tu plan nk minum air buah n mkn pancake pulak..heheh

Yg kami makan..Ada tomyam..Ada udang n ikan merah..cik mah n bff nasi goreng...en suami n ani azwa..nasi Putih,,,total semuanya 470 Baht...lebih kurang RM55 utk 2 orng..kami share berempat...total 940 baht..

Dari segi bintang..4 bintang lah..nasi goreng tu sedap..udang snng nk mkn sbb dah siap belah tgh n udang yea besar..ikan sedap gak..garing...tomyam bnyk Isi ayam..cuma Ada rasa mcm kena ngan kami..hahaha..selera Malaysia sngt tau...

Pape pun puas hati lah ngan harga..so bolehlah cantik manis try klau g krabi nnti ye..






episode ke enam: http://sunflowergo2.blogspot.my/2015/12/bercuti-ke-krabi-thai-halal-food.html




TQ

PUAN MAH




2 00 sudi berkongsi cerita:

Ija Rased said...

wah seronoknya..azwa mesti suka sangat jenjalan tu. :)

cik mah said...

Hehehe...aaa...azwa alhamdulillah snng bw berjalan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...