Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 29 December 2015

Persiapan bercuti bersama baby..

selamat pagi..

hari ni share lagilah..sebenarnya lama dah nk share kan..sbb dah bbraa kali juga g berjalan2 n travel dgn azwa..

tp kali ni lain sikit sbb dekat negara orang..so kena lebihkan persediaan..lagi2 utk azwa...takut nnti ada masalah pape disana nnti...ni antara persiapan cik mah nk ke krabi yg lepas..

cik mah n en suami plan nk beli bag travel jenama camel tu..lama juga survey..start dari dah beli tiket tu...last2 kami beli di festival city..dekat parkson..ada less masa tu..okeylah...share ngan abah azwa...1 lagi beg tu dah ada..abah azwa punya dulu...so okeylah..1 yg besar n 1 lagi sederhana..n 1 lagi mmg nk bw utk naik ke kabin..sbb takut azwa yak ke ape ke..n bw segalanya..buku2 dielah..susu dielah...nursing cover..

Beg bw ke kabin:

dalam ni cik mah isi pampers azwa n bj sepersalinan..

susu belum bancuh n dah bancuh n botol air masak die..

nursing cover..

buku die..bw 1 je..

dokumen penting + duit2 n hp..

ssc azwa..snng klau die tertdo..sbb nnti abah die nk angkat beg...





yg ni beberapa hari n minggu sebelum tu cik mah prepare...

sunblock utk kids tu beli sehari sebelum pergi..dekat watson..dlm RM30 kot..ke RM20 lebih mcm tu lah...

yg inhaler cik mah pun..cik mah siap2 minta dah kat dktr ..sbb cik mah xtahan ngan air cond lama2...

pastu plug utk digunakan dekat luar negara tu..tu beli dkt MR diy...

then beli gak powerbank..hehehe..sekian lama br nk ada powerbank..beli yg kecik je..cukup utk cik mah je..sbb hp en suami tahan lama xcharge bateri..

then beli monopod ...ni pun gara2 nk travel luar negara tau nk amik gmbr bnyk2 sbb tu beli..hehehe...

then yg cover hp dlm air tu..tu pun excited gak beli..sbb xbeli kamera yg boleh guna dlm air tu..hehehe..so kenalah ada ni...bgus kualitinya n selamat...ni cik mah beli dekat wangsa walk je..

then dapatkan surat dari dktr utk travel sbb pregnantkan...alhamdulillah selamat utk travel kata dktr..n syukur juga xde masalah pape disana..

selain tu bwlah wet tissue bnyk2 gak sbb snng klau anak yak ke buang air kecil .kdng tu mana2 je die nk yak..hahaha..plus klau makan sana sini comotnyer..so sngtlah penting ada wet tissue bnyk2..dikala travel bersama si kecil ini...

bj anak kecil kita kena lebih tau..bj kita xpe..snng nk cari klau pape...

pampers pon bialah lebih..takut t die cirit ke ape ke...payah pulak nk cari kan..

yg lain2 tu seperti biasalah kan keperluan penting yg biasa kita bw...pape pun brng anak kena check  4 5 kali sbb payah nk dpt kan klau travel nnti..

TQ

PUAN MAH..







2 00 sudi berkongsi cerita:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...