Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 8 March 2016

2nd pregnancy: checkup kali ke 3 & 4 di hospital al Islam


Selamat pagi..

sebelum tu jgn lupa tinggalkan link ye..sbb cik mah dah buat bloglist baru..

Hari ni nk share checkup kali ketiga..kali ketiga checkup hari Sabtu pukul 11.30 pagi 23 Januari 2016..

Masa ni checkup dengan DR norlida..MCM biasa..bila masuk Je..salam2 dengan dktr..Azwa pun salam2 gak..then terus baring utk scan adik baby..

Masa scan ni..dktr CKP adik dah kebawah dah..dah mmg betul2 kat laluan tu...dktr pun tunjukkan kat mesin ultrasound tu...aaalah..nmpk kepala adik mmg kebawah sngt dah...cik mah mmg dah sakit pinggang n celah kangkang tu..dalam seminggu dah..rupanya adik baby dah betul2 dilaluan..

Then dktr kata kena check gak laluan..tgok berapa cm dah buka..so..bila dktr check..dah 2cm dah rupanya..alhamdulillah..dipermudahkan..alhamdulillah juga..masa dktr check laluan tu xsakit pun..syukur sngt..then next appoiment dktr kata betul2 masa 38w..so hari Khamis akan datangnya...

Blik tu ckp kat abah Azwa nk makan kek awal2...MCM xsempat Je nk makan masa birthday..hahaha..tgok tu naluri seorang umi..hehe..

So blik tu singgahlah JUSCO wangsa maju makan kek..then beli sikit bj Azwa...cepat Pulak kak long besar kan...beli siap2 t..abah xla kalut2 pun..


beli semua2 besar..sj je..malas pulak umi nk keluar nnti lagi..

NeXT checkup kali keempat di hospital al Islam..checkup hari Uzma lahir...dah mmg agak dah masa ni akan kena admin..so mmg awal2 dah bw barang2 cik mah n adik baby siap2 dah..checkup pagi masa ni 8.30 pagi..so gerak awal dr rumah pukul 7 pagi dah gerak..sampai dlm 7.30pg..then g sarapan dulu..pekena teh tarik 1...hehe...

Tadaa...masa ni kat kedai makan...




Masa masuk Je blik jumpa dr norlida juga...MCM biasa..akan scan sekejap..seperti biasa..adik mmg kat laluan n semakin2 menurun dah...pastu dktr kata adik tembam sikit dari Azwa dlm 200g MCM tu...then kena check laluan lagi..alhamdulillah xsakit...dah 3cm lebih dah..terus dktr kata kena masuk wad..petang ni awak bersalin lah ni..

Okey..dah agak dah...terus dktr kata tunggu utk daftar kat wad..okey..masa ni rilek2 Je lagi..xla sakit MCM masa Azwa dulu..maybe ni bukaan dgn sendiri kot..dulu dktr tolong dr 1cm ke 2cm..

Then settle2 kan tentang masuk wad..alhamdulillah kali ni semua PMCARE dr company en suami kerja MRT cover....so masa ni request utk dpt bilik 1st class.pukul 10 dpt dah masuk wad...masa ni bilik 4 orng dlm tu...so en suami amik2 barang n blik bw Azwa dulu..then petang tu bar dtg...sehari sebelum checkup al Islam ada checkup kat KK..masa ni ada sedikit masalah..sedih sebenarnya..tu cik mah story t ek..sampai sini dulu..xle lama2 ngadap iPad..adik baby nk perhatian..hehe..

TQ

Puan mah

6 00 sudi berkongsi cerita:

Syaz Rozelt said...

macam senang je bersalin kali ke 2 ni ye Pn. Mah..smoga sy pun dipermudahkan..Alhamdulillah sy dah masuk 37 minggu =)

azizah green line said...

wah..checkup pun cek laluan ye...

cik mah said...

Aaa..alhamdulillah..dipermudahkan..xlama dah tu syaz.

cik mah said...

Aaa..kat al islam..mmg style mcm tu.

sya mimie said...

Bestnya dipermudahkan. :)
Rezeki cikmah.

.hasina. said...

Good luck ! :) sama2 bedebar kita ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...