Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 23 March 2016

Pakej bersalin normal di hospital al Islam kg baru

Selamat pagi..

Alhamdulillah..cerita perjalanan melahirkan uzma dah tamat...ni nk share pakej bersalin normal dekat hospital al Islam kg baru..

Lama dah amik gmbr ni..Tp lupa aja nk share kat blog...nasib masa free2 ni teringat...so bolehlah share2 sekejap..


Ni pakejnya..ada 3 pilihan..cik mah dapat yg RM2199..pakej bilik seorang...alhamdulillah..selesa sngt..SBB bilik air sendiri..ada TV sendiri..n tdo pun tenang Je...pelawat nk dtg pun selesa..SBB dlm bilik kan...nk lama2 pun xkisah sngt..waktu melawat 10pagi ke 10 Malam..

Klau bilik 4 orng tu agak terganggu sikitlah SBB dipisahkan ngan langsir Je kan..boleh dngr pelawat jiran sebelah dtg ke..baby nangis2 ke..budak2 main ke kan...

TP pakej kali ni lain sikit harga SBB cik mah admit 4 hari 3 malam..n uzma pun admit juga..yg pakej dlm gmbr tu utk 2 hari 1 malam Je tau..

Dulu masa Azwa..bersalin tgh malam..esok tgh hari boleh balik dah...sekejap Je sngt rasa..lagipun masa tu bilik 4 orng tu xpenuh pun..ada cik mah n sorang lagi Je..so selesa Je juga..


Okey..perasan x kat pakej tu ada tulis heat treatment to episitomy wound..meh nk tunjuk ape tu..



Dulu masa Azwa pun ada gak..TP lupa galah nk share pasal benda ni kan...SBB 1st time..hehe..ni kali kedua excited sikit nk amik gmbr nk share..dulu SBB luka sakit betul..kali ni sngt rileks...so bolehlah amik gmbr itu ini kan..yg ni lah heatnya...lampu panas gitu...nurse pasang niat akan baring mcm posisi nk bersalin tu..heat ni amik masa dlm 15 minit mcm tu..baring Je lah sambil tunggu masa habis n nurse dtg..ni adalah utk mempercepatkan pengeringan luka jahitan...alhamdulillah makin xsakit lah..xla panas mana pun..okey Je..

Dari segi makanan Pulak..okey Je..menu ada 2 pilihan selalunya..n boleh pilih..nurse akan dtg tnya..so bolehlah pilih mana yg nk..alhamdulillah..kn Je ngan tekak cik mah ni..minum petang paling best..SBB air coklat..yummy..sedapnyerlah..hehe..slalu minum petang roti kosong n ada jem pilihan...slalu makan jem strawberi..sedap Pulak..padahal xsuka pun..hahaha...

Nk blik tu boleh Je jln..TP nurse tetap tolakan naik wheelchairs sampai bawah...then antakan n pastikan elok masuk ke kereta...terima kasih sngt2...xpernah berubah layanannya..sm dgn 2 tahun lepas..


Bab nurse Pulak..sngt membantu dlm menguruskan baby...terima kasih..so..sngt2 puas hati dengan layanan dr dktr n nurse2 di al Islam..

TQ

PUAN MAH


0 00 sudi berkongsi cerita:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...