Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 27 November 2015

Hari pertama di Krabi..

selamat pagi..

walaupun dah sebulan balik dari krabi..tp masih lagi mood krabi..hahaha..gitu skali...

entry kali ni...cik mah cerita ringkasan je dulu..t cik mah akan review semua tempat yg cik mah g ye...

smngt nk review sbb cik mah rasa seronok sbb sblm nk g mcm2 blog cik mah terjah nk dapatkan info masa di krabi nnti..so hope nnti entry cik mah ni dapatlah membantu serba sedikit bakal2 yg nk ke krabi nnti...

layan gmbar dululah ek...



hari pertam flight sampai pukul 7.10 pg macam tu di krabi airport...then kami memilih utk naik teksi je dgn hrga 600Baht..

klau naik bas seorang 150Baht..so kali 4 orang sama je 600 Baht..so kami berempat termasuk azwa ada 5..jadi sesuailah naik teksi je...nk ke aonang amik masa setengah jam mcm tu...jalan okey je..xde pun jem2 pun...tapi seram tgok wayar2 elektrik kat situ..berselirat n rendah je..hahaha..nmpk malaysia lebih teratur n cantik..cewahhh...

sebelum naik teksi dekat pintu airport tu..ada jual sim kad thailand...ada 3 tempat masa tu...kami pilih yg HAPPY..hrga 139 Baht...cincai2...140 Baht lah..hehe...

xperlu risau sbb semua dieorang akan buatkan..byr n bg hp je..boleh guna sampai 4 hari n coverage sngtlah bgus...boelh call..tp xsure brp ada dlm tu..sbb misi utama nk internet je..hehehe...so bff beli 1 share ngan hubs die..n cik mah pun share je..boleh jadikan hot spot kan..jimat...internet pulak unlimited...coverage bgus sbb tgh laut g islands hoping pun ada line tau...hebatlah thailand,..hehehe...


sampai kat hotel tu rehat2 jp...n konon2 nk letak beg je..last2 dpt juga 1 bilik.tentang hotel cik mah dah review sebelum ni...n kami keluar g makan dulu sbb lapar sngt dah...kedai makan tu dekat je ngan hotel..t cik mah review ek..tu gmbrnyer..sweet gitu tau..nasi love2 lagi..hahaha...

then kami cari pakej nk ke emerald pool...tu pun nnti cik mah review ye..


mlm pulak kami makan pancake ..insyaallah akan review juga nnti ye...

then blik tdo sbb hari kedua nk ke 4 islands hoping...

sekian utk hari pertama..t full review tempat2nya ye..

ni link yg lain2 ye






TQ

PUAN MAH

6 00 sudi berkongsi cerita:

MizzTina said...

tgk citer tuan anas, lg menggeletis nk g krabi.. hahaha

cik mah said...

Hehehe....kan2..masa tulah jumpa aaron..

Rina Ellisa said...

ok nk baca entry2 krabi lagi plzzz.. hehehhe..

cik mah said...

Tq2 sudi bc...ada beberapa yg sblm ni...yg akan menyusul pun ada juga..

IMaH said...

bestnya cik mah!!

cik mah said...

imah:aaa...best...t imah kena g tau...bw fayyadh jln2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...