Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 2 November 2015

Pilihan basikal yg sesuai utk anak setahun..


selamat pagi,...

tajuk xnk kalah kan..hahaha...xde idea..bolehlah ni ...snng nk paham..hehehe...

cik mah plan nk belikan azwa basikal ni sbelum puasa..ke masa bulan puasa ntah..lupa sudah..azwa setahun 5 bulan mcm tu...xde pun survey2 kat mana2..tgok2 gitu je adalah..

plan nk beli dekat chow kit je sbb rata2 kata situ murah..kakak pun kata situ murah sbb die slalu beli brng utk anak die...so...masa tu dah alang2 g lalu situ..singgah teruslah..

g terus kedai2 ada basikal tu...ada beberapa pilihan cik mah nk...pastu bincang2 ngan abah azwa...kami pilih yg ada pengayuh..ada tempat nk letak kaki die..sbb kaki xsampai lagi masa tu..then tempat nk guide die..ye lah..belum boleh mengayuh kan..


ada bnyk jenis n pilihan mcm2..ada penutup ataslah..ada penahan depanlah..mcm2 tau...ada yg cantik RM300 mcm tu..tp ...eh..mcm gah sngt je nmpknyer..xpyhlah..bukan artis pun..eh..silap..bukan anak artis..rumah pun sekangkang kera je..hehehe...so pilih2 amik yg RM140...before tu katanya RM280...okeylah..mmg dlm budget..budget bawah RM200..n pilih warna purplelah..kot2 nnti adik next2 lelaki..sesuailah kan..xlah nmpk jambu nnti..hehehe...

tadaaa...nah..beberapa gmbar azwa bersama basikal nya..




oh ye..lupa pulak nk g tau..ada tali pinggang skali tau...azwa mmg ingtlah..klau naik je basikal kena pkai tali pinggang...skali je ajar terus paham n ingt..clever girl sngt..mmg gaya kakak2 kamu tu terserlah sngt tau...



then xlama lps tu azwa pndai naik sendiri basikal die walaupun basikal tu tinggi sikit...xpernah pun kami ajar..die pndai2 sendiri je..hebat pulak cik mah rasa..azwa sngt cepat matang...rindunya ummi dengan setiap keletah kamu..klau nk cerita kat blog,,,penuhlah nnti cerita die je..hahaha...xpelah...skrng ni kaklong je..nnti share pulak blog ummi ngan adik pulak ye..hehehe..

so..mummy2 semua mcm ne pilihan basikal anak2 mummy semua??

TQ

PUAN MAH

4 00 sudi berkongsi cerita:

cik hani said...

Comey je basikat azwa... cute betul

nini said...

Wah wah dah pandai naik basikal....comel la azwa ni

cik mah said...

Hehe..tq aunty hani..

cik mah said...

Aaa..kaki je xsampai lagi..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...