Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 25 November 2015

2nd pregnancy: Mengidam kebendaan pulak dah...

selamat pagi semua...

pergh....ni entry paling semangat nk tulis..hehe...sbb excited lain mcm...

mana x nya..masa azwa dulu mmg mengidam nk mkn tu ini mcm2 lah...tp syukur semua yg mudah2 je dpt...kedai yg slalu je..lebih pada teringin kot sbb lama xmkn..hahaha...gitu..yelah kan...


tp yg kali ni mengandung ni...huhhhh..fulus ummi yg kena makan...

bukan ape..masa 1st tri mester tu mmglah ada nk mkn itu ini..tp biasa2 je juga..g kedai2 yg lama xmkn..contoh ikan bakarlah..nasi beriyanilah..tu je...pling2 pun chicken chop je..

masuk je trimester kedua ni..lain pulak dah...mengidam kebendaan...

nasiblah ummi ada bisnes kecil kecilan..klau x..parah gak abah kamu nk melayan ummi..hehehe


cik mah dok mengidam nk beli tudung lawa2 je jadinya..hahahha..maafkan sy...pastu nk shopping bjlah..seluarlah..ada je tau...

bab brng bby tu yg perlu je..sbb ingt dah bj kaklong azwa masih cantik...hari tu kuarkan dari simpanan...ya allah...masih bau azwa lagi tau....

touching ummi nk basuh..gitu tetiba..

berbalik pada cerita...cik mah nk tudung bokitta..hahaha...gitu skali..nasiblah ada kawan yg mmg tau hal2 bokitta ni..nana....tq so much sbb sudi melayan kerenah ibu mengandung ni tau nk itu ini..nk warna birulah..mcm2...

alhamdulillah..dapat gak lah sehelai..niat mmg nk sehelai je..dpt bwh RM80..wahhh..hepynya lah..tq lagi skali nana...



sblm bokitta smpai ke tgn..ariani ada sale...ape lagi ...beli RM100 keatas dpt free tudung..horay..mmg semngt..slalu g ngan bff..tp ni dah mengidam teruk..xsempat nk tunggu...so g juga..abah n azwa tunggu dlm kereta je..hahaha...belek2...blur pulak nk amik mana..semua cantik..dlm hati mmg sngt berkenan ngan shawal2 ariani..tp malas lah pulak nk pkai inner..nk pkai jarum peniti..k..tu nntilah dulu..so beli tudung sarung 2 RM50..xpyh iron gitu..mmg ni feveretlah kan...labuh pun labuh...sukanya.lah..ni pun dah adalah dlm 8kali dok belek2...last2 amik gak..hahaha..then beli yg kain chiffon tu...xde batu RM120 utk 2 helai..k...ni pernah beli masa azwa aqiqah dulu..tp masa tu ada batu..sehelai RM120 kot...tp serius mmg kualiti tiptop sngt tau...masa promo 2 helai RM180 utk yg ada batu lip lap..tp plan nk pkai biasa2 xpyh batu lip lap..so amik RM120 utk 2 helai..sbb dah tau kualiti..puas hati sngt2...so...bolehlah..mengidam punya pasal..nasiblah hari tu pkai mama tegur..cantik dulu..beli kat mana...

wah...gitu..semangat ckp..ariani..mama cakap cantik..lain daari lain..nmpk lembut je warna..cewahhh..gitu tau...hepylah mak buyung...



huhhh...bukan tu je...seluar palozo pun cik mah beli gak...tp ni lebih pada keselesaan..sbbnya...dulu masa azwa suka makeup2..yg kali ni fefeling kena pkai cantik2..xtaulah kenapa...tp makeup xpun..hahahah..tang mana cantik pun xtau...mcm2 lah kerenah ummi..ummi sendiri layan..hahaha...abah rajinlah bawakan..hehehe..



lupa nk post hari u..xsempat sngt sbb balik2 krabi hari tu bz sngt...so bolehlah share dekat sini..hahaha

bab baju tu nasib jumpa yg murah masa kat kg..rm24 je sehelai..dapatlah beli 2 helai..senng hati..

tadaa..antara gmbr2 cik mah yg kuat menyopping masa 2nd trimester ni...mcm2lah kan...asalkan kamu bahagia didalam ye ankku..hehe...membesar dengan sihat ye...

k lah..tu je..happy dapat share..t adik kena bc tau..hahaha..tetiba je..

TQ

PUAN MAH..


4 00 sudi berkongsi cerita:

cik hani said...

Kalau cik mah mengidam set sofa, wahhh.. sofa baru la dia. Hihihik.

Takpe cik mah, mengidam tudung untung.lps bersalin pun blh pakai lagi.

cik mah said...

Hehehe...sofa xle nk mengidam..xde space kat rumah..hahaha....ngidam nk cantik2 je..itulah..nasib baik tudung..boleh pkai lama...

Aimi Muhamad said...

Terbalik la kita cik mah.kite xsuka shopping.semua benda pun nmpak tak cantik.selipar sampai tercabut2, husband sampai paksa2 beli/shopping tapi semua taknak je.pdhl dulu tetiap bln wajib beli itu ini.

cik mah said...

Cik mah pun sm mcm cik jelita..pkai sampai lusuh..hehe...tp xtaulah..kali ni lain mcm betul..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...