Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 22 February 2016

2nd pregnancy : 2nd trimester

selamat pagi..

dah bersalin tetiba nk cerita hal2 mengandung....

bnyk pulak entry kena schedule..n tetiba check..eh..xde lagi kenangan adik baby masa 2nd tri...t adik baby tnya mcm ne..hahaha..

xla..umi sj je nk bg adil..walaupun umi ni mcm ingt2 lupa je..hehehe...

selalunya kat cik mah..2nd tri ni mmg indah dari 1st n 3rd tri..mmg agak bertenanga n aktif sedikit...

berbanding ngan 1st tri..agak lemah sedikit bdn..ngan morning sickness tu kan..

masa 2nd tri ni lebih pada sakit pinggang ...bby nk membesar masa tu..so bila tdo terlentang tu..agak menekan...

then ada juga cramp kaki bila tidur malam..mcm mengkarung tu ek orang panggil..gitulah..so malam2 kena sapu losyen syifa tu nk elakkan sakit cramp tu..then kena berselimut...alhamdulillah masuk 3rd tu kurang dah sakitnya..

bab2 mengemas rajin juga masa 2nd tri ni...jln tu xpayah ckp..mmg rajin aja memanjang..hahaha...

perut makin menaik...so.kaklong sngt excited...die mmg suka buat bnda2 sweet je tau..tidur malam peluk adik..makan ke minum sua kat perut umi..tnya adik nk x???  xpun nnti die sapukan minyak kelapa dara kat perut..pastu check2 main dktr2 tu..then paling sweet..nk doa lepas azan..mesti kena ajak adik die skali..nk tdo pun sama juga..alahai kaklong..terharu umi...

mengidam tu xde dah lah kan..over pulak kan klau sepanjang pregnant mengidam..hahaha..

tapi bab2 emosi tu sedikit lebih senditif dari dulu..xtaulah kenapa...sikit2 bnda pun nk touching...so ape lagi nangis kat azwalah kononnyer..hahaha...gitu skali...xtaulah mungkin sbb dah ada anak kot kan..

start hunung 2nd tri tu start asma dah...baby makin besar kan..so dah xde space sngt..menekan keatas...dulu pun sm juga...so ada lah kena amik gas oksigen tu ngan ubat br sihat alhamdulillah...alhamdulillah azwa xbnyk kerenah...die rajin tolong umi n jaga adik die...tq kaklong...

bab2 beli barang tu pun suka juga...ntah kenapalah adik baby suka shopping..hahahahha....gitu skali...

itu je cerita 2nd pregnancy...xdelah bnyk sngt perkara pelik2 berlaku..alhamdulillah..dipermudahkan semuanya...

ni gmbr masa scan dekat sonoworld...masa 29w kot xsilap..adik baby marah kacau2 die tdo agaknya..meguap siap..hehehe...



TQ

PUAN MAH

2 00 sudi berkongsi cerita:

sya mimie said...

asslmkm cikmah..

alhamdulillah.. dah 2 puteri cikmah.. seronoknya. :)

nak bagi zara adk juga.. tp adk nya xmo muncul2 lagi.. hahaha

cik mah said...

Salam..aaa dua2 puteri. Insyaallah bila tiba masanya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...