Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 10 February 2016

Pesta penang dan karpet belgium punya cerita...

selamat pagi...

ni cerita bulan 12 yg lepas....

kasi update buat kenangan...

mmg tiap2 tahun akn ke penang..seperti biasa..mil kan kat penang..so senanglah...jimat..xpyh sewa2 hotel...

tadaa..kami g petang masa ni...so nk parking masih senang lagi..then g masa hari orang bkerja..hari isnin..xla ramai sngt orang lagi..orng dtg pun slalu lepas maghrib..kami solat kat dalam pesta je..


tadaaa..keterujaan 3 beranak...ni kat poster pesta besar kat intu masuk utama...bnyk pintu masuk sebanarnya...tp yg ni ada poster ni...

then xde plan pun sebanarnya nk beli pape...tetiba teringt...eh nk beli karpet 1 lah..budget RM150 kebawah..nk guna insyaallah masa aqiqah adik azwa nnti...

so cari2..akhirnya dapat yg berkenan...RM120..horay2...okeylah..biasa2 je...

then tetiba en suami dok belek2 1 karpet tu..cik mah ni bukanlah pndai pun..skali die ckp..ni carpet paklang beli ni...ooo..karpet mahal ni rupanya...

dari belgium rupanya...hahahaha.

kiranya karpet ni bgus b habuk xla melkat2 kat situ...mcm ne ntah..kurang arif sikit..hehehe...then klau air tumpah pun xla menyerap...tu nnti kita try..hahaha...

kitaorang budget nk beli utk rumah baru nnti..insyaallah..so usha2..hrga yg saiz sederhana..RM700 lps diskaun..


jeng2 ni..hari kali kedua kami...konon2 nk pusing2 je...tp en suami dok usha2 lagi karpet tu..berkenanlah tu..hrga still sama lagi..so ronda2 lah..jp lagilah beli..budget nk beli 1 je lah dulu...yg RM700 saiz sederhana..skali dok ronda2..jumpa 1 lagi tempat...besar lagi dari yg tadi..tnya2...yg saiz sederhana..die boleh bg RM500...

ape????

terkejutlah kami..

tnya pulak saja2 saiz besar skali tu berapa..die le bg RM750...saiz besar tu RM900 ke RM1200 hrganya..cumadesign lain2 lah kan kedai..tp design yg berkenan ada je...so...en suami dok deal2 ngan orang tu..

skali en suami kata..pilihlah 2...

ape kah??

2 karpet....orang tu bg RM700 utk 1 karpet yg saiz besar tu...wahhhh.....

terus berbunga2 lah hati ni..beres..ape lagi..sesi pemilihan dari cik mah..belek2 1 1...lagi2 bunga2 kat karpet tu..supaya xde gmbar pelik2 atau ape2 yg xpatut ada...masa tu pukul 12 mlm lebih dah...atm xle kuar dah duit masa tu..nasib le pkai kredit kad..guna kredit kad masa2 terdesak mcm ni je...t transfer semula lah kan..alhamdulillah..berjaya gak dpt harga lagi murah..rezeki kami..so bwlah alik 2 karpet ke kl..hahaha...penuh ha kereta kami...

horay2...t nk tgok karpet tu beberapa bulan lagilah ye..lepas cik mah pindah..hehehe...

so sngtlah berbaloi beli karpet tu kat pesta penang...tu je nk cerita..perbezaan harga sngt2 dari 1 kedai ke 1 kedai..kena rajin jalan2 tnya...

mmg klau kat pesta ni mmg karpetlah pling2 femes pun..bnda lain ada gak beli..tp yg biasa2 je..pinggan makan azwalah..hehe...belon upin azwalah..ehehe...tu je..

k..

sampai sini je..

TQ

PUAN MAH

6 00 sudi berkongsi cerita:

CikSiti said...

4 tahun dduk penang tak pernah pergi pesta penang he he

lia ummiirfan said...

wahhh.. dapat karpet baruuu

Hanie said...

waaa... tu mesti karpet jenis yang tebal pijak kaki tengelam tu. hehehe

cik mah said...

La yeker..kn g tau..best juga..

cik mah said...

Hehe..itulah...en suami yg nk...layankan aja..

cik mah said...

Xtebal...bulu tu padat..tp sedap..t cik.mah share ek..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...