Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 18 May 2016

Berpantang: Mandi herba ..bertungku..dan berbengkung dari nawal beauty

slamat pagi..

memula tu nk buat 1 entry setiap 1...tp eh..mcm xsempat je..so skalikanlah..t entry pendek sngt pulak..haha...ada2 je kan..ni pun berapa kali draft entahlah...

MANDIAN HERBA

seperti yg dulu gak..cik mah masih gunakan produk nawal beauty utk mandian herba...

1 paket RM50..hari tu ada promo tau...alahai..hahaha...tp cukup dah ni 1 paket utk berpantang 44 hari ni...

tadaa..ni gmbar guna periuk tanah ni...mama kata lagi best..tp syg..hari ke 10 mcm tu xsilap..retak pulak..alahai..so sekejap je lah pkai periuk tu..

minta maaf..gmbr periuk tu dah errorlah pulak..xdpt nk attach..huhu


mmg 44 hari mandi herba ni tau..pagi2 je lah..petang kdng2 je mandi klau bdn xselesa..tp petang mandi air panas je lah...

mmg segar sngt2 bdn rasa..bau pun sedapnyerlah...so mmg suka sngt...xbersalin pun boleh je nk pkai mandian herba ni..utk kesegaran bdan sendiri...

rebuskan air ngan daun2 ni...just amik 1 genggam atau 3 genggam mcm tu n rebuskan..so boleh tahan lama tau...tukar daun baru bila air dah xde warna dah..mcm tu lah..info lanjut boleh tgok kat ig nawal ek..

BERTUNGKU

yg ni pun still guna yg 2 tahun lepas punya..alhamdulillah tersimpan rapi...

cuma mama tambahkan daun mengkudu lapik kat tungku then masukkan dalam sarung tungku tu..daun mengkudu utk buang angin mama kata...

bertungku ngan nawal punya pun sedap sngt...2 hari bertungku tu..nurse ckp rahim dah kecut..wahhh..ajaibnya kuasa bertungku kan..mama cik mah lah bnyk ajar cara2 nk bertungku..

tungku ni panaskan atas dapur je..nk guna pun senang..masukkan dalam sarung n boleh dah bertungku..tahan lama gak panasnya tau..kira habis 1 badan bertungkulah baru hilang panas..sedap sngt...ok..rindu dah nk bertungku..ahhaha

dulu xde review pun kan..janji je lebih cik mah ni..hahaha...xsempat nk amik gmbar tungkunya..dah simpan..tu yg xupdate..maafkan sy..ni dah gnti dah..hehe..



BERBENGKUNG

ni pun yg 2 tahun lepas punya juga..ni cik mah pkai xla hari2 pun..kdng tu xsihat pening xpkai pun..g klinik checkup xpkai pun..tp bnyknya pkailah kan sbb duduk rumah kan..klau xpkai bengkung zig zang ni..pkai bengkung strap tu..tp tu jenama lain..

yg bengkung zig zag ni pun sedap gak..panjangnya sesuai ngan cik mah..pkai dari atas lutut sikit sampai bawah breast..selesa je..n dah pandai tau pkai n ikat sendiri..cewahhh...awal2 je mama buatkan..pastu pandai dah..sedap sngt rasa...

slalu pkai dari pg sampai petang je..n sapu minyak ..minyak tu cik mah pkai jenama lain..tu review lain ye..nk guna yg nawal punya pun ada..tp sbb serbuk cik mah xguna..cik mah suka krim atau minyak je sennag...pape le tgok kat ig nawal ye bnyk lagi info kat situ..

hari tu pkai 3 hari rasa kempis betul perut..hahaha..gitu skali ha..eh..mmg betul..tp biaslah..ada lagilah lemak lebih2..eh bukan lemak..kulit lebih sebab dah mengembangkan ngandung..cewahh..xnk mengaku ye..hehehe..mmg pki 44 hari juga..mmg puas hati sbb rasa bentuk peha..punggung n perut semestinya kembali ke asal..eh..xla asal sngt..adalah lain sana sini sikit..tp puas hatisbb xla berubah bnyk...

bab berbengkung ni kena rajinlah..cik mah suka..sebab rasa firm mcm tu..ye ke ek ayat tu..rasa sedaplah bila pkai..kaki kita pun xla terkangkang2 kan masa duduk tu..luka pun jadi cepat baik....

jenis kain pun best..xsenang berpeluh2 n tebal..

so..sampai sini reviewnya dulu ye..

TQ

PUAN MAH





0 00 sudi berkongsi cerita:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...