Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 4 May 2016

Karipap Rm5 sebiji..

selamat pagi..

chakkk..jgn terkejut tau..hrga karipap ni RM5 sebiji...

ni hrga kaklongazwa yg letak..amik ha..hrga cekik darah punya..hehehe...

44 hari berpantang kat rumah maktok..so sukalah die...lagi2 masa maktok buat karipap tu..laju je die amik alat menggelek die juga tu nk sama2 buat karipap tu...layankan je lah..

oh ye..ramai tnya..alat pengelek ni n set dulang kecik n ada acuan sebenarnya..cuma xde dlm gmbr..ni cik mah beli kat ikea masa pembukaan ikea..masa tu hrga RM49.90 xsilap..memula tu mcm xnk amik..mahal gak..tp lama mencari..amik gaklah..payah nk jumpa kat tempat lain...\


tp syukur..berbaloi umi beli ni..kaklong azwa mmg minat sngt main penggelek ni ngan doh karipap atau palydough yg umi buat tu...berbaloi2 rasa..

mcm2lah keletah die masa buat karipp tu..curi2 amik maktok punya pun ada..siap nk letak inti lagi,l..alahai anak...


video

ni ada 2 video azwa buat karipap die..

mulut xpayah ckplah..mmg bnyk mulut...ada je die nk ckp lah...lps dah curi karipap maktok..die gelak2..hahaha...

jadi lmbtlah kerja maktok die tu..


video

paling best..umi kelimkan skali karipap kecik die tu n goreng bg die makan..betul2 pulak die makan...hehehe...mcm2lah awak ni kaklong..seronok tgok die suka..

n paling best..azwa sanggup tinggalkan ipad die klau nmpk maktok die nk start buat karipap..menggelek ni setengah jam ke sejam pun die sanggup tau...suka betul..syukurlah..xdelah die dok fanatik kat ipad je kan...

tadaa..ni karipap kecik RM5 tu..heheh


yg kecik tu kaklong punya..pandai die gelek2 kan..


tadaa..licin kaklong mkn karipap die buat sendiri tu..

xsbr nk pindah rumah..nk beli set dapur budak2 tu..nk bg die main pulak..mesti best sambil masak2..kaklong pun masak juga sama2...

k lah sampai sini dulu ceritanya...

TQ

PUAN MAH


4 00 sudi berkongsi cerita:

InaYusoff said...

rindu pulak nak buat karipap...

:)

Aimi Muhamad said...

bagusnya kak long azwa..
thaqif pun suka tolong kite kat dapur time kite nak prepare breakfast gitu.kalau buat cekodok pisang ke apa.dia la tolong kacau tepung tu.

orked violet @ SYA said...

hahahahaha. ingat kan betol jual 1 5 hengget. tanjat kite. hahahaha

Petak Bunga said...

haha..

fikir sepuluh kali nak beli karipap kak long..
mahal plk tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...