Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 14 November 2016

Potty training kaklong azwa


selamat pagi cantik manis..haro ni share cerita kaklong azwa potty training...dah berlalu pun..tp share sin sebagai kenangan dan panduan ibu2 lain..



Day 1...

#kaklongazwa dah start potty training kat minah salleh mcm die tu..ahhaha...

Umi bgtau xpyh pkai pampers tadi..die nk nangis dok.ckp..pampers yong..pampers yong..

Lps bgtau die yg die dah besar..boleh pkai bj & seluar sendiri..so xpyhlah pkai pampers...so yong ok..

umi rasa 2 minit skali tnya..skalinya masa susukan adik jap..masa tu lah die terkucil..

Yong:umi!!!yong kencing dah... 😄
Umi:dah kencing br bgtau buat ape...😂
Yong:basah dah 
Umi:ok2..xpe...dgn sabar bw g toilet..hahaha...jp lagi ckp tau..

Okeylah tgok mcm ne hr ni..hahaha..moga umi tabah & sabar melayan kaklong..


ni dari status FB cikmah


Day 1:potty training #kaklongazwa

1 2 3 4 kali terkucil..umi rileks2 lagi..hahaha je lah kan..xpelah 1st day namanya kan..

5 6 7 8..umi dr pink2 hello kitty jadi oren2 giant dah tu..ahahha..

Setiap 2minit umi tnya..yong akan ckp xnk..xnk xnk..

Yg paling klaka..bila part umi xtanya tu lah die terkucil tau...sj je tau anak...mmg menguji kesabaran betullah..

Yong:umi..seluar basah dah..yong kencing tepi tu...
Umi:

Yong:umi...seluar basah dah...karpet basah kat situ
Umi:😂

Okeylah..kesian die kena marah dgn umi td..sorry syg..umi nk kaklong pandai je..terus die peluk umi suruh tdokan die...tq maktok jagakan adik..

Sedih pulak tgok yong tdo tp masih sedu2 bunyi..umi minta maaf. Umi xsempurna...esok2 kita blaja lagi ye..love u syg..😍😢😍

Umi ddk2 ni terpikir..mcm ne lah umi dulu ek???

moga2 kaklong cepat pandai...

APE CIKMAH BUAT??

Cik mah sebenarnya seorang umi yg garang..garang bertempatlah...kami suami isteri xguna prinsip yg sorang baik sorang garang..no lah..dua2 garang,.dua2 baik...semuanya ikuit keadaan..klau dah salah tetap akan salah..

senangkan..

so masa potty training tu..1 2 3 4 kali terkucil xkisah lagilah..layankan je..dah masuk 5 6 7 8..tu kena brain wash sikit..mmg cikmah sj buat2 angin n tkutkan die..cikmah physcho azwa itu ini..

mmg sedih tgok die nangis2...tp nk die cepat ingt..mmg sampai sedu2 die nangis masa last nk tdo dah tu..mandi kan die n brain wash skali..mmg sungguh2lah die nangis..

tidur masih dlm sedu..mmg sedih tp tu berhasil sngt2..esok tu mmg die ingt sngt2..utk azwa ni..senang nk ajar bab yak tu...sbb yak xkeluar zasss mcm terkucil tu kan..hahaha...bab nk buang air tu je cikmah mmg tegas sngt2..

bagi die semangat hari kedua dengan jaji kat die nk belikan panty hello kitty...

so next day nnti kita sambung k..

korang dah start ke potty training anak2??

azwa 2 tahun 8 bulan..

TQ

PUAN MAH



1 00 sudi berkongsi cerita:

Sheila Salim said...

Hahahaa sabar memang kena tinggi cikmah. Untung azwa reti cakap. Adam kita tanya sambil terus bawa ke toilet. Alhamdullilah lepas saiko setiap hari, dah nampak kesannya. Skrg sejam sekali je kencing... seronok gak tengok anak belajar kawal diri, tahan kencing berak merata. Hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...