Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 27 November 2012

gosok gigi tau nnti....


selamat petang..ke tgh hari ek..xkisahlah kan..
dah lunch belum...mesti dah kenyangkan...kenyang perut senng hati...pada yg ade masalah tu cik mah doakan cepat2 selesai n bnyak2 bersabar ye...in shaa Allah ade hikmah nnti...sbar ye...

hari ni...citer gula2 lagi lah...citer untuk doorgift en tunang....belah en tunang pun cik mah sibuk kan..hahhaha....sebbnya mesti semua dah tau..xkn nk susahkan nenek n atok..en tunang xde adik or kakak yg boleh uruskan..mama en tunang pulak bz..masa yg ade nnti untuk wat bnda lain...so...kamilah yg uruskan...sbb nenek en tunang tgok kami buat yg cantik ni...eh2..perasan lagi...


terus nenek order lagi 200....tp limited dah nenek...so..kami tukar pada yg lain...cuma isinya lebih kurang sama....

dari tempat yg sama beli gula2 untuk ini...maka beli juga untuk yg 200 doorgift ini...en tunang xlepas ngan die punya sumi tu..hahhaha..nasib senang kira..1 paket ade seratus...


xletak bnyak sngt pun gula..rasenyer 5 biji je...sumi 1..okaylah kan..sbb ade tmbahan lagi..itu cerita lain kalilah..t jadi pnjng keretapi pulak entry ni..hahahha




 gula2 yg LOT 100 tu melekit sikit..packing di xberapa kemas..huhu...nasib xmelekit2 teruk...klau x bersemut..



tadaa....ini die...ingatkan cukup2..rupanya ade lebih...itu yg best tu...murah je bekas ni...200 lebih dalam 18 ringgit kot...so...1 bekas ni dalam 10 sen je..murah kan...mmg murah sngt....




chakk....paking dengan BFF lah ape lagi...tgok latar karpet pun tau dah kan..hahahha..kat rumah BFF...



senng je sbb 200 je pun...susun2 bekas...then wat mcm main congkak...senang n mudah...pastu tutup je...


pastu masukkan semula dalm kotak yg akan bawa blik kg nnti...horay2..seronoknyer...

tgok2...stiker cik mah yg comel tu..hahahha...



yg dalam plastik tu yg lebih..bnyk sbenarnya lebih..gula2 pun ade lebih....

then ini semua akan masukkan dalm kain beg yg dah beli kat jalan TAR....so ade juga tmbhn lain....itu nntikan ye...

masa mula2 nk decide doorgift mcm susah..tp bila dah decide..rase mcm best pulak...hahhaha...xla...xkisah pun bg ape pun sbnarnya kan..yg penting dapat beri sesuatu pada tetamu...

klau dah bg gula2 ni konfermlah adik2 sngt suka kan...then pesanan ikhlas..hahahha...jgn lupalah gosok gigi nnti tau...asyik makan gula2 je....lagi2 musim cuti skolah nnti..apa kata xpayah mkn dulu..simpan dulu gula2 yg dapat masa cuti sekolah..then nnti sekolah buka baru mkn..boleh mkn kat skolah..hahhahahaha...jimat duit mak nk bg duit belanja....

untuk student2 ni...mmg ini pling bestkan..kn ade dlm beg..bila2 ngantok je time lecturer menympaikan cerita dongengnya...hahahahha..mata mulalah terlelap...so..kunyah2lah ini...

pada cantik2 manis yg pening pk kan doorgift..xpe..p je kedai jalan2..n p wedding kawan2...t mesti ade idea...cik mah pun mcm tu..lme2 idea dtg..

gud luck ye...



TQ

CIK MAH

5 00 sudi berkongsi cerita:

AyongAtikah Zaid said...

Cik mah! Tupperware putih tu beli kat mane?cari tupperware tu jugak...ari tu jmp 20 sen...mahal!huhu...

khadijah said...

Sama la better bagi makanan kan. Dija buat candy buffet je senang xpayah bngks dah gule2 tapi still ade jugak bg doorgift yg semestinye makanan jugak :)

cik mah said...

ayong....cik mah beli dekat NSK selayang je....try r tgok..murah2 tau...

dijah....ooo...yeker..smelah..belah cik mah pun wat candy buffet..tu yg bg gula2 kecik je...hehhe

IMaH said...

comelnya bekas tu cik mah!imah dulu letak dlm plastik je...sbb nak letak dlm paper bag kan. hehe

cik mah said...

@IMaH

tq2...tu lah mula2 nk letak dlm plastik je...tp tb2 jumpe bekas ni...n en tunang tu berkenan...so terus beli..hehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...