Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 26 November 2012

COMBO!!!


selamat petang semua cantik manis...alhamdulillah...follower sudah semakin ramai...in shaa Allah...ade sesuatu nnti untuk follower yg setia...cewahhh....jnji lame dah..xberkesempatan nk wat je...

smbil2 tolong en tunang watkan ayat untuk interview esok...smbil2 update blog lagi...moga2 en tunang dapat keje yg baru....samelah bidang kita nnti..eh2...hehehhe....klau dapat baru cik mah cerita ek...

okey....memandang ade antara cantik2 manis yg bertnya pada cik mah..especially linda..hehehe....cik mah baru sempat nk update tentang ni...ni kerana...telah dengan berjayanya menyiapkan bunga telur akan bunga pahar sebanyak 200 btng...sngt gigih cik mah ni..  memuji diri sendiri...hahhaha....perlukan ketabahan n kerajinan n ketelitian....

sngt puas hati ngan hasilnya...xsbar nk tmbah kain net n telur nnti...mesti lebih berseri2...kain net semua dah gunting...telur je belum rebus...amboi..bunyi mcm mjlis hujung minggu ni je..hahahhaha

terima kasih pada en tunang yg selalu tolong cik mah tmpalkan pearl2 putih kat bunga..hehhe..

okay...berbalik pada cerita bunga telur...cik mah xpkai kertas tisu biasa atau cerepe paper...sbbnya keras...cik mah nk nmpak yg soft je n warna yg soft je...so...setelah kesana sini mencari idea..

COMBO!!!!

WEDNESDAY, 18 APRIL 2012

WEDNESDAY, 2 MAY 2012

SATURDAY, 5 MAY 2012

TUESDAY, 8 MAY 2012

WEDNESDAY, 9 MAY 2012

MONDAY, 14 MAY 2012

TUESDAY, 26 JUNE 2012

FRIDAY, 29 JUNE 2012

THURSDAY, 19 JULY 2012

FRIDAY, 3 AUGUST 2012

SATURDAY, 1 SEPTEMBER 2012..


okay...untuk ikut cerita bunga telur cik mah..cik mah bg combo di atas...bukan combo bucket tau,..hehehe


semalam p kedai teman BFF cari lace n pearl...then ternmpak ini...

 tadaa....ade bnyak warna tau...so untuk elakkan salah pilih...tgok betul2 yg warna putih....kertas lembut je n bebeza ngan yg wrna hijau n lain2 tu...klau keras sikit boleh..tp t nmpak buka kaku je..xberapa nk cntiklah nnti...



haa....kasi zoom sikit...nmpak x texturenyer...cewahh..mcm wat kek pulak....jgn amik yg oren n pink punya texture tau..keras...

ini selalunya digunakan untuk balut bunga untuk konvo tu...so agak keras...yg warna putih tu adeje mcm2 warna...cuma xsemua kedai ade...kedai kat rumah cik mah ade..hhehhe...ade yg nk tempah ke????
cik mah boleh belikan...hehhe



yg ni pun xberapa sesuai....okey je...cuma xsama mcm cik mah punyalah..klau nk sama..kn dengar ckp cik mah ye..hhahaha....



so...ini lah hasilnya klau guna kertas tisu yg warna putih punya texture tau.....jadi nmpak soft je n xla keras ...hehhehe...tp kn sbar tau sbb bila nipis ni..kn tarik perlahan2 masa nk kembngkan bunga..takut t terkoyak pula....

so...cik mah harap...dapatlah membantu cantik mais luar sana....kot2 ade yg nk wat mcm ni...apa2 boleh je tnyer cik mah...in shaa Allah cik mah le jawabkan semampunya...

tersenyum lebar tdo sbbnya dah siapkan bunga2 ni ...dekat seathun jugaklah nk siapkan..hahha...tipulah...6 bulan kot...maklumlah...kesana sini..bosan wat bunga ni..wat DIY yg lain...so...makin bnyk DIY...siapnya x..hahhahha...

tp..semakin dekat ni alhamdulillah..makin siap...t dah letak kat tempat cucuk2 tu cik mah akan update ek...xsbarnya....

TQ

CIK MAH


15 00 sudi berkongsi cerita:

♕ niaa ♔ said...

salam cik mah wah da siap bunga telurnya....wani bru je wat xsmp 100 lg...cikmah blh gtau x cmna nak pasang net bunga telur 2

cik mah said...

@♕ niaa ♔

salam...aaa..dah siap dah...ooo..okeylah..sikit2 lame2 siaplah kan...ooo..cik mah ikat ngan riben je nnti..n riben tu akan tersangkut pada bunga yg tgh tu....

Amalina Ali said...

sangat gigih ye cik mah. hebakkkk!!! bagi tepukan yang paling gemuruh. HIHI.

IMaH said...

cik mah, imah kalau kertas yang cik mah guna buat bunga telur yg nampak texture cm warna putih tu imah panggil kertas tisu. if yg selalu jual paket2 dalam kedai tu imah panggil kertas crepe. haha...yg kertas tisu (wrna putih) tu imah ada guna wat bunga carnation time tunang dulu. mmg lembut lepas tu mudah dibentuk.

cik mah said...

@Amalina Ali

hehehhe....tq2....wow...seronok pulak rase ade yg sudi bg tepukan... :)

cik mah said...

@IMaH


oooo...itulah..masa cik mah tgok kat kedai ni pun ade tulis kertas tisu..ni baru btol tisu kan..lembut je...ooo...yeker...btul2..snng dibentukkan..suka yg mcm ni...

khadijah said...

cik mah cantiknye, dija xla rajin diy bunga telor bli yg dh siap.. cik mah punye hasil keje kemas je la.. kalau dija xcam ni la..:) bestla buat sndiri msti puas atikan :)

cik mah said...

@khadijah

tq dijah...kemas tu sbb amik masa lame nk wat...hahhaha...tp mmg sngt puas hati..smpai en tunang suruh wat...tp xboleh sbb xsempatlahkan bnyak lagi DIY yg lain tertangguh..huhuhu

LiNda said...

yeayyy..thankz cik mah sebb bg tutorial. Sgt berguna ni..hehe. Syoknye org tu da siap da bunga telur dia..:)

cik mah said...

@<a href="#c261400550

welcome dear...hehehe...mmg hepy sngt dah siap...

Miss Zahirah said...

bestnyerr berpeluang diy sdri sume brng2 kawen.. teringin nk diy sdri tp tu la sibuk ngn keje.. blaja lgi.. huhuhu..
btw ble x share cmna nk buat bunga telur tu?
teringin la nk wat sdri.. huhuhu..

Anonymous said...

Salam. Cik mah. Cmane ek nk dapatkan paper tu. Tlg wechat sy atau whatapp sy. 0177342316

Ctris DhaniAlyssa said...

Kertas tisu ni biase ada jual kat mane ye...

Ctris DhaniAlyssa said...

Kertas tisu ni biase ada jual kat mane ye...

cik mah said...

Bnyk tempat..kdng kedai buku pun ada..tp slalunya kedai bunga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...