Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 19 November 2012

Jadi koleksilah....

selamat petang cantik manis.....mood teruja nk cerita..hari ni kasi dua entry tau...
memandangkan setiap bj untuk majlis nnti...xkan ade tudung sekali..so cik mah kenalah nmpaknyer mncari sendiri tudung atau shawl yg nk pkai nnti....then lepas majlis..tudung2 n shawl ini akan menjadi koleksi...horay....ni boleh jadi alasan nk beli bj baru nnti...eh2....ops...harap2 en tunang xtau..hhahaha...

berapa bnyak nk kena ade ek???

PERTAMA

shawl majlis nikah

ini cik mah ingt nk pkai shawl yg radiusite tu...tp ntahlah..veil dah ade...takut sarat sngt t pulak atas kepala..agak2 okey x?

ni veil cik mah hari tu...ke nk pkai shawl plain je...


geram tgok shal2 dari colorfull collections...cik mah request bj nikah putih + pearl pink purple..okey x pkai shawl plain je warna soft pink...

xpun yg ini...cantik juga...sbbnya veil cik mah warna putih n sudah bnyak pearl...cdngnya nk pkai shawl simple je...



KEDUA

tudung baju resepsi...

ni adalah yg pling menakutkan sebabnya..xtau mcm ne..nk simple je ke...nk bunga2 tepi kepala ke..hehhe...nk pearl2 ke...perlu inner neck ke...ape ke..semua xtau r...
bertemakan bby blue pink...tunggu jelah kak zetty nk siapkan...hehhe...bila agaknya...nnti baru check blik..sbb xmo kacau kak zetty sekarang..nmpk bz je di FB menyiapkan bj bakal2 pengantin bulan 11 n 12 nnti...

designnya cik mah request seperti gabungan 3 ni...




sj je bg gmbar kecik...hehhe...t nk gmbar bsar tunggu hasil bj cik mah ek...hehehhe...

KETIGA

tudung malam berinai

ni yg seperti dah cik mah tunjukkan hari tu....amik warna mcm gold2 gtu...ingt nk pkai shawl juga...plain je...veil???xpyahlah kot...sebabnyer bdget,...huhuhu....ade sape2 nk bg pinjam..hahah...gedik2...


untuk yg ni cik mah dah jumpe shawl...simple je..ade dua warna...tp kosong je..then mama kata kn letak manik2 xpun ape2 yg patut..ala...mlasnya..ade sape2 yg sudi tolong x??? hehhe


warna nmpak lain sikit sebab pencahayaan...tp mmg sm ngan bj..suka cumanya xtau nk pkai n gayakan mcm ne..haru betullah cik mah ni eh...


KEEMPAT

tudung untuk majlis bertandang....

ini pun cik mah dah tunjuk gmbar...cik mah pkai bj songket purple keladi..veil akan di beri oleh kak mah pengantin tu nnti...so xpayah risau..just nk cari tudung je...

okay x klau pkai warna yg sma ngan bj ni?


eh senget pulak...ni lah warnanya....tolong!!!!!

ini juga sudah cik mah beli...lebih pekat sikit dari warna baju...cntik ngan beadsnya...


tadaa....cantik n suka sngt...cumanya xle tunjuk full dulu..malulah..hahahha...tgh survey2 nk pkai mcm ne lah nnti agak2...

KELIMA

baju yg dihadiahkan kak mah pengantin...

hehehe...dari entry sebelum ni cik mah suruh teka..tp ni dah bocor rahsia..sbbnya xtau mcm ne nk pilih..kn juga tnyer cantik manis...


ni yg cik mah jumpe..okey x???yg ni pun xpayah risau...sebab kak mah seri penagntin akan bg veil..cuma tudung je kn cari..ni okey x??


tapi sayang ni sudah ou of stock...aduh ...kecewanya...

okay...cukup...5 koleksi akan bertambah nnti....pada cantik2 manis yg ade link untuk tudung2 yg sesuai untuk dipkai oleh cik mah ni....boleh x cik mah nk link...cik mah ingt nk beli online je..mmandangkan cik mah rase xsempat je nk p ronda2 kat luar cari...

TQ

CIK MAH



13 00 sudi berkongsi cerita:

izfanora said...

pergh ! kopak r.. hahaha.. kaya2 b2b skrg nie yer.. sume baju sdn bhd yer.. hihi..

s h a said...

wahhh....sangat banyak tudung cik mah kena cari.sha da lame x beli online.maaf x dapat membantu.gudluck utk pencarian cik mah ye. :)

cik mah said...

@izfanora


eh2 xkaya lah..bj sewa je pun...semua sewa...cuma tudung je senderian berhad tau...tu yg masalah tu...xbeli yg hot2 pun..just simple murah n berpatutan je...hehhe

cik mah said...

@s h a

itulah..xpe..tudung bnyak le pkai2 n jadi koleksikan..hehhee....tq sha...

Firuz SR said...

Banyak nyer baju cik Mah...Saya tiga baju pun dah nak kena pinjam...huhuhu..

cik mah said...

@Firuz SR

itulah pasalnya...bnykkan...itu belum lagi include yg ade kak sepupu punyer..ura2 mcm nk kn pkai juga..hahahhaha

neng ana said...

@_@
Shawl radiusite tu bleh pakai tanpa veil dah cntik kot..sbb penah pakai tu je.huhu
Aritu mmb nk kawen beli shawl ni, rm40 shj.murah gilak.huhu

Diyana said...

waktu resepsi kt Ipoh itu hari pun ada pakai shawl yg mcm radiusite tu.. then pakai veil yg ada corak2 manik atas dia...
xnmpk sarat sgt pada saya... hehe

*nnti nak upload gmbr lah..

cik mah said...

ana:itulah..cdngkan begitu juga..simple tp cntikkan...wow..murah tu..ana tau die beli kat ne???


diyana:cepat diyana upload..cik mah nk tgok..nk tgok..mencari inspirasi ni.... :)

khadijah said...

cik mah banyaknye baju, dija tuk 3 majlis tu pun dah pening nak pakai style macam mane..hehe pada dija yang untuk tudung radiusite tu kalo cik mah rase sarat kat ats cube cari shawl kat sugarscarf yang ade manik kat dada, lagi cantik, dija beli shawl akad nikah kat ayun ayunar, try tengok kat website dia :)

cik mah said...

@khadijah

Aaa...tulah..cik mah ade tgok juga kat sugarscarf..cntik2nya......okey...t cik mah tgok yg ayunar ye..tq tau dijah....

anakpakshaikh said...

byknya bj cikmah nak pakai. byk jugalah tudung yg nak dicarikan

cik mah said...

@anakpakshaikh

Itulah kan..hehehhe..mcm2 pulak nk kn cri..blum lagi gaya...hehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...