Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 2 November 2012

Terlebih sikit....


setelah perkara mengenai baju n pelamin serta bilik pengantin selesai ditempah untuk majlis bertandang...walaupun just kisah baju n tema je dah cerita..kisah pelamin n bilik tidur xlagi berkesempatan...kali ni...nk cerita yg lagi 1 punya perkara....sudah setel..alhamdulillah...

terlebih sikit itu makna...budget kami berdua terlebih cikit...walaupun terlebih sikit..kami berdua sngt puas hati...sbbnya mungkin ini dapat mmberikan keselesaan n kebhagian untuk family cik mah nnti masa bertandang....kami sudah booking tempat tinggal..

mulanya mencari sebuah rumah.last2 dah kena booking ngan orang lain..okey je sbb tarikh kami sblum tu..alih-alih orang tu nk masuk awal..melepaslah...disebabkan masa raya haji tu jelah masa yg ade...kami erpaksa juga booking mana yg ade..xkn nk susahkan atok n nenek en tunang...mereka sudah semakin meningkat usia...xsmpai hati...jalan2 eh..naik kete je sebenarnya sepanjang pntai..then adelah jumpa....alhamdulillah..just 5-7 minit je dari rumah en tunang...


 tempat ini bsar juga..siap ade dewan terbuka skali...cumanya xingat pulak nk amik gmbar..hehehe..ni untuk bilik2...yg rumah pun ade...cumnya terhad..ade 5 buah je...ade 3 blik setiap rumah...semalaman RM400...


ni yg quad room..cik mah amik ini...ade 3 katil dalam bilik ni...2 katil single n 1 queen...
kami ade dua bilik quad..so senanglah kalau nk bilik lelaki2 je or nk cmpur2 je pun xkisah..pndai2lah nnti ye..


ni katil yg single tu....kemas n bersih..


untuk quad room ni di bhagian atas tau....xtinggi pun...xpenat pun naik tangga..bj kuning tu mama en tunang n purple tu owner tempat...


ini brochure yg kami amik...DEE WANA RESORT..


Bertentangan ngan dee wana resort ade restaurantnya..snnglah if nk beli apa2 kan...


ni masa di reception...owner baru nk bawa kami round2 tngok tempat..


ini view untuk bilik yg klau sewa 1 rumah tu...ini bilik ketiga xsilap..


ni pulak bilik kedua...


toilet pun sngat cantik ye...horay...



untuk yg sewa rumah ade dapur skali..ade peti ais kecil lagi tau...



ni pun salah 1 bilik...n cik mah ade sewakan bilik untuk my BFF nnti...sbbnya..my bff lah akan jadi pengapit cik mah masa mjlis bertandang nnti..n husbandnya kan jadi photag untuk majlis cik mah bertandang...terima kasih atas kesudian mereka berdua...terima kasih juga sudi menghiburkan hati ni bila dilanda masalah..hehhe...

untuk my bff..sewakan 3 mlm..sbb t lepas mjlis raya cinakan..then bolehlah berjalan2 sblum blik k.l...hehhe...untuk family just dua mlm je...if nk lebih nnti jelah tmbah kot..apa2 pun owner ni sngt baik melayan kami kesana sini tgok rumah n bilik...puas hati nga layanan...tempat sngt bersih...alhamdulillah sudah selesai sesi boking membooking ni...bdget terlebih sedit...tp insyaAllah ade rezeki nnti...yg penting niat kita kan...kami just booking RM100 je..sbbnya itu je duit yg ade...masing2 malu nk pinjam dari mama...hahahha....xsempat nk kuar...owner pun xkisah..so alhamdulillah..

TQ

CIK MAH


17 00 sudi berkongsi cerita:

fatehamohamed said...

cantik n selesa la cik mahhh..lebih sket pon tak pe klu camni..:)

cik mah said...

@fatehamohamed

Mmg cntik pun tmpatnyer..bersih...aaa..itu yg kami pk juga...asalkan nnti family selesa...

Shizan Syafik said...

ok dah tu cik mah.. yang penting selesa.. =)

cik mah said...

@Shizan Syafik

Sngt okey..puas hati ngan layanan..n seronok tgok2 blik..hehhe

ciksusu said...

betul yg penting selesa..
nti hilang penat tengok bilik bersih :)

Zila Zainal said...

bersihnyaaa. nampak macam selesa je

cik mah said...

ciksusu:aaaa...kan2..itu yg penting...

zila:aaa...mybe sbb baru kot...tu yg sngt cntik n bersih

IMaH said...

Nampak cantik dan selesa. Sesuai sangat untuk majlis2 kenduri yang tentunya semua org akan penat & perlukan rehat yg cukup. Good luck for your wedding cik mah! tak sabar nak tunggu tau!

cik mah said...

@IMaH

aaakan..dengan ramainya n perjalanan yg jauh...mesti nk rehat cukup,...heheh...tq imah...berdebar2 pulak rase...

Cik Puan Tqah said...

janji selesa kann..

kisah hati said...

memang pening sikit pasal accomodation ni. tambah kalau rombongan ramai. tapi alhamdulillah, di permudahkan dah. harap semua selesa. insyaAllah..

cik mah said...

@Cik Puan Tqah

aaa....itu keutamaannya...

cik mah said...

@kisah hati

tu lah..syukur sngt....yg bestnyer dekat ngan rumah..xdelah mereka sesat2 nnti..hehhe

bintanghati said...

hihi... cik bin nnt sewa utk bertandang/keluarge kat banjaria court je cik mah.. ni kat mn eh?..

cik mah said...

@bintanghati


Ooo yeker....cik bin dah wat invitation ke kat fb?xdpt pun lagi..hehehhe...ni kat besut,terengganu

bintanghati said...

dah wat dh invitation kt fb tp kite x dpt lg cik mah nye FB...

cik mah said...

@bintanghati

cik bin klik je badge FB kat blog..terus ke fb cik mah....cepat2..heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...