Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, 26 August 2012

Berkali-kali...

Selamat malam...mood nk bercerita n berkongsi2....masih dalam mood raya lagi ke cantik2 manis semua...eh2 mestilah kan....raya sebulan..ewah2...hahahha....okey2....kali ni masih belum start cerita tentang kawin2 ni...sbbnya mama xmo cik mah sepahkan umah..hahhaha...yela ramai nk dtg raya kan...so...postpone dulu persiapan...okey...kali ni nk cerita tentang berkali2...ape yg berkali-kali tu????

cik mah lah sudah berkali-kali ke broga..hahhaha...cik mah mmg suker sangat bnda2 yg adventure ni...bnda yang memerlukan mental n fizikal yang kuat...sbb tu lah dulu masa belajar cik mah masuk sukarelawan polis...rindukan saat indah itu...bila xbersenam n berlasak2 ni..mulalah bdan ni naik sikit demi sedikit..hahhahaha...

bercerita tentang broga...sape yang xpernah g???rugi tau....dapat menikmati keindahan alam...smbil beriadah bersama kawan-kawan atau pun family kan....pertama kali pergi dengan kawan cik mah masa praktikal....pergi xterlalu awal la...dlm kol 7 lebih br sampai sana...ramai dah orang...pergi pun 4 orang je....seronok..masa ni bnyak lalang2 yang cntik2 tau...

eh luper nk g tau...broga ni kat semenyih..senang je nk g...ikut je terus n terus melalui cheras n kajang....terus lagi sampai semenyih....meh layan gambar plak...


ni lah antara pemandangan dekat broga....hijau je...cntik sgt...hehhehe...cik mah pkai jeans je...cntik2 sngt plak kan nk naik broga...sbbnya selesa mcm ni,...tp jgn yang terlalu ketat tau seluar....n paling penting kn pkai kasut tau....n jangan luper bawak air...
 klau ikutkan ade 3 puncuk kecil kat broga sebelum sampai ke puncak utama...hehehe...xla jauh sangat dari 1 puncak ke satu puncak...relax2 je..menikmati keindahan...

eh2 ni yang cik mah dah edit...itulah kawan cik mah masa praktikal..n kawan baik juga sampai sekarang...xsangka..perkenalan yg singkat buat kami jadi sngt2 rapat n berkawan baik sehingga hari ni n berharap akan berkekalan...

 itu dia cik mah sudah smpi dipuncak..hehhee...bnyak dah kn conteng dekat signborad broga tu...
ni kalau sape2 nk teruskan pendakian bolehlah...tp setakat ni xpernah plak tgok ade orang teruskan..semua smpai ke broga je...hehhee....

k...gmbar2 kat bawah ni plak bila kali kedua cik mah g...cik mah g sebagai tourist guide...eh2...just nk tolong tunjuk jalan..alang2 mmg minat..so terus skali la naik broga lagi....hehhe....ni dalam kol 2 atau 3 pagi kami dah bertolak tau dari shah alam....cik mah teman kawan cik mah bersama2 ngan kawan2 klasnya..termasuk skali en tunang join skali...die budak civil sma ngan kawan cik mah anis namanya...


then kitaorang takut nak naik...tunggu sikit dlm pukul 5 baru start naik..adelah dlm 20 orang jugalah...so xla takut sngt dah....
 hahha....subuh2 lagi kami dah smpai kat puncuk tau..so bg yg boleh bersolat..kn bawa telekung n air lebih sikit ek untuk wuduk....

 ni masa perjalanan nk ke puncak..kn pkai lampu suluh jg tau...gelap sngt sebnarnya..mas ni xteringat nk bw lampu suluh..hahahha..pdan muka meraba...nasib ade handphone yg ade lampu...hahahha...so selamat la jg...seronok sngt..kali ni pengalaman yg lain...


tadaa....itulah anis....kawan yg sngt suker jg ngan bnda2 lasak mcm ni....enjoy sngt2 masa ni...tq juga pada anis sbb bawakan roti n tuna untuk kami makan...

1 lagi gmbar pemandangan dekat broga...kali ni dah xbnyak sngt dah lalang...masa awal2 g xla ramai sngt orang...tapi bila dah lepas subuh baru ramai tau....ramai sngt...yg best..ade adik2 yg comel2 juga tau naik broga...hehehhe...suker tgok..

selepas turun dari broga..cik mah n lain2 p mandi2 di sungai tekala plak...area2 situ bnyak lg tau sungai2...so boleh pilih yang mana2 nk...


air kat cn mmg sejuk sngt2 tau...nk kata dlm xla...tapi best tau....sejuk sngat...hahhaha....cik mah bawakan juga untuk kawan2 cik mah roti telur...untuk alas perut...

kami bermain2 air n nk juga bergmbar..hhaha.....

klaka plak bila bc sigboard ni kan....peringatn yang berseloroh tapi sgt padat ngan info..\

k untuk gmbar2 yang bawah ni plak masa kali ketiga cik mah g broga..kali ni ngan my BFF tau...en tunang join juga lagi....

ni kawasan tanah rata yang boleh amik gmbar loncat2 skali tau....kitaorang sngat enjoy kali ni...nk tau berapa lame kami naik n smpai ke puncak??? jeng2....tunggu...


okey..yang ni plak pemandangan untuk puncak yang sngat susah tau nk daki...hehehe...kecondongan lebih kurang 75 ke 80 darjah tau..hehehe....agak mencabar disini ek..


kami disebalik lalang2...hahaha....masa ni lapar sngat dah..blum smpai ke puncak...tp masih cekalkan hati ni juga sbb alang2 dah dtg...knlah smpai ke puncak....

yeah...last skali kami berjaya juga smpai ke puncak...agak2 pukul bape waktu ni..hahhaha...adelah dekat kol 10.30 xsilap....kami naik ke puncak dalam 3 jam jugaklah...sbbnya nk amik gmbar bnyak2 n juga ada peristiwa yang terjadi...suami kepada my BFF nk pitam...kesian sngt dekat dia...dahlah kami semua xbawa 100 plus tau....so nasib ade yang mmbntu...kami berehat ditgh perjalanan dalam 45 minit juga....mula2 suami my BFF xnk teruskan....tp kami semua pujuk juga n alhamdulillah berjaya akhirnya....seronok sngt2....n paling klaka..pnt mungusung DSLR dari bawah...last2 bateri xde..hahhahahaha....nsib ade kamera stand by tau....


sempat lagi kami bergmbar masa merehatkan my bff punya suami...hehehhe...

then lepas je broga..mesti nk p mandi2...kami ke sungai congkak plak...


air deras tau...tp xla dalam sngat....sejuk sngt2 juga..hahaha...

ni sesudah mandi2..masa untuk makan...sebelum masuk ke sungai congkak..kami dah beli siap2 nasi lemak..biskut2 n air untuk alas perut..mklumlah sejukkan..mesti lapar...

eh2...kami lagi....puas sngt jalan2 masa ni...menghabiskan masa bersama2 kawan2 tersayang.....
entry terlebih panjang plak n terlebih2 gmbar...xpe2 cik mah nk nkongsi ngan korang semua..mane tau ade yang berminat nk g ke...nk ajak cik mah skali pun boleh...hahhaha...nk g lagi ke???amboi2 mcm xdpat dipisahkan ngan broga je...

ape yang korang perasan dekat gmbar2 cik mah masa g broga???
cik mah n en tunang akan terpkai bj yg sama warna..hhahaha...sngt2 klaka...masa pertama kali tu warna hijau..kebetulan sgt...ish2..then kali kedua g ngan en tunang n kawan2...masih terpkai bj yg sama warna..warna kuning plak...ish2...sehati sejiwa betul lah...hehehhe.

okaylah smpai cn dululah ek....tentang hal kawin nnti cik mah citer ek...cik mah tgh set date nk jumpe ngan official photographer n kameraman untuk pre wedding yg cik mah menang hari tu...hehhe...
so...nnti cik mah update ek...

tq sudi baca ye....

TQ

CIK MAH

4 00 sudi berkongsi cerita:

ciksusu said...

wah bestnye..dah lama nak g..
hope nti pas kwen boleh g sne ;)

cik mah said...

@ciksusu

aaa...mmg best pun...serius....kn p tau....

iedaurora said...

tgk gambar macam best sangat, nak naik tulang dah reput kot hu..hu..

cik mah said...

@iedaurora

mmg sngt best...ala2...xpe...g berkelah2 pun dah kira ok dah tu...beriadah juga kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...