Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 8 August 2012

Pembikinan....

selamat pagi cntik2 manik yg berseri2...mak2 buyung yg comel2 tu...hehehe...mak buyung mcm kakak cik mah...kesian tgok die..sgt2lah xlarat..lebih2 lg nk melayan anak buahku yg smakin nakal...hehehe...

kali ni cik mah punyer entry berkaitan pembikinan...bukan pembikinan filem tau...ni adalah cerita pembikinan veil tau.....seperti pernah cik mah cerita sebelum ni...dlm entry ni...

cik mah sudah pun membeli kain chiffon warna putih..ni kerana nikah nnti nk pkai warna putih yg suci bersih....then cik mah ade beli jg border dekat kedai bunga reben...beli semeter je..then akak kedai tu bg lebih sebb dah ade border yg siap gunting dah...so rezeki dapat lebih la...kira mcm semeter 3/4...hahaha...boleh plak mcm tu...cumanya..cik mah xtau r nk pkai manik yg mcm ne...kurang arif bab2 manik ni...bukan xtau..cumanyer..biasa jhit kat lengan bj kurung je pun..tu pun masa raya je...kali ni..teringin nk DIY veil sendiri untuk nikah...



ni lah die yg cik mah beli...dah gunting dah kain chiffon tu jd bentuk veil shape D...sebbnyer just ikut saiz n ukurun veil yg beli masa bertunang dulu...

sekarang ni still ngah berfikir2 nk pkai manik warna ape...tema warna pink purple...tp semua bj cik mah warna putih...sampin en tunang je warna hitam silver...

ade survey sikit2 kat google yg hari ni main basket ball...hahaha...korang dah try blum???dapat emas x???semngt pagi2 ni dok main basket kat google ngan opismate...

back to pembikinan....ni antara manik2 yg cik mah jadikan rujukan...gmbar2 kredit pada owner ye...bukan untuk tujuan ape2..untuk tujuan minta pendapat je...


rasenyer ni veil salah sorang blogger jg...tp cik mah xingat....jumpe kat goole terus je save...xbuka link pun...sgt cntik kan..pkai manik bulat2 besar n kecik...ade 2 warna..putih + hitam...
 

ni jg slah sorang blogger..minta maaf xingat jg sape empunyer...tp sgt memberi inspirasi pada cik mah...sill mengunakan manik bulat2 tu...warna sedikit terang dari veil...mungkin ni patut cik mah cubakan..???cntik2 manis rase mcm ne?

 

ni sape xkenal...kak intan...blogger pertama yg cik mah tertarik..sbb tgok blog kak intanlah...cik mah excited nk wat blog B2B ni...comelkan...tudung n veil kak intan...kak intan mmg sgt kreatif...warna manik senada ngan veil n tudung...
 

  yang ni adelah salah satu company yg menawarkan bj n pelamin2 yg sgt cntik..RINS SUZANA..kot2 ade yg berkenan...tu cik mah bg link.....cik mah suker tgok design2 mereka..semuanya fresh n terbaru...biler tok manik2 yg digunakan pun comel n bnyak combination kan...warna manik2 tu sama warna tapi terhasilnya bunga n corak2 yg sgt cntik...

 
ni jg jumpe di google..created by izwa...wow...mmg sgt kagum tgok hasilnya kan...gabungan warna yg menarik n bunga2 tu wat cik mah rase nk mencuba n jatuh cinta...bnyk jg gbungan manik n labuci kan...


untuk tudung nikah..cik masih xdapat memikirkannya...berdoa n berharap ade rezeki dari GA chantek by as...hehehehe..sape2 B2B 2013...jomlah join...

macam ne pendapat cantik2 manis yg lebih berpengalaman dari cik mah dalam pembikinan veil ni???cik mah berharap dapat tolong cik mah pilih manik n labuci yg sesuai untuk veil cik mah...

dah potong veil..cumanya masalah nk cari tempat jahit tepi plak xjumpe2 kat gombak ni...adoi2...manelah ek nk cari...terbantut keje...so...sementara cr kedai jahit tepi..cik mah kn pk kan tentang nk mencantikan veil cik mah yg pertama kali DIY....

peleaseeeeee ek...

pesanan:pada tuan punyer gmbar..if xnk cik mah gunakan gmbar tuan punyer sbgai rujukan..please ek g tau cik mah...ape2 pun..cik mah mmg kagum ngan hasil veil2 n manik2 diatas...

TQ

CIK MAH

16 00 sudi berkongsi cerita:

LiNda said...

kalo baju dah putih, mesti naik kalo buat veil manik warna pink n purple..:)

Rahmah said...

@LiNda

tq linda...tu lah...cik mah pk mcm tu jg..

Cik Saila said...

saya pun warna putih,manik saya guna pearl jgk..tp warna silver dgn cream.. :))

Rahmah said...

@Cik Saila

oo yeker....okey jg tu..cik mah gabung pink + purple + putih agak2 ok x?

Zila Zainal said...

Cik mah, kalau baju suma putih, pakai laa pearls putih juga. sangat cantik. sebab pearls kan memang meant to be white. jangan pakai kaler lain. pastu, beads yang kecik2 nanti masukkan pink n purple sket. tabur2 pun cantik. yang penting pearls tu putih/cream. nak lagi cantik campur2 pearls tu besar kecik. ohsoswit!

Rahmah said...

@Zila Zainal

Tq zila...ooo...mcm tu ek..okay2 ...so cik mah beli pearl putih..then yg lain n kecik2 br amik pink atau purple kan....tq so much...dah nmpk dah nk beli yg mane..seronoknyer....tq zila n kawan2 lain jg...

neng ana said...

Kalau sy, sy akan matchkn dgn warna sampin lelaki sket..mau sedondon katenye..hehe

Rahmah said...

@neng ana

aaa kan ana...btol jg tu...cik mah mybe le masukkan jg warna silver kan n hitam sikit2...tq for the idea...

shizansyafik said...

sokong ngan pendapat lain.. amik kaler pearl pink+purple.. baru cantik

S.U.R.I.A. said...

cik mah..jahit tepi kt gombak?
tau ong tai kim.
blkg tu ada kedai cina..kat luar dia letak bunga2..dkt ngn cosway..dia jahit tepi tudung....suria sokmo antr situ

Rahmah said...

@shizansyafik

tq shizan...okay..so hari ni settle masalah cik mah...n boleh p cr pearl2 dah...hepynyer..syg semua2...

Rahmah said...

@S.U.R.I.A.

suria....tq sangat2...hepynyer dah tau kat mane..tinggal nk p anta je mcm ni...tq so much..xsbrnyer nk p jhit tepi..berbunga2 hati hari ni.... :)

Syazlina Khairuddin said...

x saba nak tengok hasil akhir =)

Rahmah said...

@Syazlina Khairuddin

cik mah pun xsabar jg...excited sgt...

areen aziz said...

Berapa upah jahit tepi tudung kat ong tai kim tu?

areen aziz said...

Plis reply kat wasap saya +60104002353 (Areen) coz mmg tgh cari tempat jahit tepi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...