Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 23 August 2012

Hanya satu....

apa kabar semua....semoga sihat2 hendaknya...mklumlah musim2 raya ni kan..bnyak g rumah terbuka...kadang2 kat rumah sendiri pun dah bnyak dah makan..so perut mesti terkejut...mana xnk berpuasa sebulan..sekali makan pagi raya..hehhe..so...kn jaga2 ye...
hari ni cik mah just nk review sikit je tentang cerita 7 Ramadan..mesti ramai yang tgok kan...meruntun jiwa...so...tajuk entry adalah...HANYA SATU..kerana..walau apa pun gelaran pada mereka...mama,ibu,ayah,emak,umi,mummy...mereka hanya satu untuk kita.....kasih sayang yg dicurahkan pasti tidak mampu kita balas....
menonton cerita 7 Ramadan ini sgt2 menentuh jiwa...anak yang sangat tidak menghargai pengorbanan ibu...dan kasih syg ibu mmg xkan ada apa dapat menghalang...walau apa pun yang anak buat pada ibu..ibu pasti akan tersenyum..jika yg dilakukan anak itu perkara yang menyedihkannya..pasti mereka akan menangis dan menyelindungkan kesedihan itu disebalik tawa....
semoga cerita 7 Ramadan ini memberi makna dan pengajaran pada mereka...

tajuk video n lagu ni adalah tika aku menangis....




Tika aku menangis
engkau pasti terkenang
melihat airmata yang jatuh bercucuran
kerana kehausan ditengah kepanasan
pasti engkau berlari mencari titisan hujan
dikelapangan alam yang tiada bersempadan
kemana harus pergi mencarikan bantuan
teguh menadah tangan mengharap ehsan Tuhan

tika aku menangis engkau pasti tak tenang
melihat airmata yang jatuh bercucuran
kerana kehausan ditengah kepanasan
hmm…hmm….hmm…..hmmmm….

hati ibu yang mana bisa menyata
melihat anak yang dalam keperitan
tidak kenal erti berkorban
tulus cinta dan kasih sayang
demi anak dalam kandungan
diiringi doa dan rahmat tuhan

tika aku menangis engkau pasti tak tenang
dikelapangan alam yang tiada bersempadan
kemana harus pergi mencarikan bantuan
teguh menadah tangan mengharap ehsan Tuhan

hati ibu yang mana dpt melawan
melihat anak yang dalam kesedihan
hanya ingin satu senyuman
terbit dari sinar harapan
kudrat hilang tetap menatap
cahaya mata oh dari tuhan

masa cik mah tgok cerita ni..sangat2 tertarik ngan lirik lagu saat scene2 sedih mesti keluar lagu ni...."hati ibu yang mana dpt melawan
melihat anak yang dalam kesedihan"
 adoihai..sedih bertambah2 bila dengar lagu ni.....lirik yang menyentuh perasaan....so cik mah kongsikan ngan cantik manis luar sana....semoga cantik manis pun akan sama2 menghayati lagu ni...semoga ibu2 kita semua akan sentiasa tabah melayan kerenah anak2 mereka ini yang masih seperti anak2 kecil...walaupun ade yang dah jadi bini orang n mak orang..hehehhe...mereka hanya satu yang tetap akan sentiasa dirindui....

to my mama n emak....terima kasih kerana membesarkan adik menjadi seorang yang berguna..terima kasih..sayang mama n emak...

TQ

CIK MAH...

2 00 sudi berkongsi cerita:

Amalina Ali said...

Alaaaa.... tak sempat nak tengok cerita ni sebab keluar shopping dengan mak time tu. :(

cik mah said...

@Amalina Ali

Cik mah pun xsempat...br tgok sblm raya hr tu kat tonton...kn tgok tau..sedih sgt.....huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...