Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 30 August 2012

kek gulung...

selamat hari raya lagi....di bulan sywal ni..raya sebulan...so raya lagi...n cerita pun tentang raya la...hehhhe..jgn bosan plak ek...okay...kali ni nk cerita tentang kuih yang wajib ada masa raya...bukan kuih pun sebnarnya..kek gulung namanya....

kek gulung ni mama cik mah yang wat...mama juga jual..tp xsecara bsar pun...sape nk order baru mama wat....so..sj nk promosi sikit kuih mama cik mah...bawa g opis seminggu sebelum raya..kawan2 opis suker..katanyer manis n sedap...so lepas raya pun mama bg lagi..yg konon2nyer wat open opis..hahhaa...suke btol mereka makan...

meh tgok dulu gmbarnyer n mcm ne rupanya kek gulung mama cik mah....

 
tadaa...mama just balut ngan kertas minyak...btol ke namanya..mybe la...mcm tu la rupanya...

then isi dalamnya...


inilah die..intinyer atau lebih sesuai di panggil jem..mama cik mah wat sendiri juga..mama wat jem nenas....ade ke sapa2 berminat le r contact2 cik mah...email ke kat rahmah2287@yahoo.com....

okay..bercerita tentang kek gulung..mama pernah wat secara besar-besaran sethun lepas...ni masa wedding kak sepupu..kak sepupu wat sebagai doorgift die..mama wat dlm 500 btng..bnyak tu...tapi kak sepupu potong 3 untuk 1 btang...dapat bnyak juga....then masuk kan dalam plastik n bekas untuk diberi pada tetamu...


ini die yang dah siap bekas...ni je yg ade gmbar dlm simpanan cik mah..okay la tu kan...rasenyer sgt lembut...jemnyer manis2 gtu....hehehe

okay...mcm ni lah gayanyer setelah dipacking utuk para tetamu...sape2 yang berminat boleh la ye email or mesej terus je...cik mah no hal...untuk kawan2 blogger for sure ade diskaun khas..hehhe...

bercerita tentang kek gulung ni...atuk kepada en tunang sgt2 suker akan kek gulung ni...bakal mak mertua kata...atuk en tunang makan sorang je yg mama kirimkan...hehhee....so nmpknyer cik mah pun knlah blaja wat kek gulung ek..nk menambat hati atuk mertua....eh ade ek atuk mertua...ape2 lah...akan cik mah berusaha blja...hehhee...setakat ni mama lah paling hebat...

TQ

CIK MAH

15 00 sudi berkongsi cerita:

Cik Saila said...

first time tgk kek gulung ni..cantik pulak tu warna dia..bgs kan boleh bt doorgift dgn hasil sendiri :) mah mesti pandai bt lepas ni :))

InaYusoff said...

cik mah ni jawa ker?

sebab ada kawan opis neh orang jawa..
dia kata kek gulung ni kek gulung orang jawa..dia pon jadikan doorgift masa kahwin..

tapi dia buat maniss..

cik mah said...

@Cik Saila

tu la..menarikkan warna merah...jadi tarikan...aaa...tu la..ngah pujuk mama lagi ni suh wat untuk wedding..hehehhe...cik mah pun dlm proses nk blaja...

cik mah said...

@InaYusoff

xla jawa pun..tp ade la sikit2 keturunan tu....hehehhe...mmg maniss pun...la yeker....bestkan dpt bg kawan2 doorgift mcm ni...same ke inti jem nenas???

ni@ @in said...

nmpak cam sgt2 lembut kek tu..tiba2 rasa lapar(^__^)

cik mah said...

@ni@ @in


aaa lembut je...sedap sgt....hehehhe....

BIE said...

cik mah.. cok bie dah lama da xmakan keke gulung ni.. sedapnya.. if kalau dibakar garing tepi2 dia tu.. erkkk. teriur sudahhh heheh :D

InaYusoff said...

@cik mah

same..

:)

cikmah buat kurang manis ea..

tapi mmg takleh telan ah..
manis sangat..

shizansyafik said...

sedapnye...

cik mah said...

@InaYusoff

Xla manis sgt...still boleh telan lagi...hehehe...sedap2 rase ....nyum2....

cik mah said...

@shizansyafik


Mmg sedP pun tau shizan..kn try....hehehe

cik mah said...

@BIE

La yeker..kn cr ni...sedap sungguh..aaakan..bila garing tu amboi ranggup je....terasa kenikmatannya..hahahaha....p cari t terliur bnyak2 susah plak....hehehehe

Mr and Ms bOZhiCkA said...

Nak jugak kueh gulung tuu..heheh

cik mah said...

@Mr and Ms bOZhiCkA

meh2 order..jemput datg umah pun boleh..ada lagi ni kek gulungnya...hehhee

cik mah said...

@Mr and Ms bOZhiCkA

meh2 order..jemput datg umah pun boleh..ada lagi ni kek gulungnya...hehhee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...