Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 29 August 2012

Tiba-tiba je....

apa kabar semua hari ni???lewat petang dah br nk tnya kan...hehehe...mcm ramai je kan yg baca..perasan je...mcm ne ngan persiapan kawin???xpun mcm ne ngan mommy to be???semoga semuanya sihat2 hendaknya...

kali ni cerita progress kawin plak lah..asyik raya je...xbergerak langsung...bukan ape...serabut kat kepala ni..xtau nk mula dri mane..hahhaha....sebbnya..cik mah seorng je nk pk kan semuanya..hahhaha....so mari lah mulakan....

DEWAN....

dimulakan ngan kisah dewan....pernah baca kisah cik mah yg ni??? ....pada yang dah bc mesti tau yg cik mah dah book pun dewan dekat rumah cik mah...yang pernah kakak cik mah gunakan untuk majlisnya...xla bsar sgt pun...tp okey la..dekat dengan rumah....hati senng n hepy bila dapat dah dewan...booking pun rm 300 je....so sekarang ni cik mah ada sesuatu yg nk minta pendapat serta ceritakan....masa raya hari tu yang kumpul ramai2...tb2 paklang cik mah kata...np xwat kenduri dekat kg???kg???hahahha..kampung baru kuala lumpur je pun...then terdiam...xtau nk ckp ape..mama kata cik mah dah book dewan yang dekat dengan rumah ni...

so bermulalah..segla2 pakcik kata mesti seronok wat dekat kg baru...sbbnya dah lama xde kenduri dekat kg baru...dekat 11 thun lepas je dulu...hehhee...so mereka kata nk wat kat ctu..paksu cik mah pun katanya nk wat rumah bg cntik sikit lah..mklumlah dah uzur rumah tu....

adoi..dlm hati ni terbayang...ala...khemah xke mahal???itu yg cik mah dengarlah dari orang2 sekeliling....

tp kan..jauh dipelusuk hati yg dalam ni..mmg cik mah teringin sgt nk wat dekat khemah pun..sbbnya...sngt cntik n akan lebih meriah..sbbnya cik mah suka sgt tengok scallop kat khemah orang kawin..excited sgt....dengan warna tema...then bila paklang ckp tu...erm...berbunga sikit hati ni...

semua pun xkisah..mama kata keputusan ditangan cik mah..so...sik mah discuss ngan en tunang..die sangat2 xkisah...sekarng ni..KEPUTUSAN DITANGAN CIK MAH....

setelah digoogle kan..ade jumpe dah khemah yang skali pakej ngan katering..in budget...heppy n ckp kat mama...

mama kata if paksu betul2 nk wat rumah boleh la kat kg baru..mama pun excited...
so akan diputuskan paling lewat bulan 9 la hendaknya...

sambung pada katering dulu lah ek...

KATERING

cik mah xingat pernah ke x cik mah gtau..yg kawan pada abg ipar wat katering n cik mah amik untuk majlis nikah dulu...tp bila nk deal untuk mjlis kawin katanya lama lg..padahal ramai dah yg book walaupun nk kawin setahun lagi..erm..mls la k pk kan katering tu..en tunang dapat cdngan dari kawan die yg nk kawin tu tentang katering...kami discuss n mungkin akan amik katering tu je...sbbnya..still in budget n include khemah skali tau..itu yg best...owner pun sgt peramah bila berbual ditelefon...insyaAllah minggu depan nk g food testing...sri payung katering....


ini antaranya gmbar cik mah amik dari sri payung katering...

ade sape2 pernah amik dari sri payung??meh la share2...

PRE WEDDING...

Ini pre wedding kali kedua yg akan berlaku..hahhaha...yg pertama dulu sj2 je ngan MY BFF...p bukit tinggi n have fun...rasenyer mesti cantik manis tau yg cik mah join contest n menang tempat ketiga dalam percubaan kedua join contest...so...dah deal dengan ownernyer selaku kameraman nnti..yg insyaALLAH nnti pada hari malaysia kami akan amik gmbar pre wedding...dekat mane tu masih xputuskan...sebbnya xtau r nk ke mana n nk bertemakan ape lg..tq pada yg dah beri pendapat......cik mah sedang mempertimbangkannya...hehehee..maybe cik mah just akan bertemakan simple je n mungkin diputrajaya.n mungkin nk pakai skirt labuh...lama dah teringin bila tgok kawan2 pkai semua cntik2 belaka....xsabarnya...t cik mah tempek bnyak2 gmbar n share2 cerita tentang kameraman ni ek...tunggu....

OFFICIAL PHOTOGRAPHER
 
setelah sekian lamanya tertangguh je...akhirnya cik mah akan berjumpa dangan mereka n discuss lebih lagu seterunya mengkonfermkan mereka sebagai OP cik mah nnti...setelah lame deal dalam email n sms je...tentang pakej n masa...so...excited nk discuss tentang pakejnya nnti...
ni pakej yg cik mah ceritakan sebelum2 ni...

cik mah akan berjumpa dengan mereka ahad ni nnti...

so tunggu ye cik mah akan ceritakan segalanya nnti...sape2 yg berkenan pun nnti boleh amik juga ngan mereka...ni juga merupakan OP untuk majlis ex-b2b munn tau....cik mah kenl mereka dari cerita2 puan munn la....hehhehe...


PELAMIN & BAJU SANDING...

Jeng2 jeng...hehhe....ni adalah perkara paling awal skali cik mah dah book tau...sbbnya jatuh cinta dengan hasil kerjanya....then..setelah sekian lame menyepi...cik mah dah deal ngan mereka nk jumpe hari yg sama dengan hari cik mah wat pre wedding..lepas pre wedding cabut ke puchong untuk jumpe vendor cik mah ni....semakin hari semakin bnyak bj2 n pelamin yg cantik2 dari mereka...

hahhaha...bulan depan xsampai sebulan lg nk jumpa..tp cik mah masih xde design baju cik mah lagi..bj en tunang..yes sudah ade...nnti cik mah storykan ek...bj cik mah ni yg masalah...bnyak sgt yg cntik2...xpe...minggu depan cik mah akan pick juga 1 2...ape2 pun nnti minta pendapat vendor cik mah yg sngt berpengalaman n baik hati tu...hehhe...

pelamin boleh lah cantik manis tgok kat cn kalau nk tau mana pilihan cik mah...


ni cik mah amik dari website vendor cik mah..nk tau..klik lah..hehehe

MINI PELAMIN NIKAH..

Okay...yang ni plak setelah menang contest juga....alhamdulillah...meh tgok cn......ni pun cik mah dah deal yg akan jumpe insyaAllah hujung bulan 9 nnti..sbbnya..mereka agak bz sekarang...so...yg bestnyer...afzal..ownernyer ade comment dekat blog cik mah tau....


tau x...afzal design mini pelamin yang mcm idaman cik mah tu....yeah....wawawa....semakin tersenyum lagi....meh tgok mini pelamin yg cik mah suker tu...

kat cn...

semoga pertemuan n perbincangan akan memberikan hasil yg memuaskan...

:)

Tb2 je dah bnyak dah perancngan...xla semuanya tertangguh..hati ni je risau gundah gulana...hahahha

TQ 

CIK MAH..

20 00 sudi berkongsi cerita:

LiNda said...

bagus la banyak bende da setel..cik mah, bile linda bace entry cik mah ni linda lak rase isau banyk ye nk kene manage utk wedding..hehe.

ZIEMA said...

Cik Mah sape OP tu nak tahu juga :) Please tengah survey OP ni heeee

Farhana IezAna said...

sri payung mmg sedap..semue org puji mse mjlis bertunang ana dl..

nnt kawen pun mmg ana nk ambk sri payung lagi..

Farhana IezAna said...

cik mah punya vendor utk pelamin tu apany?boleh bgtau x??

cik mah said...

@LiNda

otw untuk setel..harap2...semuanya akan setel...tu la..mmg sngt risau klau xsetel2..linda kenala plan dari sekarang n servuy ek..supaya semuanya teratur n berjalan lncar...

cik mah said...

@ZIEMA


jimah...ni link die dekat fb...https://www.facebook.com/soulMate118

t jimah try la ek tnyer..die ok n le deal pasal pakej ni...baesd on bdget kita...try tau...mmg memuaskan sgt...

cik mah said...

@Farhana IezAna


la yeker ana....ni mmg nk konfirmkan la mcm ni....dah ana kata sedap...so mmg nk p deal la ngan mereka...seronoknya...

cik mah said...

@Farhana IezAna

ana...ni link vendor pelamin cik mah..die bnyak wat promotion tau..silalah amek..hehhe

https://www.facebook.com/zettyzainodin

shizansyafik said...

banyak dah preparation dia... gud2.. kita jugak tak gerak2 lagi.. huhuhu

cik mah said...

@shizansyafik


Risau biler tgok bnyak yg pending..jomlah sama2 prepare...kongsi...mesti seronok....

AyongAtikah Zaid said...

wah!!best!!yg main part sume dah nak setel..ayong je baru nak masuk gear..hehe...all the best for your big day!!

cik mah said...

@AyongAtikah Zaid

Masuk gear 5 terus tau....hehehe...sama2 kt kongsi nnti ek...gud luck juga tau...

•emy sharina• said...

dah banyak setel dh cik mah punya majlis ni..boleh senyum senyum dah ni..hehe

cik mah said...

@•emy sharina•


tu la..syukur..cuma xsbar nk tgok bj depan mata..hehehehe

orked violet said...

rs xsaba nak kawen biLe bc entry cik mah nih.ngeeee =)

cik mah said...

@orked violet

hehhehe....yeah berjaya membuatkan orked n kawan2 kat luar sanae teruja nk kawen...jom sama2 wat preparation....

ayu'shaza amir said...

Semoga semuanya berjalan dengan lancar sayang. Ape2 gitau ok, kite tolong. I pulak nebes nih. hihi... ^^

cik mah said...

@ayu'shaza amir


yeah...my bff....okey...ade mcm2 dlm ni nk kn pk...t sbtu ni jumpe ade bnda nk discuss tau..hehehe...nebes sngt...cewahh..mcm nk kawin bulan depan..hahahahha

ayu'shaza amir said...

ama dear dtg esok ke uma kite? tido x? heheheh... =)

cik mah said...

@ayu'shaza amir


eh konfermlah datang tau...tp lepas kita p testing katering ek...dlm kol 6 ke kita smpai k....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...