Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 27 August 2012

Berkecai-kecai

selamat malam cantik manis yg dirindui......seronok x beraya???sape ade story best2 masa raya..meh la kongsi2...excited cik mah nk sibuk baca..lebih excited citer majlis kawin..seronoknyer...sebbnya...xde plak kawan2 rapat cik mah yg akan melangsungkan perkahwinan dlm bulan raya ni..hehehe..

okaylah..seperti tajuk diatas itu..berkecai-kecai dah harapan ni...sbbnya...baju nikah cik mah sangat menyedihkan..lain yang diharapkan..lain pula yang jadi..adoihai....bagaimanakah ini....?????

xle nk berkata-kata...jom tgok ape dah jadi pada bj cik mah n en tunang....

 
kalau cntik2 manis kat luar sana nmpak...ade mcm bulatan warna turun kat tempat untuk pkai butang tu..mmglah x jelas sgt...tp sngt mencacatkan...yela...untuk majlis yang sgt bermakna tu nnti...klau boleh...xmo la ade yang xkena kan...huhuhu....saiznya okeylah muat ngan en tunang....



mama cik mah sedapkan hati cik mah...ckp nk try basuh...boleh ilang tu nnti...adoi..sbnarnya tawar hati sgt dah nk pkai...sgt2 berkecai hati ni bila tgok..yang lebih menyedihkan n menaikkan kemarahan apabila...boleh plak mak cik tu xingat yang cik mah ade hantar kain sampin skali...die baru nk terhegeh2 cari tau....then baru nk jahit....suh tunggu sekejaplah..n siap suruh jalan2...panas dah hati ni..dah la lewat dekat 3 bulan...mesti die malas nk jahit jg...itu sebb suh jalan2 dulu...ntah2 dtg nnti xsiap jg...

cik mah tunggu jg..last2 boleh plak die charge jahit sampin rm10...adoihai..melampau tol mak cik ni....


al kasih berkecai2 disambungkan ngan baju cik mah yg tersngtlah xdijangkakan...cntik manis kat luar sana tgoklah sendiri....mcm ni ke bj nikah????sangat2 xmenarikkan...cik mah xdpt terima....dahla habis lace cik mah tu berbulu2 jadinya..ntah tersangkut ke ape ntah...teruk jadinya....mmglah xmahal sgt...tp sangat xsngka teruk gtu skali...

 then tgok kat lengan tgn ni...lain yg cik mah suruh wat..lain yg jadi..dah la singkat sejuta....bila sengsengkan lace tu boleh ternaik ke atas...kembang kat lengan tu sgt2lah kelakar....gelilah nk pkai baju sendiri..


n..paling menyedihkan..bj ni senget sebelah...jahitan sgt2 xkemas di kiri ngan kanan....dahlah bsar giler ngan cik mah...siap lagi mak cik tu ckp nk kecikkan..dah kecikkan pun still buruk lagi..sebabnya senget dah...rase nk nangis je...xdapat nk pk mcm ne nk wat...nk pkai bj ape nikah nnti...????

konon2 nk tmbah manik je kat baju nikah nnti...tp bila tgok yang ini......xdpt byangkan mcm ne...perlukah mencari baju nikah lain..sempat lagi ke nk tempah??atau nk beli lain???atau nk sewa je???

tp kan..slalu orang ckp..baju nikah selalunya bj sendiri...so le wat kenangan kan...erm..perlu ke???bila dah jadi mcm ni..buntu jadinya...xsanggup nk snap gmbar cik mah bila pkai bj ni...mesti orang cakap nnti...eh ni ke pengantinnya..selekeh tol....sape2...ade cdangan untuk cik mah...cik mah mmg nk warna putih...sbb tema nikah pink purple...tolong2...huhuhuhu...

ilang sudah segala mood nk menjahit manik di baju nikah sendiri....ilang sudah idea untuk memikirkan tudung ape untuk nikah nnti..yang ade skrang...veil yang dlm pembikinan je...huhuhu

TQ

CIK MAH

15 00 sudi berkongsi cerita:

Firuz SR said...

Sabar itu separuh dari iman...Sempat jekalau nak buat lagi...Dan kalau boleh carilah tailor yang kita dah biasa... horror jugak baju tu...

cik mah said...

@Firuz SR


Ala...tailor yg biasa wat bz...nk wat bj untuk ank die nk kawin juga...huhuhu...sedihla..xtau dah mcm ne....

noorliana zamri said...

memang sedih baju nikah jadi macam tu,saya pun dah terkena masa bertunang...tak cantik kain yang dia jahitkan...lain yang kita nak ,lain yang dapat...tak pe,,,,sabar ye..insyallah ada hikmah yang tersembunyi

cik mah said...

@noorliana zamri
Tu la...sedihla..mcm ape je..cntik lg bj raya n tunang hari tu...tu...moga2 ade hikmahnya...amin...

Amalina Ali said...

Cik mahhh.... kesiannyaaaa..... teruk betul makcik tu. suruh je dia pakai baju tu. ape gaya baju nikah di buat gituuu?? alahai makcik makcikkk...

tapi kan tapi kannn.... lucu pun ada gak makcik ni. HAHAHA. adohailahhhh makcikkkk....

cik mah said...

@Amalina Ali

Itulah pasal..nk je bg makcik tu pkai...mmg giler xterkata biler tgok...adoihai.....mmg nk tergelak pun ade....ntah ape lah makcik tu....mcm tu ke bj nk nikah...dengan senget2...pening2....

myrah said...

alahaii..kesiannya..sabar yer cik mah.. :)

cik mah said...

@myrah

sedang bersabar n memikirkan cara bagaimanakah bj nikah cik mah nnti..huhuhu

chil&zam said...

alahai..sian cik mah..ok chill nk kasik suggestion je yer..

a) if awak punye bdan senang utk cari bju ready made, go for it, byk yg jual cun2..just pusing2 1/2 hari,
(kawan adik saya ader je pakai bju ready made, ok je dihari nikah)

b) go for simple+ nice design attire, jubah/kaftan,kurung moden beaded.

bab tudung pulak..go for apa yg cik mah selesa dan sesuai digayakan dgn baju ..

just my 2 cent dear, lain org lain cara kan.. :)



ZIEMA said...

Alahai kesiannyaaaa. Memang design sangat outdated :(

Sabar jelah. Kalau ada budget lebih boleh je tempah baru kot. Tapi kalau takut kejadian berulang beli ready made je.. Maybe boleh jahit beading ke hehe :)

cik mah said...

@ZIEMA


tu la...design yg diberi lain...lain plak yg jadinya..hampeh sgt....aaa...sgt takut dah nk anta hait..takut nnti berulang..so dlm fikiran sekarang just nk ready made...n tq suggestion jimah..le letak beads kan...mesti lg puas hati...

BIE said...

ya allah.. sangat tak patut makcik ni.. baju org nak buat kawin kot.. bukannya nak buat tido. agak2 la sikit.

Boleh diselamatkan lagi, kat tangan tu letak beads bagi berat

cik mah said...

@BIE

itulah pasalnya..ni bj untuk mjlis penting kot dalam hdp ni...huhu...klaka plak klau pkai masa tdo..hehehe....boleh ek selamatkan...bie tb2 bg cik mah semngt...bole pkai kot kan klau dah beads nnti...tp pkai untuk mjlis berinai xrasmi...hehehhe..ok kot kan...

Amalina Ali said...

Ha, ok gak idea Cik Bie tu. boleh diselamatkan lagi. Tapi mcm tak sesuai utk nikah lah. Utk khatam ke. OK gak. Sila jangan membazir ye syg. ^^

cik mah said...

@Amalina Ali


aaa...mybe cik mah klau sempat akan gunakan jg selepas diubah suai....tunggu.....aaaa...xnk la membazir kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...