Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 24 December 2012

Idea express...

selamat hari isnin semua...horay2...esok cuti...semngt keje hari ni...eh boleh ek mcm tu...hahahha...so hari ni nk cerita bnda yg jadi teaser sebelum ni...jnji ditepati hari ni nk review...

mmg last minute wat ni tau...dapat bj hari ahad..then plan2 nk tambah lace je la...n kebetulan manik bnyk lebih yg wat veil...n lebih kebetulan warna purple..hoyahhh....lebihlah semngt...xpyh kuar duit lebih..eh....hehe...

okay2....mulakan ngan lace yg cik mah pilih...cik mah beli dekat kedai ngan opis je..slalu gak p ctu..hari tu p untuk jahit tepi veil.kali ni p lagi...selain ni cik mah beli juga bnda lain..ala terbeli sebnarnya...hahhaha...tu lain kali citer...fokus 1 cerita dulu ek...



beli 2 meter suku kot..xberapa ingtlah....ni mhal sikit..sbbnya tgoklah...sngt cntikkan...ade tone2 lagi bunga2 ni...pilih2 berkenan ngan ni..dlm RM10 lebih semeter...aunty kedai bg diskaun lagi...



sampai rumah..try2 mane sesuai....sematkan ngan peniti dulu...n sebelum letak manik2 lagi..



ni setelah siap...amik gmbar ni masa hari mjlis nana...siap dah.....mmg sngaja xmo gunting lebihan kain dekat lace tu..sbb nk tempek manik atas tu....pastu mama suruh tmbah putih2 manik pulak..nasib ade lagi...tempek sebagai tampuk bunga...yeah..berjaya....oh nmpk tgn yg mcm berinai tu..mmg inai pun..sbbnya pkaikan untuk pengntin 2 hari sbelum...smpai hari ni xilang2 lagi...


buat kat pergelangan tgn n hujung baju....pastu ade lebih lagi dalam 30cm kot...pk2 idea...guntinglah bunga2 ni nk letak mcm kat bj cik mah dah wat tu...


ni hasilnya lepas dah gunting2 lekatkan kat baju...xla bnyak sngt...xmo bg crowded sngt...jhit manik sikit bg nmpak shining2..hahah...


untuk yg bwh ni manik putih tu dah hbis...so hentam je ngan grey2 gtu....tp halus2 sikitlah.....boleh je lah kan...nk bg shinning lagi..


amboi..kasi besar punya gmbar..hahaha...bergambar ngan pengantin 1 fmily....zafran n zakuan pun skali...


bergmbar bersama cinta hati...en tunang pun purple juga..kasi matching ngan cik mah...hehehe...
so inilah dia hasil2 last minute pengapit....untuk di kedah xsempat nk DIY....sbb dah ade bj dah..pkai je yg ade...cntik dah kot...ele bj kurung je pun..

eh ternmpak pulak pengantin...xsempat lagi nk review bj pengantin...sbar ye pengntin...nnti juga kan..nk cerita pasal shawl yg cik mah pkai ni...maaf ye bnyk btul nnti  :)


TQ

CIK MAH


11 00 sudi berkongsi cerita:

LiNda said...

cantik2, daripada kosong terus berubah jd cantik baju tu :)

♥ Puan Chacha said...

alalala comelnya pengapitt.. amek berkat ye... hikhik.. another 1 month, 1 week n 1 day it will be your day my dear...

ehemmmm berdebar tak.. mohon berdebar ye.. hikhik..

Rinduuuu awookkk!

s h a said...

Cantiknye cik mah.Sweet je bunga tabur tu. :)

Cik Awin said...

wah2...kelassss sungguh baju dia....jeles je tgk...

Nursaila Norman said...

cantik~~ :D

princess albar said...

memang kretif kan cik mah nih...cantik dan x membazir.....tinggal sebulan je lagi nak big day nih..mesti nebes kan?

eddany said...

cik mah sgt rajin ye.. kreatippp tew!

izfanora said...

org rajin pe2 pun cantik je.. :)

sara said...

smart Mah...:)

khadijah said...

rajin cik mah diy :) cantik lace tu :)

cik mah said...

linda:tq linda...xsuka sngt bj kosong2..tu yg kena tmbh juga tu..hehhehe

cha:aaa..amek berkat pling dekat ni...cuaklah pulak..bia btul ni 1 month....sngt2 berdebar tau....rindu juga kat cha....

sha:tq sha...idea express je bunga tabur tu..hehehe

awin:hehe....bj dinaik taraf...hehe.awin try lah juga..mesti cntik juga nnti...

saila:tq saila :)

albar:tq so much...hehehe....berjimat cermat tu yg penting kan...mestilah nebes... :)

eddany:tq eddany... :)

iz:hehehe..malulah sy..weeee...

sara:tq sara...

dijah:tq dijah..kan2..laace tu yg wat lagi cntik...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...