Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, 1 December 2012

lipat-lipat...

selamat pagi sabtu....ramai x keje kat....orang2 yg tersangt terpksa keje je keje hari ni..hahahhaha...xla...bukan ape..xde keje pun...dok membazir elektrik opis je..hehhehe...bos pulak xkisah...main je lah FB n blog ni ha...

mmndangkan..projek DIY cik mah dh semakin siap..tinggal nk tmpal2 n paking je...then share sikitlah...mesti dah dapat teka kan....

cik mah dapat order dari someone yg sngt bermakna untuk mjlis cik mah nnti...

65 PCS...katanya sngt murah..nk tau...tu nntilah citer...kali ni fokus pada lipat2 dulu ek...

ini terpulang pada cnik manis nk letak atau x nk...nk letak lagi bgus...heheh...

tp slalunya sekarang dah xde dah letak duit2 ni..sbb utama lah yg cik mah rse...corsage itu sendiri sudah sngt cntik n lebih dari RM1...hehehhe

pada cik mah..cik mah tetap nk gunakan duit RM1 yg version lame..ni lebih mudah nk bntuk n kemas....

Rezeki cik mah untuk beri RM1....untuk 50 sedara mara nnti..

okay...first skali knlah ade duitnya....tq pada pakusu sudi tolong tukarkan duit dekat bank...
kejap je dapat...horay...

pertmana skali..just letak elok2 je..



then lipatkan seperti dibawah ye....hujung ke hujung...



lepas tu just lipat mcm lipat kipas2 tu..ala mcm wat paper wheel juga...same je...kecik2 tau..jgn bsar2 gabak pulak..xcntik nnti..seni hilang nnti..hehehhe...

setiap kali lipat tu tekan elok2 bg btul2 terbntuk...baru cntik...


then dah siap 1 side..wat lagi satu side ek...mudah je...still comel2 tau lipat...



tadaa....dah siap dua2 side dah....lipat aje yg tgh2 tu..agak2 sama pnjng ek,...



sudah siap...ni hasil belajar lipat duit cara lain..slalu lipat sama mcm kipas je..tq pada along yg sudi ajar ni 2 thun lepas...tgok2....bgus x ank murid ni...hehhehe



then cik mah ikatkan kemas2 ngan dawai....so..klau nk gunalah kan duit ni..just gunting dawai tepi je..

eh ade ke yg sanggup nk pkai duit ni ek..rajin pulak nk menggunting bagai..hahahha...

slalunya inilah jadi kenangan smpai anak cucu nnti...

to cucu cik mah: ni nenek buat tau dulu...adelah 40 thun lepas...hahahahhaha...

moga2 panjng umurlah kan nk tunjuk kat cucu..heheh


so..siap dah..sngt mudah n cepat je...dah berjaya lipat RM65 ..hehehhe...xsabarnya nk paking...n xsbarnya nk jumpa someone yg special tu...nnti special review untuk beliau...



oh ye...duit2 dlm gmbar ni contoh je tau..jgn dok amik gmbar ni save n print pulak..hahahha...duit ni xlaku pun..skadar untuk perkongsian pelajaran hari ni..hehehehhe...

wawawa...terasa mcm cikgu pulak lah....rindu pulak kat skolah...

untuk keterangan lnjut sila rujuk di sini ye...


TQ

CIK MAH



4 00 sudi berkongsi cerita:

fatehamohamed said...

aahahah..cik mahh..teha pon kena jugaakkk arini..huwawawa...tenkiu cikmah sbb buat tutorial ni..teha bru ingat search cara lipatnya..heeee

cik mah said...

@fatehamohamed
samalah kita teha...huhuhu...ooo yeker...so boleh la try cara lipat2 ni...

Nn said...

berguna btl tutorial lipat2 ni. sy dlu xltk duit pun kt bunga korsaj sbb takut duit koyak. heee....

cik mah said...

@Nn

tq2...ooo...ni lipat2 biasa je n ikat ngan dawai....xterkoyak..jgn risaulah..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...