Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 14 December 2012

masam manis


selamat pagi...alhamdulillah masih diberi kesempatan bercerita...jom layan dulu ni...


Wajah Rahsia Hati 

Dalam kehidupan ini
Yang terindah
Melalui usia remaja
Senda gurau suka duka
Sering berganti
Meninggalkan kesan abadi
( korus )

Oh berdebar-debar hati nya
Kali pertama bertentang mata
Inilah pengalaman
Harus ditempuhi tiap insan
Kenakalan atau kesungguhan
Sukar mencari perbezaan
Betapa kau cuba melindungi
Jelas di wajah rahsia hati
berbalik pada tajuk utama n kaitan dengan lagu ni...dalam 2 minggu ni terlalu bnyak rasa...masam manis semua ade...
sbb tu pilih lagu ni..."harus ditempuhi tiap insan"
cik mah senng menempuh saat2 yg pertama kali n insyaAllah yg terakhir..merancang sendiri mjlis perkahwinan sendiri..heheh...macam2 rasa ade..masam manis...
MASAM
mama tnyer tntng katering jumlah semua...
cik mah kata duit hntaran t nk guna untuk byr katering..memandangkan xmo susahkan mama n ayah..en tunang xkisah...kiranya hntran cik mah mesti cantik manis dapat agak berapa...(sebenarnya bg cik mah nk sikit je..just nombor je..xde pape mkna pun...)
mama ceritakan pada ayah
ayah kata bnyak "SANGAT" tu.ingatkan apa yg rahsia sngt masa bertunang xnk gtau...itu je..xdelah ape pun...ayah kata xboleh ke minta lebih dari RM10K?????? blaja tinggi2 itu je...kakak cik mah pun hntaran 5thun lepas dah RM7777.77..klau xsilaplah..mama kata blaja tinggi2 bukan ukuran..mama kata xpe t mama diskus ngan cik mah
mama diskus ngan cik mah
(nplah pelik benar ek...mama pulak jadi orang tgh..hahaha)
cik mah menerangkan dengan sngt pnjng lebar n dah buat kesimpulan terakhir untuk ayah rase sngt berbaloi ngan anaknya ini yg konon2 belajar tinggi pegang jawatan yg konon hebat ni..hehehhe...en tunang mmg sngt2 mmbntu dlm pelancaran mjlis perkahwinan kami nnti..mmndangkan cik mah yg baru setahun keje...semuanya termasuk pelamin belah cik mah..bj n segala bgai.en tunang akan byr hmpir2 half...mama...klau kira2lah hntaran adik(cik mah) kan RM18K ++++++....amekkkk ha...xterkejut ke orang dengar...mcm nk jual diri pulak kan...xtaulah nk ckp mcm mana...then cik mah n mama decide nk gtau ayah...hntaran cik mah bukan RM8K....RM10K...RM15K...tp RM18K....hakikatnya xpun ...tp nk bg ayah bngga...hehhe..
ade ke mcm tu???

MANIS
Mama nak mensponser
Sambil2 berborak dengan mama hala2 yg masam td tu..terselit juga yg manisnya...mama kata mama nk sponsor sepenuhnya kek untuk bg masa doorgift nnti..horay....sngtlah seronok...adik pulak nk sponsor air untuk doorgift nnti..alangkah gembiranya hati ini..kakak pulak xtau lagi..tp harap2 ade..hehhe..untung ek cantik2 manis yg ade adik beradik ramai n dah bekerja..hehhe
ke nilai
al kisahnya tb2 tau selasa cuti untuk selangor..kesian btul...nsib lah bukan selasa baru tau..hahaha..disebabkan cuti yg tidak ade..makanya..plan2 nk kena wat HIV test di klinik kesihatan KL.cik mah p klinik kesihatan sungai besi..then done for HIV test..alhamdulillah...proceed next step...lepas HIV test ke nilai..nk menemankan mama cari langsir untuk rumah paksu untuk mjlis cik mah n cik mah pun boronglah segala mcmnya..mood hepi sngt2..bnyk bnda dah setel..cerita borong2 tu nnti cik mah share ye...



 view dr tempat menunggu di klinik...
rezeki en tunang
Alhamdulillah...en tunang sudah berjaya dapat keje baru...bulan 1 nnti mulalah...yg bestnyer cuti hari sabtu n gaji syukur bnyk beza dngan sekarang..(plan cik mah nk berhenti keje nmpak mcm termakbul je nnti..hehehhe) en tunang bakal bekerja untuk underground MRT project...horay2...keretapilah kita sama2...
semoga segalanya akan dipermudahkan...
TQ
CIK MAH


13 00 sudi berkongsi cerita:

NURUN said...

semoga semua yg manis2 tu berjalan lancar ya.

AyongAtikah Zaid said...

byk kn masam manis nak kawin...n itu semua nak tgk mcm mana kita handle sume tu dgn matang...sbb lepas kawin nnt rasanya lagi baaaaannyaakkk masam manis pahit payau sume ade...kdg2 smpai takut nak bygkn...redah jela..hehe...

cik mah said...

nurun:tq nurun....moga2 semua kan berjalan lancar..

ayong:itulah kan....xboleh nk emo2 handle masalah ni....ni kira practice sebelum kawin...lepas kawin mesti bnyk lagi kan...

Shizan Syafik said...

sama la... haritu pun nilai hantran kita pun kecik je.. sebb tau dia dah banyak sponsor kan.. tapi org luar tak tau, dorang tau tgk angka je.. huh, sebab tu rasa cam taknak bgtau je.. tp sib baik family faham

fatehamohamed said...

btol tu..kena tabah woo hati ni bile nak kawen kan..heeee:D

tp niat kite nak berhenti keja cam samae jek cik mah..heeee;p

Amalina Ali said...

nanti masam manis sebelum kahwin ni la yang kita akn rindu lepas kahwin. :)

cik mah said...

@Amalina Ali

aaala kan nana...mesti nnti dok sibuk2 cerita blik kan..hehehe

Nursaila Norman said...

kalau ikutkan duit hantaran yg disebut mmg bunyinya sikit..tapi kalau dh dikira2 sebenarnya byk kan :) tp xkan la kita nak sebut yg detail2 tu kan..huhuhu..sy pun kalau org tny berapa hantaran sy,sy xkan sebut..ssb takut nnt org kata saya jual diri..huhuhu

cik mah said...

@Nursaila Norman

btul tu saila....xkanlah semua details2 nk sebut...mls btullah nk kecoh2...perlu ke semua au duit hntran...bukan bnda wajib pun...geram btul...

cik fadh said...

pasal duit hntran ni mmg sensitip skit la..nk mntak serba salah, xmntak pown, alamakkkkkk ! hihi..

cik fadh pown hr tu discuss duit hntran, bakal tunang nk bg bla bla, cik fadh plak segan dgn family die sbb takot family die fikir pihak pompuan yg demand..aduhaiiii...

cik mah said...

@cik fadh

itulah kan fadh..masalah btul..kita xminta pun bnyak mane,....tp fmily laki slalu ingt orng kl demand....xsemua pun mcm tu..huhuhu....sedih tp dah explain...xtaulah...

La dOLcE mEa_nAtt said...

cik mah : tertarik komen cik mah yg x boleh nak emo2 hal2 kawin nih...sebab lepas kawen kebih banyak lagi cabaran utk dilalui..prektis make purfek...betul tu..sikit2 nak emo, sikit2 nak stress, sikit2 nak tacing...org dgr poblem kita pun jemu..(tuju utk diri sendiri bkn tuk org lain) :) semoga semua apa yg cik mah harapkan berjalan dengan baik dan lancar aminn

cik mah said...

@La dOLcE mEa_nAtt

tq dear...iulah kan...btul tu..klau hal2 kecik pun sikit2 nk ngade2lah mcm masalah besarlah sngt...yg cik mah slalu ingt...bila ade masalah mesti ada jalan penyelesaian..lmbat atau cepat..bnykkan bersabar kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...