Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 12 February 2013

3 jam bertukar....


selamat pagi cantik manis semua....alhamdulillah hari ni semngt nk update blog...walaupun jap lagi nk p honeymoon...ala tempat biasa je..honeymoon semlam je..hahaha...ade ke gtu...bolehlah kan...tu nnti cik mah cerita lain ye....


ingt x yg puan mah ckp bila ntah pengantin nk cuti...???

hahhaha...sekali ngan selamba je kan...25 januari amik MC..then 26 januari tu half day suka2 je...sbb excited nk pa mik bj ngan kak zetty...hehehhe

isnin pulak 28 januari public holiday...29 JANUARI selasa..malas dtg lagi...p klinik MC..amboi senng ek amik MC...xla senng...xsihat juga sbnarnya...bdn letih..hari2 start masa maulidur rasul lagi dah tdo lewat sngt n bgn awal...

rabu pulak 30 januari amik annual leave..hehhe..31 JANUARI & 1 FEBRUARI khmis jumaat boss bg cuti free...kesian kan,...cuti kawin 2 hari je...2 FEBRUARI sabtu nk xnk kena amik half day...isnin mood malas...amik lagi MC..ish2..ape ntah nk jadi..selasa bru semngt nk p keje...


pengantin baru yg xreti plan cuti ni akhirnya bercuti selama...13 hari...hahahha...nikmatnya bercuti...

okay...hari ni nk share dulu..apa yg cik mah ni wat last minute..celik mata ckp kat mama nk g spa lah hari ni (masa ni hari rabu 30 januari)...mama kata bguslah...wat naikkan serilah..mandi bunga sekali...amboi2...

then ngan selamba je..google...SPA MUSLIMAH DIGOMBAK

jeng...jeng...terkeluarlah SPA DAUN...

tgok2 tempat...la dekat gombak prima je..nplah xpernah perasan..padahal selalu sngt p bank islam n kedai bunga dekat ctu..hehehhe...

sblum g telefon tnyer...bdget masa tu just below RM200...

tnya2..pakej untuk ratu sehari RM280...ni untuk 3 jam ye...

gedik2 p cerita kat mama...sbnrnya nk minta mama sponsor sikit...tp malu..hahahha...

mama kata mama bg RM100...ayah pulak bg lagi RM100....yeah..cik mah tmbah lagi RM80 je...horay!!!!

terus telefon ckp nk dtg....syukur masa tu xde orang..mmg terus dapat...so ayah antakan start berspa pukul 11 pagi..



ni cik mah amik di FB spa daun....


tempatnya nyaman n ade lagu2 yg mendamaikan jiwa smpai terlena..hahhaha...


ni juga amik di FB spa daun...

mula2 dtg akk tu mmg sngt baik n peramah....

treatment yg puan mah wat masa tu...

1) urutan kepala n melembutkan rambut menggunakan bahan2 asli..sngt wangi rambut..smpai ke hari ni still lembut lagi...(20 minit)

2) urutan seluruh bdan....(45minit)
3) lulur seluruh bdan...time nilah daki2 segala tertanggal...smpai terlena tdo..sbb sejuk n muzik yg sedap... (30 minit)

4) sapuan yogurt untuk lembutkan kulit  bdan keseluruh bdn..then tunggu yogurt kering ye...
(30 minit)

yg ni (15 minit)..mandi bersihkan bdn sendiri dari yogurt2 tadi..sbb melekit2 sikit...

5)mandi susu dlm tab...ni mmg part pling cik mah suka...sedapnya n rasa lembut je kulit2 bdn...(30minit..)

yg ni pun (15 minit)..mandi bilaskan bdn sbb nk mandi bunga pulak..

6) mandi bunga...suka juga...wangi..masa ni lah bc al fatihah...n beberapa surah..serta berselawat.....(15minit..)

7) facial muka (sejam...)

asa tu..kira btul2 berapa jam sebnarnya puan mah di spa...lebih dari 3 jam yg dijanjikan..mmg sngt puas hati lah...4 jam lebih dispa...spa ni mmg sngt2 best....

n last skali masa facial...sbb amik pakej ratu sehari...dpat vitamin c untuk muka dengn harga RM20 je...so genaplah RM300...

klau buka pakej dalam RM70 kot...sorry xingt....vitamin c ni bukan cucuk2 ye..just krim n sapu je...

NASIHAT DARI AKK DI SPA:

dtglah at least sebulan skali...sama ada nk wat facial atau lulur atau mandi susu...

klau bz sngt pun 3 bulan skali...dengan cara ni...walaupun agak lmbat kalau wat 3 bulan tp tetap akan berikan hasil...

n pling best..akk tu sarankan makan vitamin C yg sudah famous sekrang...mmg bgus untuk kulit...

je...ops...sory gmbar cik mah di spa xde lah...sbb xbw ipad pun g spa...just bw diri je...hehehhe

ni untuk maklumat lanjut ye...

Hubungi SPA DAUN Di
H/P 013-3656661



Atau berkunjung ke
Spa D'Daun

No 1-121, Jalan Prima SG 5,

Gombak Prima, Sri Gombak
66100 Batu Caves,
Selangor DE, Malaysia





ni je ade muka pengantin baru lepas blik spa...tp ni pun dah malam...smngt p cari pengilat kuku kat giant...tq amira (adik sepupu yg rajin mengilatkan kuku...)


tettt...ade pulak kaki teddy bear termasuk..hehhe...teddy bear adalah adik puan mah..hehehe..jgn marah ye adik...

ni kasi 1 lagi gmbar pengantin baru yg berseri2 n bersmngt lepas spa 4 jam lebih....tadaaa...
(xhbis2 ngan perasan kan...)

ni lah antara perkara last minute yg berjaya...alhamdulillah...



TQ

PUAN MAH


7 00 sudi berkongsi cerita:

NinaAz said...

Berseri2 puan mah. Hihi. Best kan bila kena urut3 badan ni. Sy pernah pg serenity spa d bangi. Kt sana pun best jugak ♥ pasni kita rajin3kanlah diri pegi spa erkk... untuk en suami jugakkann. Hihi

AyongAtikah Zaid said...

wahhh!!bestnye dpt g spa...ayong nak g gak...tp x tau la ade bajet ke x..kena carik sponsor gak ni...hehe..

LiNda said...

bestnye...da lame plan nk gi spa. Tapi tak pegi2 pun lagi. Linda da salin da address spa tu..huhu. mcm best je tgok tmpat dia :)

cik mah said...

Nina:btul2...setuju....lepas ni klau xp spa pun kena spa sendiri kat rumah..xle dah kusut2 masai ka..hehehhe....tq2...

Ayong;mmg best giler r spa ni...suka sngt...yeah cepat2 cari sponsor....hehehhe

Linda:wawawa....siap amik dah...mmg best tau linda...t pape tepon dulu ye..tkut penuh je...heheh

Princess Feyqa said...

Wah dh dekat nk kahwin kena manjakan diri selalu haha

cha said...

mmg perlu kan semua ni time nak kawen. mcm husband i dulu i bawak pg buat facial sume hehe. bersihla muka tu sikit. tp even dh kawen pun sesekali kene buat jugak pg rileks2 kt spa ni kan. rehatkan badan sume :)

cik mah said...

feyka:aaaa btul tu..baru berstamina n berseri2

cha:aaa...btul tu...jgn lepas kawin kusut masai je kan..hehhee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...