Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 21 February 2013

Terpaksa juga.....

hari meluahkan perasaan yg kecewa ngan vendor...

selamat pagi cantik manis...

puan mah sihat je...cuma hari ni just nk sharekan sesuatu tntng hati yg xpuas ni...walaupun dah lepas...tp still terkilan sngt2....

knp terkilan sangt ni????

puan mah smngt DIY tag untuk bby cupcake yg order untuk 200 tau....


bersusah payah google...bersusah payah p cari lidi nk lekatkan tag ni...ingt kejap ke...


adik sedara yg smngt membantu menyiapkan n menggunting ini...comel sngt2 masa ni... + excited nk cucukkan di bby cupcake...



puan mah order ni dari akk yg wat kan apam ladybird + kek harijadi suami tempoh hari...mmg okay je masa deals tu...

n akk ni mmg bg harga yg terbaik skali...

puan mah order kuih + air untuk 300 pax je...

antara kuihnya...

kuih kole kacang , kuih seri muka , cucur badak 
setiap jenis kuih 100 pax..

then ada juga bubur kacang...

(ni mmg feveret ayah....)

last skali ade air teh tarik & kopi o....

pengantin xsempat pun rasa..hahhaha...tp alhamdulillah semua kata sedap...tp still ade lebih kuih...xbnyklah...tp bubur ade lebih..rasanya pnas sngt kan..sbb tu ramai xmakn bubur..ramai yg makan cendol..hehehhe

untuk semua ni total RM500

pling mengecewakan adalah ini...mmg siap2 dah order ni kan...tb2 masa dah otw nk anta baru gtau yg bby cupcake ni xde...



bg puan mah mmg xpatut langsung r wat mcm ni..patutnya dari mlm sebelumnya dah gtau..ni semua dah prepare..last2 mcm ni..sakit hati lah..rasa menyampah pun ada juga...puan mah phm je kalau ade hal n xsempat siapkan..tp bg lah tau sehari sebelum...ni dah otw baru nk gtau...rasa nk je terkeluar apa yg xpatut..tp sbar..mlas nk pk..ele bby cupcake je pun....bialah..ade ubi ada batas..Allah maha mengetahui...apa yg kita wat kita akan ttp dapat blik...

bukan nk sesuatu yg buruk berlaku..cuma xnklah bnda mcm ni jadi lagi..ingt puan mah main2 ke order ni...mmg kecewa lah..tawar hati dah nk order apa2 lagi...

pada cantik manis yg nk order apa2 dari vendor..better bg peringatan awal2...jgn t jadi mcm puan mah ni baru nk sakit hati..hehehe...

apa2 pun..xsemuanya xokey...kiuh n lain2 tu okay je...suka je n hepy...alhamdulillah....
TQ akk apam...

TQ

PUAN MAH

24 00 sudi berkongsi cerita:

Princess Feyqa said...

klu fyqa dh kol dh akk tu sound sikit so lps ni dia xbuat bnda yg sme dkt majlis org lain..

cik mah said...

@Princess Feyqa

cik mah mlas n geram...t klau call takut terlepas bnda lain pulak..so mesej je mrah2...

Nursaila Norman said...

huhu..saila pun dulu berangan2 nk bt tag utk kek atau kuih bersaiz kecik2..tp xde rezeki nk bt :(

xpe lah cik mah,xde rezeki tu..sabar je ye :) apa2 pun tag memangggg comel :D

fatehamohamed said...

maigodd..marahnye tehaaa..mmg geram klu org wat camtu..tapi tu la..nak marah3 pasal benda camtu on that day kang takut stress..let it be je..huuu

cik mah said...

@Nursaila Norman

tu lah kan..dah wat comel2...jadi mcm ni..geram btul...sedih sngt..rase membazir je masa....

Diyana said...

mintak ganti rugi x??

Amalina Ali said...

alahaiii... mesti rasa ralat gila kan sebab tak dpt nk cucuk kan tag tu kat atas bby cupcake comel tu. tak pe lah. takde rezeki. doakan akk tu tak buat kat majlis org lain pulak.

Rina Ellisa said...

haihhh sabar jela kan..

kena berhati2 lah lepas ni..

apa pon, smua nya brjalan dgn lancar :)

cik mah said...

teha:aaa...itulah pasal...mlas sngt nk pk masa tu...karang pasal cipcake muka kita pulak yg senget2 marah..hehehe....so mmg let it be je...

diyana:xminta pun..cuma sound je die kat mesej...ckp jangan suka2 wat mcm ni...mmg lepas ni mls dah nk order ngan die...rase menyampah sngtlah...

nana:mmg pun nana....sedih tau..wat cntik2 dah..ops..cantik ke...last2..tgok je tag tu....aaa..harapnya begitulah...

rina:aaa....btul tu..review ni pun untuk sama2 ingat mengingati...

aizu's life said...

lorhh.. ade lak cmtu.. suke dia je nk skip2 brg yg kite oder.. x inform awal lak tu..
sound jer dia puan mah.. pasni dia pk 2x kalo nk wat kat org laen...
xpn, len kali try la tempah kat my sis.. Qina Fun Cakes.. hihi.. terpromote lak :p

cik mah said...

@aizu's life

itulah...suka2 je kan..klau ada hal pun bg lah tau..ingt kita ni main2 je ke order....yeah...boleh dah ni tgok2..kot2 ade yg berkenan...xpe2..promote je..hehhe

eddany @ WE said...

haishhh nak kena babap ni akak ni!
tak baek lah buat customer cenggitu... kita ni order sebab memang nak sgt2 cuppies tu last2 mcm ni... huwaaa kalo WE mmg panas hati jugaklah.. sadisss sunggoh :(

cik mah said...

@eddany @ WE

kan2...babap je lah..hehehe...aaa...btul tu...mmg panas hati masa die call dah otw baru nk gtau...eeee....

sarahhernyzar said...

cian pn. mah... penat2 wat tag x dpt nk cucuk..sabar lah dear..

cik mah said...

@sarahhernyzar

huhuhu..kan2...itulah..sedih sngt...smpai sekarang still terasa hati...

SarahSyafiq said...

cantik tag tu.tp takpe cik mah.as long as majlis berjalan lancar, syukur sgt dah kan.

merahitujambu said...

risaunya..moga di permudahkan urusan sy nnt

cik mah said...

@SarahSyafiq

tq sarah....aaa...btul tu..syukur sngt...

orked violet @ SYA said...

saba je La..

Sya ad 1 masaLah. kLW Sya xpuas ati, kdg2 Sya xsmpai ati@malas nk sound2. npe ntah. Lg2 kLw ngn sesame melayu.pompuan@makcik lak tu.

Sya mntk jauh La pape msLh vendor time kawen. risaw sgt..

cik mah said...

@orked violet @ SYA

aaa...mmg sngt2 bersabar...aaa...samalah kita sya...puan mah pun just msej je..xsmpai hati nk call..takut termarah lebih2 pulakkan...aaa...moga2 semua berjalan lncar nnti...

neng ana said...

ehh mmg tak ptt la..huhu
takpe, ada hikmahnye tu kot..sabo je la..

cik mah said...

@neng ana

huhu..itulah...mmg dah masa nk antalah wat perangai..sedih tau...aaa..hikmahnya jimat duit..hehhee

LiNda said...

eee..teruknye. knp la dia wat kat customer mcm tu..kesian cik mah, takpela..org meniaga ni slalunya akan de hukum karma..

cik mah said...

@LiNda


agak teruk lah kan..geram...aa btul tu...ape2 pun akan ade karmanya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...