Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 27 February 2013

kami xmain-main....

selamat pagi cantik manis...

maaf xmenyempat nk cerita perihal rumah...sekarang bz ngan projek tempahan dari B2B...seronok bila diberi kepercayaan..insyaAllah akan wat yg terbaik...


ingt lagi x tentang kisah rumah puan mah dulu....sngt2 hepy bila dapat rumah tu...walaupun just en suami je yg tgok...tp skrg ni sbnarnya duduk dirumah mama je....

alahai apa dah jadi....tgok pada tjuk semula...

sepatutnya hari yg puan mah ckp nk amik kunci...tuan rumah kata die outsation..okay xpe...ahad pulak die dah blik..tp die kata die sakit....okey..xpe lagi..then isnin...die kata die masuk hospital..ooo...simpati...

then selasa mesej XJADI SEWAKAN RUMAH!!!!!

Ya Allah dugaan..masa tu lagi dua minggu tarikh majlis...sakitnya hati ni....die ckp xnk sewakan wat masa terdekat....kenpalah mcm ni..ingt kami main2 ke ape?????

geram sangt2...sudahnya tepon xberbalas...

klau nk naikkan harga pun g la tau...ingt kami ni xmmpu ke????adoi....xphm sngtlah....mcmlah kami ni xle nk berunding kan....


sudahnya..mama kata xpyh stress2 pk kan hal rumah...setelkan hal kawin dulu masa tu...so...brang2 yg dah beli????? penuh bilik pengantin..serabut...

pada BFF terima kasih kerana selalu membantu tika kami sngt2 memerlukan...tumpang barang rumah BFF lagi..dari brng kawin smpailah ke barang rumah...ish2...

sudahnya...duduk di rumah mama tersayang...hahahhahaha...hikmahnya xdpt rumah..dapat duduk ngan mama....


seperti yg mama selalu idam2 kan...

mama nk kami ni pengantin baru duduk ngan mama paling2 pun seminggu...hehehe...

doa mama termakbul...tgok2...doa seorang mama pasti akan Allah tunaikan...cewahhh..tb2 je kan...

tp ada benarnya...



demi menggembirakan mama..kami duduk dulu dirumah mama...lagipun bilik mmg untuk puan mah je...horay2....

pada yg nk menyewakan rumah...jgnlah wat mcm ni..kami sebagai penyewa ni bukan main-main..ingt main rumah-rumah ke mcm masa budak2 dulu..ini x..kami serius tau...

puan mah pasti...Allah akan berikan yg terbaik...n pasti lebih baik dari rumah sebelum ni...

yg xle thnnyer adalah...bila survey2 je tgok kat mudah tu...tuan rumah tu ade je..di buka semula untuk disewa..dari harga RM650...kepada RM950...amik haaaa....ckp je lah hari tu nk naikkan sewa..ni mcm2 berjuta alasan bg...

bersyukur sngt ade mama yg sedia membantu n BFF yg slalu bersusah senang bersama...
pada cantik2 manis yg tgh cari rumah..berhati2 lah ye...zaman sekarang ni macam2 cara n alasan untuk menipu ada...bersyukur sbb xla smpai melayang2 duit tertipu...


TQ

PUAN MAH



15 00 sudi berkongsi cerita:

eddany @ WE said...

eh eh eh boleh plak mcm tu...WE rasa yg msg2 sebelom tu mcm ada unsur2 tipu je cikmah..outstation lah, sakit lah apelah kannn :p geram lak baca ni... emmm takpe cik mah insyaallah ada la rumah sewa tu nanti..
WE pon baru je dapat rumah sewa..sgt lega okey!!! weekend ni pindah barang2 :) padahal dah kawen 3 bln hehe pape pon dont give up dear~

Cik Jelita said...

euh! teruknya tuan rumah tu...anything bincang la dulu...

orked violet @ SYA said...

ee...terok nye tuan umah tu. serious! harap2 bkn melayu. malu ad melayu perangai cmni! huhu

NinaAz said...

doa seorang ibu tu mustajab kannn

cikCT said...

kejamnya tuan rumah tu!
beria lah kita ni duk kata best2 kat dia ke apa semua tu kan. tup2 dia aniaya org mcmni pulak..

nasib baik cikmah mmg org kl kalau pasangan yg dr luar KL tu mcmna?punah harapan mereka tau..

oh.emosi pula sy.hewhew

sabar ye cikmah :)

Diyana said...

ish, xsuka laa mcm ni..
dah laa rumah tu benda penting, tempat nk b'teduh... igt kalau ttbe dia reject mcm tu, senang-lenang ke kita nak merempat tepi jln...

anis suryanie said...

ehh! sangat kurang hasam!!! boleh pulak main tarik tali... ape ingat sukaneka ke? kalau anis la kan.. pas tgok advert die kat mudah tu anis sms je cakap.. kalau 1k pun saya mampu la! hehehe.. geramm kot..

sabar ye cik mah.. eh, puan mah! hehe.. duduk ngan mama lagi best kan?

SOULMATE is said...

penah terkena gak
betul2 lg smgu nk kawen
sakit jiwa raga seme
sbr jela wahai ati ni

Ayu'shaza Amir said...

no worries dear.
950 eh? kuang hajo sungguh haih ~

♥ Chacha said...

teruknya orang tu cik mah. Kalau cha sure dah guling2 kat situ. Buat perangai nak dekat majlis kan. sepukkk nakkk? hahahaha *emo lebih,

Tapi cik mah, keluarga n bff mmg sgt berharga saat2 kita susah ni dear. Syukur ada dorang kan.. hikhik

InaYusoff said...

memang dugaan nak cari rumah sewa..stress pon ada gak kan..

kami ni ha..
memang mengejar tuan rumah mase tu..

nampak je iklan kat mudah..
terus call..
malam tu terus g nengok rumah..
walaupun mula2 tuan rumah kata ada hal..tapi kitorang pakse jugak nak ngk rumah..

akhirnye ..rumah tu kami dapat..

kalau tak..
sampai ke majlis kahwin tak dapat rumah lagi agaknye..

eh..bistu camne dengan deposit RM150 tu?..

merahitujambu said...

cik mah awak dh pm alamat??sudi2 la dtg... teddy_bie87@yahoo.com

khadijah said...

alala ciannya puan mah, tak pe la puan mah macam dija ni ha duduk dulu dengan mama, tunggu nanti dh beli rumah sendiri baru la pindah :)

Nadia Havez said...

amboiiii sampai rm300 dia naikkan sewa? takpe rahmah.. ada hikmah letewww.. mana tau korg nanti dapat umah lagi bes dengan harga lagi berbaloi kannn~!

cik mah said...

we:itulah kan we...masa yg mula2 ckp outstation tu boleh terima...tp dah pelik..bukan ke tau kami nk dtg..sebelum g outstation tu bglah tau dulu kan...aaa....rasa nk beli terus je..mlas dah nk cari2 ni..geram...bestnyer dah dpt rumah...

jelita:aaa...mmg sngt2 teruk..ikut suka hati die je kan...

sya:mmg melayu pun dear...tp sibuk speaking london..xle lngsung ckp melayu...

nina:aaa...setuju sngt kan...

cikct:aaaa...itulah kan...menyampah giler2 punyalah...mmg patut pun semua yg bca jadi emo...aaa..die xde otak tu nk pk...aaa...mmg sentiasa bersabar n bersyukur sngt ade plan lain...

diyana:aaa....kita cari bukan nk main pondok2 pun..kita nk duduk kan...aaa...geram....

anis:aaa...hahahah...die mmg suka kot tarik tali...hahahha...aaa kan anis...tb2 rasa nk wat lah pulak...nk berlagak sikit..hahahha...aaa seronok dpt tunjuk ajar dari mama juga

soulmate:la yeker dear...mak ai..bnyk rupanya tuan rupanya poyo!!!

ayu:aaa...berlagak lah tuan rumah tu...

cha:hahahahha...cha suka guling2..mcm hindustanlah..hahhaha...sepuk die laju2..hahahha...aaa bersyukur sngt2...

ina:aaa..samalah kita ina...tp last2 jadi mcm ni juga..sedih n kecewa sngt2...deposit tu dpt..alhamdulillah...

merah:okey2..dah2...

dijah:aaa samalah kita dija..seronok duk ngan mama kan...

nadia:aaa...poyokan die...bnyk lak tu...aaa...harap2 begitulah hendaknya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...