Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 8 February 2013

mama sponsor...


selamat pagi cantik manis semua.....rindunya..ewah2...dan2 je..dah ade kat kg en suami..
xsbar nk tunggu mjlis esok.....
mmg selalu kita akan di duga...tp bgaimana kita nk hadapi dugaan itu yg selalu akan ALLAH tgok..ingtlah bersabar dengan setiap dugaan..insyaAllah segalanya akan dipermudahkan...

puan mah xpernah terlepas dari dugaan..itu tndanya Allah ingt pada kita kan..n Allah sayang pada kita...dulu puan mah pernah ckp yg mama tb2 xjadi nk wat doorgift puan mah..sbbnya nk jaga kak berpantang....

masa tu dah pk dah alternatif lain...alhamdulillah berkat kesabaran yg diberikan puan mah akhirnya dapat juga wat kek mama sebagai doorgift....hepynya...


instagram lagi..add2... #rahmah2287
hehehe...ni dari dapur mama...masa pembikinan nk menyiapkan doorgift...

so dengan bersemngtnya mengira berapa biji telur yg perlu nnti..sbbnya paklong cik mah yg sponsor tlur...


tq pada paklong....

then semngt juga nk p cari bekas untuk letak kek mama...mama decide nk wat due jenis kek mama...kek gulung n sandwich...siap ukur saiz lagi tau nk p cari bkas...

total 900 bekas untuk dua2 jenis...RM150..
murah makcik tu bg...so dlm 16 sen je 1 bekas...alhamdulillah...




bnda yg pling gigih kena wat adalah mengunting stiker n menampalnya..hehehhe....adik yg designkan n sepupu2 yg tolong gunting n lekatkan...semua wat dlm masa 4 hari..hahahha....

IDAHMAN CAKES!!!!


mula2 ingt nk kasi mama half duit untuk wat kek..skali mama kata mama nk sponsor semua....yeah...mmg terharu sngt...bnyk ni...



yg mama wat ni kek gulung dlm 200 btng...tp kerat 3..jadinya 600 batang dapat..


ni pulak kek sandwich...mama wat dlm 50 biji...



so yg ni pulak potong 8 mcm kek besday...jadinya dapatlah 400 potong...

total semuanya 1000 potong...

doorgift 800 je..tp lebihkan sbb untuk orng marhaban + lain2 juga.. + makan2 smbil wat keje..hahahha

lepas je kenduri puan mah hari tu..ramai juga yg tnyer harga n nk order..alhamdulillah...moga2 rezeki mama makin murah...n semoga mama sihat2 untuk wat kuih lagi...

turut membantu membancuh kuih adalah ayah tersayang...hebatlah ayah...

terima kasih yg terhingga buat mama,ayah n sepupu2 yg bertungkus lumus..xlupa juga adik n kaka tersayang...

TQ

PUAN MAH

12 00 sudi berkongsi cerita:

Rina Ellisa said...

waaa... sedap nye kek tu.. nyum2 :)

orked violet @ SYA said...

mmg sdp!

hebat La =)

fatehamohamed said...

bestnyee..mama sponsor..dah jimat dah kat doorgift kan..heee

Alyn said...

untung la cik mahh, mama sponsor doorgifts hehehe. anywayyy banyak gile tu bapa hari amik waktu buat semua kek tu ?

Diyana said...

Puan Mah..
husband saya tanya..
kek gulung tu, jem tgh dia tu jem ape?? hehe

missGogreen said...

rajin nya mama dia...untung puan mah kita :D

Princess Feyqa said...

wah bestnye mama sponsor :D

hope nt mama fyqa sponsor gk la haha

cha said...

bagusnya pandai buat dah dapat save budget dh kat situ. i dulu semua tempah dh siap sebab tak pandai buat kan hukhuk

Fyka said...

ya allah..rajin giler sgt puan mah n mama buat..gigih btol.

LiNda said...

kek tu memang sedap..aritu dpt dua box doorgift, satu linda, lg satu raja. Balik kenduri cik mah aritu, terus gi melawat mama raja. Mak dia ckp sedappp. Hehehe :)

AyongAtikah Zaid said...

akhirnye trjawab persoalan ayong...tgk gmbr kat fb comel sgt...nak tau harga...hehe...:-)

cik mah said...

Rina:mmg sedap rina....ewah2...perasan sendiri pulak kan..hehehe

Sya:kan2...mama cik mah mmg hebat berjaya mmbuat semua kek tu...syg mama lebih2...muah2...Tq sya

Teha:mmg bnyak giler2 save teha...tinggal beli bekas je pun...hehehe...

Alyn:itulah..berkat kesabaran...dpt juga sponsor...syukur sngt...mana amik masa dlm 3 hari je...tu pun bukan full day sehari wat kek je...

Diyana:maaf ye syg lmbat reply...jem kek gulung tu nenas..mama wat sendiri..

Missgogreen:mama mmg sngt rajin..snggup berkorban untuk anaknya....hehehe

Feyka:insyaAllah ade tu rezeki feyka pulak...sbr ye....

Cha:hehehe....ni dah pndai wat kenalah wat....hehehe...cik mah ni je xsempat2 amik klas ngan mama...hahahaha

Fyka:bersyukur di berikan kekuatan untuk siapkan semua ni....suka sngt2....Tq2...

Linda:ooo yeker....tq2...nk order gtau ye...hehehhe

Ayong:hehehe....yeah..persoalan harga akan dijawab secepat mungkin di entry akan dtg ye...hehehe...tq2



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...