Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 15 January 2013

3 kali tersesat...

selamat pagi..salam 1 malaysia...cewahhh...salam 1 malaysia siap haaa pagi2 ni....mood xsbar nk tunggu cuti minggu depan maulidur rasul...hahhaha...gedik btul...tp kalau dah dekat maulidur rasul..mksudnya???dah makin dekat....alhamdulillah bnyak yg dah setel..mama n ayah pun sngt2 membantu uruskan macam2...cian ayah kena kesana sini...

sudah 3 kali dah g butik kak zetty....tp tiap kali pergi jugaklah nk tersesat...hahhaha...sesat yg kali ketiga mmg teruk..nasib p naik moto je...nasiblah...klau x..mau pukul 5 baru smpai..ish2...moga2 yg kali ke 4 amik bj final fitting nnti xtersesat...harap2lah en tunang hafal dah jalan...

pertama kali tgok bj xle nk kata ape..mmg kelu...cantik n xsangka....then kak zetty kata ni baru 70% siap...wowww...blum siap dah cantik...dah siap....mestilah kan..  
 (ke cik mah je perasan bj ni cantik???)

kali ni mmg xde teaser2 dah...terus je tunjuk ape yg fitting first hari tu....

en tunang terkejut sbb smpin n tenggolok t warna pink....kebel2 mata en tunang...hahhaha...then en tunang kata...

"xpelah..untuk sehari tu je kan nnti..."

mood: senng hati..yeah....


tadaa...tudung xde pun lagi masa ni...so pkai je tudung putih mmg pkai masa dtg ftting tu...bj????
alhamdulillah muat...+ longgar lagi tau...hahhaha...


 en tunang...sngt suka dengan bj die...sama seperti apa yg diidamkan die....warna je lain dari yg kami tgok tu....so...en tunang sah2 puas hati..hehehe...



ni adalah cik mah lah....belum juga siap ngan beading....mmg sngt suka dengan baju nikah cik mah...simple tp ada kain leret2 kat belakang tu....SUKA!!!!

untuk yg ni dah sudah tempah jahitkan tudung....horay2...xsarat pun..sbb dah ade veil yg sarat2 tu...

bj en tunang...bj melayu biasa je....then ade sampin...songkok dah ade..tinggal nk cari brooch lah letak bj comel sikit..

ni pulak untuk malam berinai..bj ni kak zetty br nk alter untuk kami..sbb yg ni mmg baju dari butik kak zetty....cantik...



ni pulak cik mah....ngah belek2 bnyaknyer paerl2...geram...gigih btullah jahit ni ek...okey..cuma tdung rasa mcm xkena je..mcm ne ye..adoihai..pening r pk tudung ni...hehhehe


setel sudah kisah fitting kali pertama....tunggu fitting terakhir n terus amik bj seminggu sebelum mjlis nnti....seronoknyer..ada cadangn untuk tudung bj resepsi x???ingt nk pkai bawal je..
senng + selesa ...hahahha...

TQ

CIK MAH

33 00 sudi berkongsi cerita:

Cik Rad said...

suka baju utk nikah tu.. simple + sweet je.. baju biru pon sama.. sweet sgt..

cik fadh said...

bestnyer ! sume cntik2 cik mah !!

Diyana said...

bridal xsedia tudung skali eh?

cik mah said...

cik rad:tq2....suka sngt2...xsbar nk final fitting...

cik fadh:tq2.... :)

cik mah said...

@Diyana

xde..klau ade pun rasenyer yg keras tu je...awning...en tunang xkasi pkai yg tu... :)

Diyana said...

owh..
dia suka tgok cik mah pakai selendang kot...
ngee~

Cik Nina said...

baju nikah cantik, baju biru cantik... sume cantiklah.. hehe npk selimmmmmm :) xsbr nk tgk pakai complete.. hihi

cintabella said...

bestnye tengok cik mah fitting baju
so lepas nie kena prepare tudung lah..bawal pon okey, cantik :)

cik mah said...

diyana:itulah...die kata tudung keras xmo..selendang ok..tp paling ok bawal..hehehe....

cik nina:hehhehe...mmg slimmmm...cewahhh..perasan...padahal perut buncit sikit..tp ms tu pkai bj slim tu...kasi cover...cik mah pun xsabar juga...

cintabella:aaa...seronok fitting2 ni..macam model je...aaa...dah beli tudung bawal...tp biasa2 je..t nk tgok kena x ngan baju....

eddany @ WE said...

wah!!! da siap fitting eh..chantek la cik mah baju2 tu... biru n pink tu WE suka sgt!!! tak siap nk tgk bila abis beading..baju nikah pon chantek!!! yang last tu ofkos chantek jugak!!! syioklah tu cikmah hehehe

Farhana IezAna said...

cntik baju cik mah..simple je..baju nikah,kaen sendiri then anta butik jahit ke @ mmg butik yg sediakan utk cik mah??

Ayu'shaza Amir said...

tudung resepsi dah ade keeen.. 3 tone lg gitu~ wieee...

Saya Disini said...

cantik

khadijah said...

cik mah baju biru cantik, pakai dress camtu boleh nampak lagi kurus.. baju akad nikah pun cantik gak.. kenape tak bincng dengan bridal pasal tudung.. dija dah pesan awal2 tak nak pakai awning, suami dija pun tak suke gak..hee jadinye dia carikan tudung ikot yang kita nak.. kalo nak nampak modern pakai la turban, dija pakai turban mase resepsi..:0 atau pakai yang shawl halfmoon tu ke :)

cik mah said...

we:aaa...t ade final fitting pulak...tq2....cik mah pun suka ngan bju2 cik mah.. :)

ana:tq2...aa...xmo yg sarat2 sngt....xla..kain semua butik carikan....just p fitting je..hehhee...

ayu:aaa...tp xmcm simple sngt ke???

saya disini:tq2...

cik mah said...

@khadijah

tq dijah...aaakan...cewahhh....tq2...die mmg xde sediakan tudung...itulah cik mah pk juga turban...tp dah pkai dah untuk nikah...halfmoon pun ade pk...tp semua cdangkan bawal termasuk butik...sbb xmo nnti kat kepala sarat sngt....

orked violet @ SYA said...

dress biru tu nanti pkai ngn tudung kaLer ap??
cantik La cik Mah. Sya suke yg kaLEr putih! belom beading pon da nampak outstanding gitew. hehehehe

cik mah said...

@orked violet @ SYA

sya:biru tu ingt nk pkai ngan tudung pink..sbb en tunang t pkai tenggolok pink...ok x?hehehhe...btul2....belum siap pun cik mah suka dah...xsbar sngt nk tgok hasilnya...

Cik Jelita said...

suka baju nikah tu...sweet...simple.xpyh beading pn lawa jer...

cik mah said...

@Cik Jelita

kan2...putih berseri...hope nnti lagi2 cantik..ewah2...

missGogreen said...

cantik..cantik..cantik...

izfanora said...

nice.. sama r laki kita guna pink utk tengkolok n sampin.. hihi.. :P semoga semuanya dipermudahkan..

cik mah said...

missgogreen:tq...tq....dan tq.. :)

iz:la yeker....kena tgok semula ni gmbar iz...amin2..tq ye..nnti jemput tau dtg...

neng ana said...

Baju cik mah cantik2!
Sekian =p

cik mah said...

@neng ana


hehehhe....tq2....bj ana masa kawin tu pun cantik juga....suka tgok... :)

myrah said...

semua cantiiikkk..jeles lah!!heheh

cik mah said...

Tq myrah....

CIK PIA said...

wahhhhh................ dh start fitting baju ni.. lg rasa debor ye cik mah... hehe

Nabilah Binti Noor Hisham said...

cik mah, berape eh range price butik ni? suke tgk dress tu, cantik sgt!

cik mah said...

cik pia:aaaa....itulah....fitting pun rase debor2...final fitting t xtaulah..hehehe...

nabilah:cantik2 kan..harga ade bnyak..tgok pakej...try r visit butik ni kat fb...

♥ Puan Chacha said...

cantikkkknyaaa.. tak sabar nak tengok fully nanti..

eh cik mah, bridal tak sediakan tudung sekali ke...

tudung bawal tu okey, tapi make sure masa iron tu terus try tau.. takut die terkedut part atas tu... karang spoil je... heeeee

cik mah said...

@♥ Puan Chacha


tq2...t dtg tau cha...xsediakan...itulah..cik mah ingt nk try dulu t..n nk tmbah sesuatu kat bawal tu..hehehhe...tq atas nasihat mantan b2b..hehhe

Miss Zahirah said...

cik mah... nk tny la butik ni kt mna erk?
skrg tgh survey ni... tq.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...