Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 8 January 2013

tunggu masa je....

selamat pagi cantik manis...sihat x??? moga2 semuanya sihat...

lame rasenyer xde cerita tentang DIY kan..sibuk bg teaser je...hhahaha...nmpk sngtlah buat2 bz...cewahhh...so hari ni teruskan dgn DIY yg seterusnya....seperti yg cik mah pernah rancang nk wat CD zikir untuk bg dekat tetamu masa nikah...so...inilah dia....n rentetan dari teaser bulat-bulat ini....


ni adalah total 60 CD yg suami ayu burnkan...tq sngt2lah....klau nk harapkan cik mah xtaulah bila...hehehe

lepas tu...mulalah nk wat case untuk cd ni....case yg biasa2 je..pkai kertas A4 yg 100gsm je...kasi tebal sikit....warna amik je yg ade beli hari tu...so yg ade warna krim...


amik sekeping kertas A4 



then letakkan cd kat tgh n lipat kiri n kanan seperti gmbar atas n bawah ye...agak2 je center...xpyhlah ukur2 sngt....hehehhe...budak malas mmg mcm ni...


lepas dah tu....cd letak suku dari yg atas....mcm dlm gmbar ek...then lipat...n lipat juga yg hujung cd tu...



seseudah tu...lipat hujung A4 tu kedalam sikit...lipat dekat bhagian yg pnjng sikit tu ye...


bila dah lipat elok2..masukkan dekat yg belah 1 lagi....lepas tu boleh la tampalkan stiker yg bulat-bulat tu....sennng je...


semangat wat malam2 bersama my bff smbil layan citer CSI....semngt haa....jiwa kepolisan masih tebal..hahhaha

tadaaa....ni contoh yg dah siap.....simple sngt je...hasil tgn sendiri kan...sbb nk kan kelainan....heheh...


sudah berjaya menyiapkan semua skali...total ade 60 keping cd yg dah siap packing....hajatnyer konon2 nk letak stiker atas CD mcm yg cik mah dapat dari Wan mahazir tu...tp sebb kekangan masa...xsempat nk g beli kertas stiker...so...teruskan je yg  ade ni....



huhhh...lega dah siapkan ni....then next process nk masukkan dalam paper beg yg coklat tu bersama tasbih n potpuri....tu nntikan sambungan ye...dari teaser ni...

pada yg xde idea nk wat casing atau nk bg ape...cik mah cdngkan ini juga sesuai..n mudah je nk wat...cuma part nk burn2 ni malas sikit...hehehe

Tata....kita jumpe lagi esok..insyaAllah..

TQ

CIK MAH...

18 00 sudi berkongsi cerita:

Cik Awin said...

suka...suka....

cik mah said...

@Cik Awin


tq cik awin... :)

s h a said...

Cik mah ni sgt kreatif.Walaupon simple tetap nampak cantik.Suke3. :)

cik fadh said...

wahhh ni idea yg bagus lah cik mah..fadh selalu terfikir selain mknan, doorgift ape lg yg berguna tuk tetamu..ni mmg idea bernas ! cantik !

Amalina Ali said...

same lah kita. nana pun buat cd zikir jugak as doorgift. tapi utk org nikah. :)

cik mah said...

sha:tq sha...itulah...simple2 yg cik mah suka...

cik fadh:tq2...itulah kan....so bolehlah try...mmg menjimatkan...

nana:oooo...samalah nana..yg ni pun untuk nikah je...

orked violet @ SYA said...

cik mah.. xagainst copyright issue ker? hoho. almaklom lah,,keje as librarian nih memanjang nk kene pk issue copyright. hoho

Diyana said...

ini mmg best ni...
cik mah, pos satu... hehehe

izfanora said...

wah, good idea ni.. bg tasbih gak yer.. za pun bg gak masa wed.. nanti klu sempat br nk review camne DIY tasbih.. za xserajin cik mah.. hihi..

cik mah said...

orked:xtaulah dear...tgok ramai je ex-b2b buat..okey je..hehhe...xde masalah pun...lagi pun just gabungkan sikit2 je.bukan amik full album..rsnyer bnda baik xde masalah nk copy...mereka dlm bidang ni insyaAllah sngt phm kan...harap2lah...

diyana:hehehe....ala..jemputlah dtg nnti...mesti dapat...ade lebih..le r cik mah poskan..heheh

iz:tq2..aa bg tasbih juga...ooo ye ke..nnti review ek...nk tgok juga...ala..cik mah biasa2 je..ade masa br buat...

Rina Ellisa said...

Waaaaa... kreatif ni.. Thanks sharing :)

Wan Afzan said...

rajinnyer diee! & good idea..

princess albar said...

suka la cik mah......nak beli cd yg byk2 tuh brp bajet dia cik mah?

cik mah said...

rina:hehhe..tq rina...boleh la try ye..

wan:tq2...senyum malu2...

albar:hehehe...xmhllah...1 dalm rm1 je kot..xpun kurang dari tu...

La dOLcE mEa_nAtt said...

ooo best la cik mah..pernah jugak dgr idea ni...tapi kan kalo kita burn byk2 leh kena saman x?

cik mah said...

@La dOLcE mEa_nAtt

dear..tq.xtaulah kalau bnyak2...jgn amik 1 album dah lah..amik sikit2 dari internet..gbungkan...jgn bnyak2 dah la jadi album pulak nnti kan....

Honey Lalala said...

Cik Mahhhh.. nak tanya lagi :D

stiker bulat2 tu cik mah DIY kan?

mana nak beli stiker tu? n cmner nak design stiker tu? mind to shareeee :D

cik mah said...

@Honey Lalala


hehhehe...boleh2...cik mah beli dekat low yat..ade bnyk pilihan stiker...yg beli ni A4 saiz..pastu gunting sendiri...100 helai RM25...design tu google...then edit je..pkai word + paint je yg ade kat opis...then adik touch upo pkai editor yg canggih2 tu ke...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...