Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 11 January 2013

Sumber asli...

selamat pagi....ni keje minggu lepas baru sempat nk update hari ni....sbbkan bnyak bnda nk story...so kena quelah story2 ni...cewahh...ingt lagi x teaser gulung-gulung ni..ramai dah B2B yg wat....so cik mah pun nk lah wat juga..hahhaha..kertas manila kad ni keras sikit..so sakit jugalah jari2 comel tembam ni nk lipat2...amik masa sejam juga nk siapkan..smbil2 tgok TV..hehehhe...

seperti sebelum ni..cik mah gunakan sumber asli je..kertas lagi...kertas je..dasar kedekutakan..hahhaa

cik mah kena gunting manila kad tu jadi A4..rumit juga keje ni..nk kena ukur2 sikit baru gunting..klau x nnti senget....ade 3 warna....


ni sesudah di lipat2kan..ukurannya..lipat je A4 tu pada 2..then 2 lagi..then 2 lagi...jadilah ini...mudah je kan...


lepas dah lipat2kan semua..lipat lagi pada 2...jadilah mcm kipas tgn tu....


lepas tu..cik mah guntingkan hujung tu jadi round sikit...konon2 nk bg kelainanlah...nmpak cantik juga..(perasan sendiri)


kemuadian cik mah tebukkan lubang pulak kat yg buat round tu...bg nmpk lain lagi...version cik mahlah kononnyer....suka...

Minta bantuan!!!

then cik mah ingt nk pkai double tape je untuk lekatkan tepi2 ni untuk gabungkan...okey ke x ye??? sbb pkai gam takut comot nnti...

B2B & ex-B2B yg berpengalaman...mcm ne ye nk lekatkan ni kat dinding or ape2 je tu yg menegak...mcm xtau je...gam ke ape ek???  (blur btul bab nk lekatkan ni kat dinding...)


harap2 B2B n ex-B2B yg berpengalaman dapat membantu cik mah selesaikan masalah cik mah ni...hehhe..cik mah nk lekatkan sumber asli dekat cn...

anyaman ni...tq cantik manis yg sudi membantu...

TQ

CIK MAH


21 00 sudi berkongsi cerita:

eddany @ WE said...

morning cik mah yang sgt rajin... wah seronok tgk b2b yang rajin diy mcm u... tak sabar nak tgk hasilnya nanti hehehe :)

Cik Awin said...

awin pun buat gini juga...cuma tak secantik cik mah punya ;)

cik mah said...

we:morning....hehhe...cik mah pun seronok n hepy bila DIY mcm2...dpt kepuasan....nnti jemputlah ye dtg...

awin:ooo yeker..samalah kita...ala2....sama2 cantikkan...awin lekatkan yg tgh mcm ne ek?kira mcm cover yg tgh2 tu???

Cik Awin said...

@cik mah awin tampal dolly paper utk cover lubang tengah tu ;) ... lum sempat nk post hasil yg awin buat...

Cik Awin said...

awin cover lubang tu pki dolly paper...nanti de masa, awin post psl pin wheel yg awin buat k...

Amalina Ali said...

ni cik mah nak buat apa? nana ni lembab sket. MUAHAHAHA. tak dpt nak tangkap.

nak buat deco kat dinding eh? yang kipas tu ke???

cik mah said...

awin:ooo....yg tgh tu cik mah tukar..xle doily..hehehe...t cik mah smbung entry tntng tu,..tp yg belakang tu..means nk lekatkan kat dinding...mcm ne ye???

nana:heheh....xpe2....xtau kn bertnya kan....cik mah wat deko untuk photobooth nnti....aaa...mcm kipas2 tu...

orked violet @ SYA said...

xde idea La cik mah. tp kLW Sya, Sya stapLer jek! hehehehe

Cik Awin said...

ooo...sorry...salah info pulak...yg belakang tu guna double side tape heavy duty, x pun guna pin kecik ;)

cik mah said...

orked:hehehhe...itulah..stapler salah 1 cara...tp mcm susah pulak nk stapler...

awin:xpe2...oooo...aakan nk kn p carilah double side tape yg heavy duty tu...tq awin...

Diyana said...

kalau baca kat Saila nye blog.. dia lekat kat dinding pakai double tape yg jenis tebal tu....

saya punya pulak saya pakai gun stapler, tp saya bukan lekat kat dinding terus, saya pakai platform kayu dulu, baru gntung kat dinding... ngee~

cintabella said...

wiwit..rajin betul kawan i nie :)

cik mah said...

diyana:oooo...mcm tu ek...so rasenyer cik mah sesuai pkai double tape yg tebal tu lah..sbb mcm dinding jg tempat tu..eh complicated pulak nk lekatkan...q diyana bg tunjuk ajar...

bella:hehee...mood tgh sngt rajin..so layankan je.. :)

khadijah said...

cik mah ni ade je idea kelainan, serius nampak cantik tau, kreatif cik mah.. mase dija tampal kat photobooth pakai double tape, tapi cari yang strong la, takot mudah terbukak nanti :)

FY said...

comel nye warna!! meriahhh

cik mah said...

dijah:ooo..okey..so konfem cik mah kena cri double tape yg tebal tu...hehhe...bila idea dtg tb2 tu yg ade kelainan tu...

FY:biru + pink...suka sngt...

cha said...

kreatif and rajin tau. mesti hasil dia cantik nanti :D

cik mah said...

Tq cha...heheh...xsbr juga nk tgok hasilnya...

izfanora said...

rajinnya cik mah ni.. wah, tengok pun dh penat. huhuhu..

cik mah said...

Tq2...hehehhehe....tgok pun pent ek..tp wat enjoy tau...

Farhain Azmi said...

wah..siap tebuk2 lubang lg. Masa e-day Yong aritu bt kipas cmtu juga. sbg backdrop pelamin, tp Yong jahitkan kipas tu kat kain backdrop. xtau pula ada teknik lbh mudah pkai double tape side heavy duty..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...