Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 14 January 2013

strawberi & keladi


selamat pagi....xlama dah ni...xlama dah...btul ke ni????

dah mcm ape je..hari2 xle nk tdo je....kol 12 mlm..mata ni xngntok dah...huhuhu...payah juga ni...dlm kepala ni mkin bertambah2 lah nk pk...berdebar2 je memanjang..ish2...masalah2...

ni cerita..minggu2 lepas....beratur pulak entry nk update..hahahha...iyelah sngt...

kali ni bercerita tntg doorgift en tunang nnti..seperti yg dah dikabarkan sbelum ni....dan ini..

ni adalah packing punya time...hehhehe...

kisah strawberi & keladi adalah pada nama je..sbb warna paper bag tu mcm dua buah tu...pink n ungu keladi mcm baju kami nnti...

untuk paper bag ni kami beli di kedai sayang you ek yg dekat semua house yg atas dekat U5 tu...beli untuk 200pcs...100 strawberi & 100 lagi keladi...




untuk harga pulak...1 bungkus ada 10 pcs...then harga RM2.20 xsilap...

jadinya beli 20 paket= RM44...okey xsmpai RM50...bgus2...

lepas tu..kisah air cik mah beli di NSK selayang je..beli air mineral yg kecik dalam kotak...xingat harga sekotak...

tp untuk 
8 kotak besar yg dalam 1 kotak besar tu ade 24 air tu..RM37.00 

horay..ini sgtlah murah ye...

mood hepy dpat berjimat...



kotak yg berjaya dikosongkan....huhhh..lega..nasib ade BFF tolong nk packing2 kan..

then beli waffer ek yg kecik2 ni...serius mmg sedap sngt...eh...termakan pulak..mklumlah ade lebih kan...
ni 1 kotak ade 24 juga...
RM5.50 so..kenalah beli 8 kotak juga...total =RM44 juga...



tadaa...ni setelah masukkan dlm beg strawberi & keladi....dah ready untuk bw ke kampung en tunang dah..selamat dah pun smpai...




tapikan..luper pulak nk stapler sikit kan..xla berterabur nnti..okey2...tu xpe..last minute sempat lagi kan...klaulah sempat..hehhe....moga2..mama & nenek en tunang suka...

untuk yg ni VIP punya..VIP ialah family cik mah lah kan....

kami beli gelas di ROMANTIKA wangsa maju....RM2 segelas....then yg coklat tu beli di PKT dekat kag en tunang...harga RM1.50....



then untuk beg pulak...cik mah dah pernah mention...cumanya...yg cantik tu dah xde stok..mls nk tunggu...xsempat nk g amik kat kedai nnti...so.cik mah amik je yg ade...



then cik mah beli juga air kotak di NSK selayang...murah jg..RM15.00 untuk 18kotak kot..ala yg standard tu...



then beli sapu tgn n sudu kecik ni..ni kira last dah kat kedai aunty tu....aunty tu bg diskaun...terus je amik...hoyah...



cik mah n MY bff malas nk buka tag harga tu..mcm leceh je...so kami pkai marker pen je...senng n cepat..hahahha..


untuk gelas ni..cik mah campur2 kan design...sebb semuanya cantik2....geram sngt..so mix2 kan je lah..xkisah kan...

yg potpuri ni beli sepaket besar..ade lebih lagi tau...


so...inilah dlmnya...ade air kotak...sapu tgn...cawan...& potpuri...


ni lah beg yg cantik..ade dlm 12 je..so cik mah & en tunang decide nk letak atas meja makan beradab...



so...sudah setel part en tunang....yg cik mah punya....tu lagi seminggu atau beberapa hari kot....moga2 semuanya berjalan lancar..


TQ

CIK MAH

13 00 sudi berkongsi cerita:

Cik Awin said...

wah...cik mah ...sume dh siap...hope sumenya berjalan lancar ok ;)

cik mah said...

@Cik Awin

dah makin dekat..kn juga siapkan..hehhe.....tq2..amin..

Cik Jelita said...

gud luck...seronoknya tengok cik mah dah packing2 doorgift...dah tak lama da jadi pengantin...

cik fadh said...

makin dekat dah ! debarnyer !! huhu..mcm2 doorgift, best best !

cik mah said...

@cik fadh


itulah kan....tinggal 17 hari je lagi....aaa..seronok en tunang pilih2 doorgift..hehhe

Shamilla Ramli said...

good luck cik mah..jgn pikir sgt..relax n enjoy ur moment =)

cik mah said...

@Shamilla Ramli

tq sha....baiklah...cik mah akan relax2 je... :)

cintabella said...

alhamdulilah..
semoga dipermudahkan segala urusan kan :)

cik mah said...

@cintabella

tq bella...amin2...

CIK PIA said...

comeinye giftbeg utk belah lelaki yg ada tie tu.. nk cari gk la.. heeeeee

cik mah said...

@CIK PIA

tq2...kan2...comel..trylah cari...

♥ Puan Chacha said...

omeyyynyaaa.. mcm time wedding cha jugak kan dear beg nye.. ada kale pink pekat n pink cairrr.. hikhik

cik mah said...

@♥ Puan Chacha


itulah....cik mah pun ingt cha masa beli beg ni..cntik n simple kan beg ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...