Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 17 January 2013

keperluan kami...


antara entry paling best yg cik mah pernah bincangkan n kongsikan adalah Pemberian ikhlas...

memandangkan n kerana terpandangkan ticker yg sudah mengada2 letak smpai dua ticker..jadinya diri sendiri yg kelam kabut..hahhaha...

sbbnya..kami berdua xdelah bnyak sngt keperluan rumah yg ada...mklumlah..kami sngt bdget..cik mah n en tunang xpernah pun kumpul duit nk kawin...sebelum tu...antara hot topik dalam B2B 2013 di FB dari fatin adalah...




tgk2...cik mah excited la tu nk comment..jadi yg pertama tau...

makanya...yg seperti cik mah kongsikan..kami mcm dipaksa kawin tp versi sayang menyayang....duit????berbekal gaji bulan2 je yg hanya setahun..kami bhgi2kan untuk menguruskan hal2 perkahwinan....

jadinya keperluan rumah..adelah sikit2 je yg ada...bak kata en tunang..yg penting dah ada...

nk jugaklah wat wishlist...smbil2 checklist apa yg perlu ada nni untuk kami bersama yg nnti akan hidup bersama...ni merupakan barang2 biasa..tp nk ni lah sebagai hadiah kawin boleh????
 (eh2 boleh pulak minta2 ek siap wat wish...mcm ade yg nk bg hadiah..perasan je lebih..hehhee)

1) Set pisau...
(bila ade pisau yg tajam lagi berkualiti mcm masterchef...konferm masak sedap....eh2...ye ker???)
en tunang dah belikan beberapa...tp mcm xcukup je...ewah2...rajin ke masak?


2) Cadar/comforter untuk ditukar2 nnti
(ni mmg antara hobi cik mah masa dok umah sewa dulu...tp dulu katil single.sekarang QUEEN
(mengada lagi siap bg tau)
mmg bnyk cadar cik mah beli..)

en tunang ckp kat rumah sewa dah ade cdr pengantin siap...eh...pelik...sewa rumah skali cdr...xdpt byngkan btullah...

3) kuali-kuali...xpun periuk-periuk
(ni klau xde mmg jadi alasan utama xmo masak..hehhehe)
belum lagi mcari..pinjam mama punya dulu kot...

4)Pembakar roti..
(suka mkn roti bkar...slah 1 cara nk diet nnti..hehehe)

5) kettle/cerek
(kot2lah nnti gas hbiskan...bolehlah wat2 air guna kettle je...berdua je pun..jimat gas...)

6) Rak kasut
(ni pun penting juga kan..kalau xde..mau sepah2 habis...)

7) Frame yg ALLAH & MUHAMMAD
(ni rasenyer wajib ade..mmg sngt2 perlukan ini...)

8) Jam dinding
(xde 1 pun lagi...n xbl lagi...habislah klau xde..mau terlajak tdo nnti...)

9) blender
(ni pling suka ni...sbb nk wat puding caramel...haha...)

10) bekas nk letak garam, gula, kunyit n lain2 tu...
(ini pun bnda terbaru yg cik mah bg kat kawan2 ms wedding..rasenyer ini sngt berguna kan...)


bnyk lagi kan sbenarnya klau nk listkan...cukuplah ini je...hehhe..klau dapat ini pun sudah bersyukur sngt2..sbb yg cik mah pk bila beli hadiah untuk kawan2 kawin..nk bg sesuatu yg berguna n xramai orng bg...so...rase seronok pengantin guna hadiah kita..xla simpan bawah katil je nnti..hehhe

TQ 

CIK MAH

11 00 sudi berkongsi cerita:

fatehamohamed said...

ok cik mah..noted..hee..senang mcm ni..klu tak tau nak bagi ape..heeee

cik mah said...

@fatehamohamed


hehhehe....itulah..bg cik mah..xpyh beli bnda mhal2..klau setakat jadi perhiasan..untuk pengantin baru...slalu cik mah bg bnda yg berguna...so snnglah nnti...

Shizan Syafik said...

periuk ngan kuali aritu yang dapat masa kawin sgt2 berguna.. hehe... lepas tu cik mah kena request org bagi frame pic, buleh letak gambo kawin.. :)

cik mah said...

@Shizan Syafik


Dah agak dah..mesti sngt berguna kan...eh brul jugalah..ade frame le r letak gmbar bnyak2...penuh rumah..hehehehsuka2

Fana | Aqim said...

wah best betul kalau dapat hadiah kawen macam tuh..huhu

La dOLcE mEa_nAtt said...

eh eh eh....kawen paksa versi kaseh sayang sweet aihh...

cik mah said...

fana:hehhee...kan2...sj2 wat wishlist...gedik2kan/...smbil ingtkan diri sendiri juga ape yg perlu ada...

dolce:hehhe...kisah baru tau..blum ditayangkan. :)

nareiQa said...

best la wishlist tu . rase nak wat wishlist gak je lam blog kite tu . hihii :)

syafiqakarim said...

haaa cun ni. bg benda pakai,senang

Nursaila Norman said...

saila aritu dpt byk hadiah set periuk..skrg ni masak asyik guna mcm2 periuk sbb cantik2..hehehe!

cik mah said...

iqa:bestkan...le ingatkan diri sendiri juga bila ade wishlist..jom r sama2 ade wishlist...hehhe

syafiqa:kan2...semoga nnti xdelah terperuk je bwah katil atau atas almari..hehehe

saila:wooowww...bestnyer..hari2 le tukar2 periukkan...nmpknyer mkin rajinlah mmasak ye... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...